Liniz's resor

Ban Krut i Thailand med barn

Nu när jag också befinner mig i Thailand tänkte jag det skulle vara skoj med en gästbloggare som bloggar om en annan del av Thailand. Karin är min nästa gästbloggare och hon bjuder på en riktigt härlig och spännande berättelse hur det är att resa med barn i Ban Krut;

 

Utan pengar i Ban Krut

Ban Krut, Beach, AnnaKarins, Thaikudde, Thailand,

Kärt barn har många namn. Ortnamnet stavas på en mängd olika sätt Ban Krud, Ban Krood, Ban Kruit, Baan Krud, Ban Grud, Ban Kroot and Baan Grood själv har jag fastnat för Ban Krut dels för att det låter så sjukt roligt och dels för att det är HELT omöjligt att göra konkurs och slut på reskassan i denna otroligt billiga håla längs kusten.

Vi hamnade här första gången av en ren slump. På grund av att ortnamnet stavas på så många olika sätt hamnade vi först fel då vi blev avsläppta av bussen mitt på motorvägen uti ingenstans. Det var ett äventyr att ta sig över 4 filer med barnvagn och väskor och tillslut hitta någon som kunde 3-4 ord engelska och till sist reda ut VAR vi egentligen hamnat och vart vi skulle. Efter lite glass och ganska mycket väntan lyckades vi få tag på en kille som körde oss på flaket (han var bara tvungen att lasta av 30 gasolpatroner först) till hotellet i Ban Krut.

Tänk dig en strandremsa på flera mil, helt orörd med gulvit sand där du kan promenera barfota utan en endaste solstol i sikte. Då har du Ban Krut. Långt bort från massturism men ändå med ett ganska stort utbud av hotell och resorts. De flesta hotell erbjuder cyklar till sina gäster för att man ska kunna ta sig runt. Det är ganska långa avstånd mellan det fåtal restauranger (förutom de som finns på hotellen) som byn erbjuder. Vi har hyrt mopeder. Normalt är det inte något vi ens överväger då vi har två barn och det oftast känns farligt. I Ban Krut är tempot slow, slow, slow… Det är nästintill ingen trafik, så vi har gjort bedömningen att för oss funkar det rätt bra att puttra runt på våra moppar med barnen. Har man ett transportmedel finns det en del spännande utflykter man kan göra också.

Khao Tong Chai, Ban Krut, AnnaKarins, ThaikuddeTemplet Khao Tong Chai blickar ut över byn, havet och kusten från toppen av ett berg ett par km från byn. Templet är otroligt vackert och har flera rum, Buddastatyer och imponerande utsmyckningar. Ett annat spännande utflyktsmål är grottan med Buddastatyer Wat Tham Khiri Won. Precis som i alla byar hittar du även en lokal morgonmarknad och en weekend market. Vill man bege sig lite längre bort finns något vattenfall man kan besöka men där jag ännu inte varit.

Budda i beget, Ban Krut

Ban Krut har inget rikt nattliv och det mesta stänger ganska tidigt. Sen något år tillbaka har byn fått ett 7eleven och det har blivit något av byns centrala samlingsplats. Vår absoluta favorit restaurang ligger någon km söder ut längs stranden och heter The Beach. När vi besökte byn i Januari så hade det faktiskt kommit upp en och annan strandrestaurang norr ut också och man gick inte längre i totalt mörker på kvällen.

Ban Krut, Beach, AnnaKarins, Thaikudde

Det är ett optimalt ställe att hänga på några dagar innan man beger sig söder, eller norr ut. Järnvägen går rakt igenom byn så både tåg och bussar gör det lätt (om man hoppar av på rätt ställe:)) att ta sig hit. Vill också tipsa om fin snorkling på ön och naturreservatet som ligger i närheten Koh Talu.

Frågar du någon var denna lilla håla ligger är det mycket sällsynt att någon Thailändare eller västerlänning hört talas om orten. Säger man Ban Saphan (som är distriktet) har du kanske bättre tur. Precis som i andra delar av Thailand sprider turismen sig ganska snabbt men här kostar fortfarande fruktshaken 30 bath, massagen 200 bath och manikyren 100 bath om du går till de lokala salongerna och restaurangerna. Priserna är något högre på hotellen. Hotellen är billiga och det finns ett gott utbud.

Egentligen borde jag väl inte berätta om den här pärlan men det är en sida av Thailand som du inte hittar om du åker till något av de mer kända chartermålen. Här hittar du snabbt lugnet, lunken och varvar ner. /Karin

Vill DU bli min nästa gästbloggare? Maila mig på [email protected] så kommer din berättelse på bloggen inom kort!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Titti

  Jag känner till Ban Krut eftersom vi har hus i Huay Yang norrut från Ban Krut.
  Definitivt det bästa av Thailand ligger vid denna kuststräcka.
  Titti

 2. ♥ Sojka ♥

  Sv:Kändes lite ensamt på min egen domän. 😉 Nä men jag vill testa på en bloggportal för att kunna synas mer, testa mina vingar och Allt för föräldrar riktar ju sig åt den målgrupp av läsare som jag har mest. Sen gillar jag enkelheten här. Jag var ju toppbloggare på finest.se ett tag men där tyckte jag att min blogg drunknade i all reklam och blinkande grejer. Jag tycker ändå min personliga blogg lyser igenom här och man kan ändå ändra designen mycket mer än det obefintliga när jag bloggade på finest.se. Inte ens att jag var toppbloggare där vägde över. Sen har jag kollat på olika bloggportaler och känt att Allt för föräldrar tilltalat mig mest.
  Kram!

 3. ♥ Sojka ♥

  Sv: Ha ha jasså du ville inte ha bilden i din blogg!? 😉 Ingen fara, är ju din blogg så du bestämmer ju vilka bilder som ska komma upp här! 😉
  Jag ska absolut blogga om det! 😀
  Kram!

 4. ♥ Sojka ♥

  Sv: Menar du där på sidan där jag har mina bloggvänner? Det är länkbyten jag gör så länkar man till min blogg i sidan så länkar jag tillbaka på min sida där. 😀 Kram!