Liniz's resor

Palma de Mallorca med barn

Min näst gästbloggare är min vän Elin som har rest en hel del med sitt första barn Ida och här får ni läsa om hur det är att resa med barn i Palma på Mallorca när de var iväg på en tre generationer resa tillsammans med mormor Ulla.


 Ett resmål jag rekommenderar varmt med barn är Palma. Många tror det är svårt att ha med sig barn i storstäder och åker hellre barnfria men ser man sig omkring så inser man att det faktiskt kan vara enkelt att ha med barn och mer barnvagnsvänligt än man tror. Det bor ju faktiskt barn i alla städer! 🙂
Palma är ett supermysigt resmål och passar alla åldrar. Spanjorerna vistas ju mestadels utomhus och har därför anpassat mycket för barnen. Första gången jag åkte dit med barn hade min nu 3-åriga dotter precis fyllt ett och lärt sig gå. Jag och hennes mormor spenderade dagarna längs strandpromenaden som går längs hela vägen från Palmastad till Playa de Palma minst en mil bort. Strandpromenaden börjar med en lång strand (där de spanska familjerna fortfarande sitter och picknickar och barnen spelar beachvolleyboll fram till tre på natten!) och fortsätter sen med mitt favoritområde Portixol. Här avlöser badvikarna varandra och underbara små cafeer och restauranger med havet som utsikt. Bara att stanna för dopp, lite strandplask och något att dricka och äta, spanska menyer har även alltid något för barnen då det är en självklarhet att de är med ute och äter.
Längs denna härliga strandpromenad finns även lekplatser, i nästa område Ciudad Jardin bor nästan bara spanska barnfamiljer som gjort att lekplats finns intill restaurangerna, en lekpaus från stranden medan de vuxna avslutar sin 3rätters lunch…


Palma som stad har många trånga gränder och kanske inte bäst att ta med barnvagnen in i värsta shoppinghetsen under turistmånaderna.. Men man kommer fram lätt på de större vägarna och framförallt på alla små mysiga torg med restauranger och cafeer som ligger titt som tätt.
Att strosa runt katedralen är också mysigt och i parken framför där band ofta spelar och andra jippon pågår..
Jag har själv bott i denna underbara stad i 4 år och är totalt frälst, senaste tre åren har jag åkt dit med barn, på tu man hand med fästman och ensam då min lille nykomling Eddie var i magen – alla fantastiska upplevelser- men nästa gång ser jag fram mot att ta med båda mina små!

 

Visst blir man sugen att resa dit?! Det låter så mysigt. Jag har vart i Palma flera gånger, men innan Oscars tid, så vem vet kanske är det dit vi reser nästa sommar?!

Är du sugen på att bli min nästa gästbloggare? Maila mig en kort reseberättelse om kanske din senaste semester med barn och en bild till [email protected]

Alltid roligt att inspireras och läsa om era resor med barn!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.