Sommarlovsledigt  – Liniz's resor
liniz2013

Liniz's resor

Sommarlovsledigt 

  
I förra veckan kom sommarlovslappen från förskolan och de stänger 6 veckor i sommar. Men eftersom sonen börjar förskoleklass i höst så blir det nästan 7 veckors ledigt för honom. 


Jag bara undrar hur får alla föräldrar ihop det? En vanlig person har väl 5-6 veckor betald semester varje år. Vi vill ju alltid resa på en långresa varje vinter minst 2 veckor. Vi reser gärna iväg någonstans under våren och hösten också. Så det känns som ledighetsdagarna inte riktigt räcker till. 

  
Nu är detta inget problem för oss i år eftersom jag ska vara föräldrarledig från och med bebis kommer i maj. 

Men hur får ni andra ihop det med alla skollov? Dela gärna med er av tips och trix. 
 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
liniz2013

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida-Maria: en härligt ärlig mammablogg

  Jag skickade in Morris sommarlovsenkät igår. Det blir typ 8 veckor ledigt i år för bägge barnen. Men så är jag lärare och är ledig hela sommaren. Och alla andra lov. När jag dock jobbat på fritids var det vanligt att mina elevers familjer turades om att ta hand om barnen. Säg att de var 3-4 familjer som tog alla barn en dag var på ett lov. På så vis kunde de vara lediga men varje familj behövde bara ta ledigt en dag. Det är smart tycker jag! Tips !

 2. DianasDrömmar

  Har ju haft turen att jobba hemma mycket och så turas vi om och delar upp ledigheten så barnen får vara långlediga, dom har alltid varit lediga 8 veckor på sommaren och varje lov kramis

 3. Malin

  Enkelt, vi tillhör den vanliga arbetarklassen som inte har råd att göra en massa långresor och kryssningar och storstadsresor och då räcker semesterdagarna till ett långt sommarlov i stället. Vi delar upp sommaren så att båda barnen är lediga i tio veckor under sommaren, och jul- och påsk brukar vi ta hjälp av någon släkting.

 4. Ida T

  Jag tycker precis som Katarina att dagis/fritids brukar ha jättemycket kul för barnen som är där under loven, vilket ju ändå är rätt många. Så jag har inte det minsta dåligt samvete de lovdagar som barnen varit där då, det är ju ändå så att man måste jobba också som förälder och för mig/oss är det viktigare att få sammanhängande ledigheter tillsammans emellanåt än att slå knut på oss för att täcka upp varenda lovdag. I vår har jag föräldraledigt sportlov och påsklov och tycker nästan lite synd om M som missar allt lov-roligt på fritids 🙂

 5. Nettan
  Nettan

  Ja du, en fråga jag ofta ställer mig. Precis som hur barn till två heltidsjobbande föräldrar ofta går på dagis/skola 8-15.30 för hämtar man kl.16 så börjar det bli tomt på barn. Vi får inte ihop det med jag som jobbar 50% och maken jobbar heltid men i skift.
  Vet att många föräldrar delar upp sin semester för att barnen ska slippa ihopslagning av dagis/fritids under somrarna. Vi prioriterar att vara lediga hela familjen tillsammans, sen kan jag eller maken komplettera med ytterligare någon vecka föräldraledigt så barnen får vara hemma en vecka eller två extra. Så vi har sparat fp dagar för sommarlov, jullov och påsk. Semesterdagar räcker inte.
  Sen har barnen ibland börjat/avslutat sommarloven med dansläger, friidrottsläger, fotbollsskola och liknande som varit dagtid ex 9-16. På så sätt blir det paus från det vanliga, vi föräldrar kan jobba och barnen älskar dessa läger. Sonen brukar både börja och avsluta med gotbollsskola, på så sätt 2 veckor mindre fritids.
  Men det är verkligen ett pussel!

 6. Katarina

  Vi får inte ihop det, så barnen får vara på fritids/dagis även på en del skollov. Vi försöker anpassa oss till de 4 veckor som är stängda på sommaren för att slippa jourfritids/dagis. Men i övrigt så tycker jag faktiskt att personalen gör ett jättebra jobb med de barn som är där på loven, de får åka på utflykter, hitta på roliga saker och brukar få extra populär lunch och mellis. Så jag tycker inte att man ska ha dåligt samvete för att ha barnen där på en del lov. Vi har 6 veckor semester var och även om vi skulle dela på oss helt så skulle vi inte lyckas täcka upp alla skollediga veckor med höst-, jul-, sport-, påsk- och sommarlov.

  1. Lina

   Jag förstår! Hellre ledigt tillsammans än dela upp! Min son gick på sommar förskolan förra året mågra dagar och precis som du säger han gillade det! De hade roligt! Lite barn och mkt uppmärksam! Bara undrade!