Liniz's resor

Nyårskavalkad 2013 – del 1

 Jag har tänkt att jag ska bjuda er på en ”liten” Nyårskavaldkad på 2013 års resår. Vi har hunnit med en hel del resor under 2013 så jag delar upp det i fyra delar under fyra dagar, så får ni kika in och få en massa härlig inspiration på resor världen över. Bilder säger ju mer än 1000 ord…. Let´s do this; 

Nyåret firades i Sverige i goda vänners lag, med några av våra närmaste vänner och imorn firar vi in 2014 i nästan samma sällskap, så det ser vi mycket fram emot. Skillnaden nu är att jag är ledig hela nyåret. Förra året begav jag mig söderut på jobb tidigt på nyårsdagen.

 

 

 

 

Många dagar i januari tillbringades på Gran Canaria för min del och i Las Palmas och är man i Las Palmas får man absolut inte missa gamla stan som är super mysig, med ett flertal gamla vackra byggnader att titta på.

 

 

Årets första familjesemester gick till barnvänliga Scandic Kungens Kurva som under loven har ett lekrum, barnbio och sen pool som vi badade i och hade mycket mysigt. Ett trevligt tips om man ska till storstaden en natt eller bara vill ta in på hotell för en natt eller två.

 

 

Min födelsedag i januari tillbringades i Thailand tillsammans med min kära mor som var där på semester.

 

Jag besökte de även på deras barnvänliga hotell Phuket Orchid Resor & Spa  i Karon Beach. Detta hotell kan starkt rekommenderas om ni ska till Thailand. Mycket mysigt hotell relativt nära stranden.

 

Början av året tillbringades oxå mycket den vackra och barnvänliga ön Teneriffa. Här finns många barnvänliga hotell att resa till. Eftersom jag tidigare i mitt liv som reseledare har bott på Teneriffa i 1 år under 2000-2001 så står ön mig varmt om hjärtat och jag reser gärna dit.

 

I februari bar det av till Mexico och Cancún och jag bara älskar ju Mexico. Det är nog det perfekta stället att semestra på med barn. I Cancún kantar lyxhotellet längs den nästan 2 mil långa stranden och här finns det mesta du kan önska, shopping, bra restauranger och fina stränder.

 

Vi tog en dag i Túlum och besökte både ruinerna och den omtalade stranden, en av världens vackraste stränder sägs vara i Tulum. Ett måste att besöka den om ni är i Mexico.

 

 

Vad säger ni ett paradis på jorden va?

 

Vi tog en tur via Playa del Carmen på vägen hem och det är oxå en stor och mysig semester ort som kantas av en massa hotell längs stranden och såklart barnvänliga.

 

 

En dag tog vi oss även ut till Isla Mujeres som är en paradis ö, precis utanför Cancún. Ca 45 min med båt bara. Denna lilla ön har ingen trafik utan man kan endast åka runt på ön med golfbilar eller gå. Vi promenerade mest runt och hängde på stranden större delen av dagen. Men en mysig liten ö måste jag säga.

 

Kontrasternas kontraster i slutet av februari åkte vi iväg på Sportlovskryssning med Birka Cruises hela familjen ett dygn.

 

Det var verkligen super mysigt. Vi åkte tillsammans med Jenny och hennes familj, så barnen badade, pysslade och lekte ombord på båten. Jag och Jenny passade även på att gå på deras lyxiga och mysiga SPA några timmar.

 

Sen bar det av till Aruba på en blixtvist för min del.  En av mina favorit öar i Karibien och den är definitivt barnvänlig. Bara tanken av att det går direkt flyg dit på ca 11h är väl helt fantastiskt?

 

Jag hann även med en liten blixtvisit i paradiset Punta CanaDominikanska Republiken

 

Sen åkte vi på vår efterlängtade vintersemester till Mexico i 2 veckor i mars och bara njöt av livet.

 

I mars så firade vi även vår bröllopsdag där en kväll, vilket var jätte mysigt. Jag älskar att fira ordentligt.

 

4

 

Vi hade oxå turen att en av Oscars kompisar Juni var i Mexico samtidigt som oss så vi hände med dem en av dagarna på semestern på stranden, mycket mysigt och trevligt för både stora och små.

 

 

 

Mexico är verkligen det perfekta resmålet med små barn. Vi bodde på ett all inklusive hotell i den lilla semester orten Playacar när vi var där, strax utanför Playa del Carmen och det var hur bra som helst.

Nackdelen att resa till Mexico är jetlagen att man vaknar väldigt tidigt. Oscar vaknade runt 4-5 de första dagarna, men sen kom man snabbt in i tiden. Man är väldigt morgon pigg och vi startad ofta dagen runt 6 tiden mexikansk tid, då är ju klockan faktiskt 13 i Sverige och sen kom vi i säng tidigt på kvällana, så man får verkligen valuta för dagarna på semestern när man reser västerut.

