Laila Högfeldt

Jag behöver er HJÄLP kring AMNING

Snart ska jag ju resa iväg och vara borta från barnen i fyra nätter och jag känner mig lite kluven på hur jag ska göra med amningen. Jag har varit väldigt säker på att jag skulle ha slutat amma sedan lääänge, men det har bara inte gått. Jag gjorde ju ett försök som ni kan läsa om HÄR. Hela den processen kändes jättejobbig och jag grät för att jag kände mig så elak mot honom. Så jag bestämde mig för att fortsätta amma honom.

Philip tar varken napp eller välling och det enda han älskar så där jättemycket och som han får tröst av är att amma. Just nu är han ett år och fyra månader, så tiden känns egentligen rätt, men det känns inte alls som att han är redo. Han älskar amningen och det är hans stora trygghet. Han ammar alltid precis innan han ska somna och ligger då och myser nära samtidigt som han äter och plötsligt så somnar han. Han visar klart och tydligt att ”nu vill jag amma och sova” och det är så härligt att se hur glad, nöjd och trygg han är i att amningen finns där för honom när han önskar. Jag har aldrig lidit av att amma utan jag tycker att det är en mysig stund med min ”lilla” bebis (ja, han väger 14 kilo nu, haha =). Med William var det annorlunda och jag kände mig mer osäker, både eftersom att det var första barnet, men också att jag kände att jag behövde få tillbaka min kropp och mig själv. Ni kan läsa ett inlägg HÄR om hur jag kände med amningen med William. William ammade jag tills att han var 8 månader.

Dock så vet jag hur mina bröst blir ENORMA och helt stenhårda efter bara ett dygn, så jag är rädd att jag kommer att få jääätteont i New York om jag inte har slutat amma innan dess, och nu är det en vecka kvar?!?! Går det att göra ett amningsunderhåll utan att få mjölkstockning? Kommer Philip att ha glömt hur man ammar under dessa dagar? Det blir ju nästan sex dagar även om det bara är fyra nätter. Eller är detta en perfekt tidpunkt att sluta amma? Åhh jag är så kluven och vet inte vad jag ska göra!

Har ni några tips och råd? Någon som varit med om liknande eller har erfarenheter från andra håll? Jag behöver era tips och tankar kring det hela för jag vet varken ut eller in kring detta. Vad ska jag göra?!? 

 

amma

Bild från när Philip precis somnat efter att ha ammat. Så mysigt att ligga kvar och bara gosa och lukta på min lilla bebis. ♡

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennyjenny.se

    ser att du fått massor av svar redan! Om han vill fortsätta amma så lär han göra det (om du också vill så klart). Jag tänkte bara flika in att jag tycker att handmjölkning har funkat väldigt bra. Ännu lättare om man ej ska spara mjölken för då kan man passa på i en varm dusch då det är ännu smidigare. Ett extra plus är att man slipper köpa och ta med en pump på resan. På amningshjälpens hemsida finns bra tips på hur man gör. Lycka till!!!

    1. lailahogfeldt

      Men åhh tack för tips! Ja dusch är ju super, Ska kika in på amningshjälpen! =) Tack för alla tips, STOR KRAM!

  2. Carola Wetterholm

    Vill du fortsätta amma och han vill så kommer ett uppehåll inte göra något:)
    Men det jag tänkte mest på var att ta med en pump oavsett, för det är så lätt att få mjölkstockning och det sabbar ju resan :-/ Pumpa ur det värsta så produceras inte så mkt mjölk:) Ibland stockar det sig och pumpa blir svårt, har du möjlighet att få utskrivet syntocinonspray så kan det rädda upp det hela:)
    Ha en fantastisk resa nu:)

  3. Anneli

    Åh det är så svårt. Jag drog ner på amningen från att ha ammat hela tiden, till att endast amma kväll och en gång under natten. Det blev tårar, och det sved i hjärtat. Samtidigt handpumpade jag för att inte få mjölkstockning. Under några dagar ammade jag inte alls, men höll igång produktionen med hjälp av pump. Det gick bra det med. Och lillan glömde inte alls. Hon visste precis.

  4. Kicki

    Min son var väldigt fäst vid mina bröst och ville amma nätterna igenom. Jag pallade inte utan orken tog slut. Min man fick ta och natta sonen en period för att sonen skulle lära sig att det går att somna o sova utan mammas tutte. De fick ett djupare band dem emellan vilket känns jättebra!. Men jag ska inte ljuga o säga att det gick smärtfritt. Det tog några nätter.

    1. Majken

      Skönt man slutade ge sitt barn mat på nätterna vid 2-3mån (sjklart på hens villkor)mina båda barn har alltid kunnat sova hela nätterna o dessutom självständigt i sina sängar.

  5. Malin

    Jag ammar min dotter som är 18 månader och precis som du beskriver så älskar hon det. Att pumpa hjälper så du slipper få mjölkstockning. Om det är rätt tillfället att sluta tror jag du känner i hjärtat. Om du vill sluta så kan det vara ett bra tillfälle men om ni inte känner er redo att sluta så pumpa och håll igång mjölken. Jag tror inte att han glömmer hur man gör på ”bara” en vecka men jag är inte säker?du kan ju pumpa för att slippa ont och fortfarande hålla igång allt och sen se hur han verkar villa när du kommer hem? ?

    1. lailahogfeldt

      Tack för tipsen! Jag får se om jag slutar eller hur jag gör, beror nog på hur han reagerar när jag kommer hem igen, Stor kram!!