Liniz's resor

Universeum i Göteborg 

  
Universeum i Göteborg är verkligen ett av de bästa tipsen när man besöker Göteborg med barn. Här kan man verkligen ha roligt tillsammans med sina barn i flera dagar. 

   
   
Nytt för i år är deras utställning om istiden och mammutar på deras takterrass. (Om ni minns från förra året var det där de hade sin dinosaurie utställning). 

   
  
   
Utställningen är verkligen så verklig. Mammutarna och de sabeltandade tigrarna rör på sig, man kan gå in i tält där eldar brinner och få så mycket verklighetsuppfattning som möjligt hur det var på istiden. 

  
Universeum har ju 7 våningar och hela  10 olika utställningar så med andra ord kan man lätt fördriva flera dagar här. Vi var ”bara” här en dag och valde några utställningar vi tyckte var extra intressanta. 

   
   
Spana på hajar, fiskar och livet under ytan är verkligen en favorit. 

   
    
 
Liksom ormar – världens giftigaste och kanske farligaste djur! Vi var på ett intressant föredrag och fick lära oss en massa om ormar. Varje dag har de massa intressanta föreläsningar och rundvisningar på de olika utställningarna, så det är väldigt lärorikt och intressant. Man kan lära sig massor om allt möjligt. 

   
   
Gå runt i den tropiska regnskogen är också väldigt fascinerande. Det känns verkligen som man hamnat i Sydamerika med alla färgglada fåglar som flyger omkring liksom apor, grodor, fiskar och ödlor som man hittar lite överallt. 

   
   
Självklart kan man aktivera sig på olika sätt också vilket är toppen för barn. Testa på roliga saker gillar väl de flesta barnen. 

   
   
Längst  ner på Universeum finns även en lekavdelning för mindre barn där man även kan äta medhavd matsäck. Så vi satt där nere och fikade lite medan O lekte. 

   
 
Detta var 4:e gången vi besökte Universeum med sonen. Vi var där flesta gången när han var 2 år och det passar verkligen barn i alla åldrar skulle jag vilja säga. Det är både intressant och lärorikt att gå på Universeum. Helt klart något du inte får missa när du är i Göteborg. En vuxen biljett ligger på 235 kr och barn biljett 175 kr. Gratis för barn under 3 år. Vilket jag tycker är prisvärt med tanke på hur stort det är och så mycket det finns att göra. Universeums entré ingår även i Göteborgs City Card. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fröken M

    Häftigt !! V skulle nog också tyck det var jätte spännande.
    Vi var där för ett par år sedan – då var han dock lite liten…
    I morgon ska vi dock till dina trakter på lite äventyr.
    Ett besök på Gröna Lund utlovades i början av semestern och i morgon är det dags.
    Sen väntar SPA på västkusten för mig och C i helgen.
    Många mil i bil blir det men det gäller att krama ur det sista ur semestern nu 😉
    Kram