Livet runt 40

Mallans långpannebröd

50 gram jäst
5 dl ljummet vatten
25 gram smör
1,5 tsk salt
2 msk honung eller sirap
250 g kesella
2 dl grahamsmjöl
12 dl vetemjöl
3 morötter (rivna)
1. Smula sönder jästen och häll över ljummet vatten. Rör tills det löst sig.
2. Tillsätt det rumsvarma smöret, salt, honung, kesella, morötter och det mesta av mjölet.
3. Använd en elvisp med degkrokar. Blanda väl. (Jag knådade med hand, gick lika bra det).
4. Jäs under duk 40 min.
5. Sätt på ugnen 225 grader
6. Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut.
7. Skär rutor med en vass kniv och låt jäsa under bakduken i 20 min.
8. Grädda mitt i ugnen 15-20 min.
SMASK
OBS! Degen är ganska lös, blir inte ”vanlig” deg.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.