Vart går din nästa resa? Sugen på något av resmålen som jag tipsat dig om?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bosse Aruba

    Åh! Aruba! Min favoritö, visst är den fantastisk! Håller med dig, det är bekvämt att flyga ditt. För den som blir nyfiken, besök gärna min reseblogg och läs allt om Aruba

  2. Zarah-Lou

    Ser att du är en lika stor Mexicolover som jag är 😉
    Har varit där tre gånger än så länge och drömmer om ett eget litet hus på Isla Mujeres. Bästa resorna har helt klart varit till Mexico! 😀

Nyårskavalkad 2013 – del 1

Jag har tänkt att jag ska bjuda er på en ”liten” Nyårskavaldkad på 2013 års resår. Vi har hunnit med en hel del resor under 2013 så jag delar upp det i fyra delar under fyra dagar, så får ni kika in och få en massa härlig inspiration på resor världen över. Bilder säger ju mer än 1000 ord…. Let´s do this;

Nyåret firades i Sverige i goda vänners lag, med några av våra närmaste vänner och imorn firar vi in 2014 i nästan samma sällskap, så det ser vi mycket fram emot. Skillnaden nu är att jag är ledig hela nyåret. Förra året begav jag mig söderut på jobb tidigt på nyårsdagen.

Många dagar i januari tillbringades på Gran Canaria för min del och i Las Palmas och är man i Las Palmas får man absolut inte missa gamla stan som är super mysig, med ett flertal gamla vackra byggnader att titta på.

Årets första familjesemester gick till barnvänliga Scandic Kungens Kurva som under loven har ett lekrum, barnbio och sen pool som vi badade i och hade mycket mysigt. Ett trevligt tips om man ska till storstaden en natt eller bara vill ta in på hotell för en natt eller två.

Min födelsedag i januari tillbringades i Thailand tillsammans med min kära mor som var där på semester.

Jag besökte de även på deras barnvänliga hotell Phuket Orchid Resor & Spa i Karon Beach. Detta hotell kan starkt rekommenderas om ni ska till Thailand. Mycket mysigt hotell relativt nära stranden.

 

Början av året tillbringades oxå mycket den vackra och barnvänliga ön Teneriffa. Här finns många barnvänliga hotell att resa till. Eftersom jag tidigare i mitt liv som reseledare har bott på Teneriffa i 1 år under 2000-2001 så står ön mig varmt om hjärtat och jag reser gärna dit.

 

I februari bar det av till Mexico och Cancún och jag bara älskar ju Mexico. Det är nog det perfekta stället att semestra på med barn. I Cancún kantar lyxhotellet längs den nästan 2 mil långa stranden och här finns det mesta du kan önska, shopping, bra restauranger och fina stränder.

 

Vi tog en dag i Túlum och besökte både ruinerna och den omtalade stranden, en av världens vackraste stränder sägs vara i Tulum. Ett måste att besöka den om ni är i Mexico.

 

 

Vad säger ni ett paradis på jorden va?

 

Vi tog en tur via Playa del Carmen på vägen hem och det är oxå en stor och mysig semester ort som kantas av en massa hotell längs stranden och såklart barnvänliga.

 

 

En dag tog vi oss även ut till Isla Mujeres som är en paradis ö, precis utanför Cancún. Ca 45 min med båt bara. Denna lilla ön har ingen trafik utan man kan endast åka runt på ön med golfbilar eller gå. Vi promenerade mest runt och hängde på stranden större delen av dagen. Men en mysig liten ö måste jag säga.

 

Kontrasternas kontraster i slutet av februari åkte vi iväg på Sportlovskryssning med Birka Cruises hela familjen ett dygn.

 

Det var verkligen super mysigt. Vi åkte tillsammans med Jenny och hennes familj, så barnen badade, pysslade och lekte ombord på båten. Jag och Jenny passade även på att gå på deras lyxiga och mysiga SPA några timmar.

 

Sen bar det av till Aruba på en blixtvist för min del. En av mina favorit öar i Karibien och den är definitivt barnvänlig. Bara tanken av att det går direkt flyg dit på ca 11h är väl helt fantastiskt?

 

Jag hann även med en liten blixtvisit i paradiset Punta CanaDominikanska Republiken.

 

Sen åkte vi på vår efterlängtade vintersemester till Mexico i 2 veckor i mars och bara njöt av livet.

 

I mars så firade vi även vår bröllopsdag där en kväll, vilket var jätte mysigt. Jag älskar att fira ordentligt.

 

4

 

Vi hade oxå turen att en av Oscars kompisar Juni var i Mexico samtidigt som oss så vi hände med dem en av dagarna på semestern på stranden, mycket mysigt och trevligt för både stora och små.

 

 

 

Mexico är verkligen det perfekta resmålet med små barn. Vi bodde på ett all inklusive hotell i den lilla semester orten Playacar när vi var där, strax utanför Playa del Carmen och det var hur bra som helst.

Nackdelen att resa till Mexico är jetlagen att man vaknar väldigt tidigt. Oscar vaknade runt 4-5 de första dagarna, men sen kom man snabbt in i tiden. Man är väldigt morgon pigg och vi startad ofta dagen runt 6 tiden mexikansk tid, då är ju klockan faktiskt 13 i Sverige och sen kom vi i säng tidigt på kvällana, så man får verkligen valuta för dagarna på semestern när man reser västerut.

Vart går din nästa resa? Sugen på något av resmålen som jag tipsat dig om?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.