Header Image

Livet runt 40

Välkommen hit. Jag heter Johanna men kallas Joi. Jag har länge bloggat på missjoi.se men är nu tillbaka hos loppi. Jag började blogga 2009 då vi hade svårt att bli gravida. Bloggen hette då Väntan på att bli tjock. Efter flera svåra händelser och flera missfall drabbades jag av katastroftankar. I samma veva blev vi gravida med vårt första barn Olivia. Terapi och att skriva om katastroftankarna har hjälpt mig bearbeta dem, men lider fortfarande av dem mer eller mindre dagligen. 2012 kom vår lille Petter till världen och vår familj blev komplett. Jag bloggar nu om livet runt 40. Vardagens svårigheter och överraskningar utan filter. Jag gillar mer ärliga humoristiska inlägg, vilket ni kommer finna här. Hoppas ni kommer trivas

Mallans långpannebröd

Publicerad,

50 gram jäst
5 dl ljummet vatten
25 gram smör
1,5 tsk salt
2 msk honung eller sirap
250 g kesella
2 dl grahamsmjöl
12 dl vetemjöl
3 morötter (rivna)
1. Smula sönder jästen och häll över ljummet vatten. Rör tills det löst sig.
2. Tillsätt det rumsvarma smöret, salt, honung, kesella, morötter och det mesta av mjölet.
3. Använd en elvisp med degkrokar. Blanda väl. (Jag knådade med hand, gick lika bra det).
4. Jäs under duk 40 min.
5. Sätt på ugnen 225 grader
6. Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut.
7. Skär rutor med en vass kniv och låt jäsa under bakduken i 20 min.
8. Grädda mitt i ugnen 15-20 min.
SMASK
OBS! Degen är ganska lös, blir inte ”vanlig” deg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *