Liniz's resor

Jobbiga bilresor…

Årets bilresor till och från Västkusten, vilket tar ca 7h inklusive flera pauser har väl gått si sådär….
Vår son gillar väl inte direkt att sitta still alltför länge. Bilresan till Dalarna som brukar ta ca 2,5-3h går nästan alltid helt smärtfritt, men när det blir för långa bilresor blir det mycket jobbigare.


Vår första etapp var ca 2,5h i streck, gick super bra. Då körde vi från Skaftö – Götene, där vi tog vårt lunch stopp. Då fick han passa på att springa av sig och vi åt och fikade ganska länge. Det e inte så smart som småbarnsmorsa å klä sig i vitt som ni kanske ser.. En kaffe över mig i bilen – check!


Sen somnade han faktiskt efter lunchen, men fick bara sova i ca 45 min… Så resterande tid var faktiskt rätt halv jobbig… Då har han liksom tröttnat på att sitta still… Så dryga 1,5 h gjorde vi allt, sjöng, läste böcker, kollade på DVD den lilla tiden batteri funkade, lekte med några leksaker, men han blev ändå uttråkad. Vi har ju tyvärr ingen iPad / läsplatta med en massa roliga appar som jag vet fler av er har och barnen underhålla med… Kanske snart dax att skaffa det?!

Vad gör ni annars för att underhålla barnen i bilen på längre bilresor?

Dagens höjdpunkt var i alla fall stoppet i Västerås hos Oscars kusin, där vi var och lekte i nästan 4h. Så det var ett perfekt stopp. Sista etappen hem på en dryg timme gick jätte bra. Men då var han såklart oxå trött igen.

Nu behöver jag era tips för en lyckad bilresa? Om 3v ska vi bila ner till Småland och Astrid Lindgrens Värld över helgen bara och det är ju ca 4h i bil både dit och hem….

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara C

    Vi bilade ner till Polen med vår 2-åring och det gick faktiskt hur bra som helst (förutom att han var vaken när vi åkte nattetid). Dvd-spelaren vi köpt var en lifesaver och kopplades in i cigarettuttaget så inte batteriet tog slut. Det varvades med ljudbok (Emil blev favoriten). Jag hade även några överraskningspaket och såg vi till att förlägga stoppen till McDonalds för de har ju ordentlig lekplats och även inomhus”gym” med cyklar och hinderbana visade det sig i Polen. Mot slutet av den längsta dagsresan på cirka 11 timmar fick mutan i form av russin komma fram. Men vi hade en hel del snacks med som underlättade resan. Det var mina tips:)

  2. Emma

    Vår bärbara DVD-spelare kan kopplas in i cigarettuttaget i bilen. Skaffa en sån! Då tar batteriet aldrig slut.

    Vi har också en iPad och det är en stor favorit hos dottern på 2 år. Vi kan bara använda den med wifi så i bilen kan hon inte ringa upp nån eller surfa på nätet (både på gott och ont). Vår dotter sitter alltid ensam i baksätet så vi har inte uppsikt över vad hon gör med t.ex. våra mobiler och då känns det skönt att hon inte kan göra så mycket annat än att leka med sina appar på ipad´en. Men ibland saknar hon att inte kunna kolla klipp på You tube!

    Hon är bara 2 år men kan redan så himla mycket med mobilerna och ipad´en. Inte klokt egentligen!