Vaccinationer vid 3 mån! – Liniz's resor
liniz2013

Liniz's resor

Vaccinationer vid 3 mån!

Det här med vaccinationer och främst vaccinationer gällande Twinrix väckte lite diskussioner på min sida, då jag skrev att barn under 12 månader ofta inte erbjuds det ?!  Jag har ju bara utgått från de råden som jag har fått från vårt BVC vi har gått på med Oscar samt de råd som vi har fått innan våra resor. Oscar är ju född 2010 och var även 3 mån 2010 men jag märker att det verkar ha ändrats sen dess?! Dessa kommentarer har jag fått och tänkte dela med mig av dem till er;

“Hej’ vi blev erbjudna Twinrix på vår son vid 3 mån pga av att pappan är halvgrek. Tror att barn till föräldrar födda i länder där hepatit är vanligt blir erbjudna Twinrix utöver de vanliga sprutorna på Bvc ”

“Vi hade bokade resa till thailand då vår son var typ 3mån tror jag..dock var avresan då han skulle vara ca 1 år.
Då frågade vi innan första ”vanliga” vaccinationen om man tar Hepatit på dom här små. Min BM sa att hon rek. Hepatit B. Så det har hon lagt in i dom 2 senaste vanliga sprutorna.. och vi ska ta den sista nu när min son blir 1 år i mars.

Jag tycker det var jättebra, då har han bra skydd mot det i några år ”

Sen har jag även pratat med en vän som fick barn nu i somras, 2011,  och hon bor i Malmö och där har de tydligen lagt in Hepatit B i de obligatoriska vaccinationerna vid 3 månader OM man VILL, så de blir tillfrågade då OM de vill ha Hepatit B med i 3 mån samt 5 månaders sprutan och senare vid 12 månaders sprutan och de får då betala 120 kr extra. Och sen sade hon även att de som har utländsk bakgrund får sprutan gratis. Så det låter ju jätte bra . Mycket nytt som har hänt sen Oscar var bebis. Jag gissar att det borde vara så i hela landet då?

Så har du en liten bebbe och ska ut och resa kolla med dit BVC vad som gäller dig, super bra ju om man dels slipper betala för sprutorna, eller får de rabatterade och sen att man kan ta de samtidigt. Annars måste man ju oftast vänta en tid emellan när man tar sprutor och barnen måste ju dessutom vara fullt friska.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
liniz2013

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Isabelle

    I Sthlm ingår Hepatit B numera i grundvaccinet om jag förstått vår BVC-tant rätt. Vi behövde aldrig be om det utan fick det iaf (vet dock inte om det beror på att pappan är mörk). TBC-vaccin måste man dock be om. Eftersom vi reste innan lilleman är 6 månader så behövde vi läkarintyg på att det var ok att ge, så det fick han vid 3,5mån.
    Kostar gratis och efter två veckor i primitivt afrikaliv så lever han fortfarande och mår som en prins.