Fem barnvänliga resmål i Europa – Liniz's resor
liniz2013

Liniz's resor

Fem barnvänliga resmål i Europa

Sommaren och sommarlovet närmar sig med stormsteg och kanske planerar ni sommarens resor? Jag tänkte tipsa er om FEM riktigt barnvänliga sommarresmål i Europa, som jag nyligen tipsade om och skrev artikel om på Lekmers bloggen.

Liniz gästblogg

1. Mallorca

Härliga Mallis och Spaniens största ö, bara dryga 3 timmars flygresa ifrån Stockholm dessutom. När man reser med flera barn kanske det är skönt att flygresan inte är så lång. Jag älskar verkligen Mallorca och har besökt ön två gånger med sonen. Senast i höstas, då vi besökte Sunwing Cala Bona Beach. En riktigt barnvänlig resort som har i stort sett allt man kan önska sig när man reser med barn. Dock saknas en sandstrand men bara ca 1 km bort eller 5 – 10 minuter med buss hittar ni Cala Millor med en riktigt härlig lång sandstrand.

20150510-180933.jpg20150510-181032.jpg

 

2. Turkiet

Turkiet har många härliga resmål att välja mellan. Side är en favorit och är en av de mest barnvänliga orterna i Turkiet. Här hittar du många hotell och vi åker faktiskt hit för femte gången med sonen i sommar. Då återvänder vi till vårt favorithotell Sunwing Side East Beach. Vi gillar även Sunwing Side West Beach, men East vinner hos oss för att de är nyast och fräschast och har vattenrutschkanor. Flygresan till Turkiet är bara knappa 4 timmar och hit kan man fortfarande hitta prisvärda resor.

20150510-181644.jpg20150510-181921.jpg

 

 

3. Grekland

Grekland har många härliga öar. Rhodos står oss väldigt varmt om hjärtat och vi har varit där tre gånger med sonen. Vi har besökt tre olika orter på ön, bland annat Kolymbia och Kallithea, men Sunwing Kallithea Beach tilltalar oss bäst. Hotellet är stort och indelat i två avdelningar och har även vattenrutschkanor, vilket vi värderar mycket när vi bokar resor – att det är fräsch och att det finns roliga grejer för barn.

Knappt 4 timmar från Sverige så hamnar man på barnvänliga Rhodos. Turkosblått hav och känslan av 50 nyanser av blått infinner sig snabbt. Kalithea ligger även bara 5 km från Rhodos Stad, så man kan enkelt åka in och shoppa, uppleva lite storstadskänsla eller bara strosa runt i mysiga gamla stan.

20150510-182400.jpg20150510-182736.jpg

 

4. Cypern

En annan barnvänlig ö i Medelhavet är Cypern. Vi har bara besökt ön en gång och det var strax innan sonen skulle fylla 1 år, men det är mycket troligt att vi återkommer. Vi bodde på mysiga och barnvänliga Sunwing Sandy Bay Beach som ligger precis vid stranden. Här finns också allt du kan önska när du reser med barn.

20150510-183324.jpg

 

5. Kreta

Kreta är Greklands största ö har också flera barnvänliga orter och resorter. Här har jag varit flera gånger själv men aldrig med min familj faktiskt. Vi har planer på att åka hit i år och då drömmer jag om att besöka Ocean Beach Club som jag har hört väldigt gott om eller Sunwing Makrigialos Beach. Gillar man Grekland finns ju en uppsjö av vackra och härliga öar. Det är bara att välja och vraka!

20150510-184035.jpg

Jag drömmer om och planerar ständigt nya resor, både utomlands och inom Sverige.

Vart går din nästa resa?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
liniz2013

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Teneriffa är ju lite längre bort, men själva destinationen är mycket barnvänlig har jag fått intryck av 🙂 En idé kanske då man vill till ett varmt ställe men medelhavs-Europa har lågsäsong och det är inte så varmt i övriga södra Europa, men man samtidigt inte vill resa halvt till andra sidan jordklotet.. 😉 Kolla gärna in bloggen ifall du är intresserad av att titta på lite Teneriffa-bilder 🙂 Funderar på att skriva ett inlägg om barnvänliga besöksmål på Teneriffa faktiskt, dyker kanske upp nån dag snart..