Liniz's resor

Fantastiska barnvänliga hotell i Turkiet

På mindre än ett år har vi varit i Turkiet tre gånger och bland annat besökt både Sunwing Side East Beach och Sunwing Side West Beach i Side i Turkiet. Vi är verkligen super nöjda med båda semestrarna och båda hotellen, men vad är då skillnaderna?

Sunwing Side East Beach är ju nybyggt (2012) och verkligen super fräscht och tipp topp på alla sätt och vis.


Det hotellet är även uppdelat i två olika delar och med två relativt stora poolområden, där ena sidan är lite lugnare, medan andra sidan är lite mer livlig där det finns både vattenrutchebana och aktiviteter i poolen. Så man kan helt enkelt välja vilken sida man vill hålla till på. Barnpooler finns såklart på båda sidorna och även en mindre med UV-solskyddstak.


Närheten till stranden finns ju på båda hotellen. Jag tycker inte det var långt att gå, men från Sunwing Side East Beach finns en beachbuss som går t stranden varje halvtimme. Där var det väldigt lugnt och skönt och en trevlig liten lekplats med UV-tak. Havet var dock aningen kallt i april när vi var där, men Oscar lekte gärna i vattenbrynet.


Stranden vid Sunwing Side West Beach var och jätte bra med härlig sandstrand och relativt långgrunt, bild nedan. Dock var inte lekplatsen lika bra där. Den var i plast utan tak och stekhet….


Det bästa med stranden på Sunwing Side West Beach var att man kunde gå längs en å ner mot stranden och nere vid strandmynningen var det varje dag en massa vattensköldpaddor som vi gick och matade varje morgon. Det var verkligen något som både Oscar och jag gillade mycket. Nu vet jag inte om de alltid är där?! Men vi var där i början av juni 2012 och då fanns de där.


Sunwing Side West Beachs poolområde är oxå väldigt stort och hat oxå två barnpooler med mindre vattenrutchekanor för små barn.

Lägenheterna som vi bodde i hade exakt samma planlösning på Boda hotellet. Fräscha små 2-rumslähenheter med en relativt stor toalett. Såklart var de aningen fräschare på East som är nybyggt.

Annars är koncepten såklart desamma på båda hotellen med underhållning och aktiviteter fem dagar i veckan. Maten var jätte bra på båda hotellen. Vi tog ingen mat extra utan gick oftast på à la carte restaurangen, men testade även buffén. Barn under 12 år äter ju alltid gratis mat vilket är toppen. Båda hotellen är kontantfria vilket innebär att man har ett betalkort och betalar allt med och sen betalar man notan när man checkar ut, hur bra som helst!


För er som är mer nyfikna på våran resa i år till Sunwing Side East Beach kan ni läsa om det på Turkiet 2013 och om
Sunwing Side West Beach hittar ni mer på Turkiet 2012, men även om vår andra Turkiet resa förra året. Turkiet är verkligen ett fantastiskt land att resa till med barn.

Skulle jag få välja ett av dessa hotell så skulle jag mer än gärna åka tillbaka till East. Men vi var oxå nöjda med West, men allt var så mycket fräschare på East!

Några frågor? Lämna gärna en kommentar eller maila mig. Jag känner mig som en Turkiet expert, skämt och sido men vi har vart i Turkiet många gånger och senaste 2,5 åren har vi varit där fyra gånger med Oscar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.