familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Annons

Öl är nyttigt, fantastiska nyheter:)

Jag sover jäkla dåligt. Hostar hela nätterna, en sån där torrhosta som sitter långt uppe i halsen. Inte en chans att hosta loss nåt, bara att hacka vidare. Men, det innebär att jag är stentrött.

I morse vaknade jag av ungarna, tror klockan var strax efter sex…? Pigga röster ute i köket och vardagsrummet. Vi kliver upp sju. Inte halv sex, eller sex eller ens halv sju. Sju.

De hade visst vaknat och var pigga allihopa. Okey? Fattar ingenting men visst. SÅ fort jag kunde somnade jag om:)

Sen vaknade jag och Jamie lite senare, och efter en dusch som var mer än välbehövlig, jag har inte orkat duscha på några dagar, så var jag hyfsat pigg. Rev ur sängen och kastade ut täcke och kuddar på vädring.

Jamie är bara ute nu, han älskar verkligen det när det är sånt här väder. Lika mycket avskyr han det när det är tråkväder, men idag strålade ju solen igen. Helt underbart, jag känner hur mina depåer fylls på:)

Jordan hade ett utvecklingssamtal 14,15 så han stannade kvar i skolan och så kom vi dit.


IMG_5262

Han är ju min lilla professor. Han kan så mycket, och är ruggigt bestämd med vad han inte alls tycker är kul. Dit hör att skriva. Det är inte för att det är tråkigt, utan för att det är så jobbigt för handen, upplyste han läraren om. Jag håller med, det är skitjobbigt att skriva för hand!

Förr, så skrev jag i timmar. Jag kunde skriva en hel dag i skolan, hela tiden. Både det jag skulle och massa texter av olika slag. Ganska ofta skrev jag det jag själv ville när lärarna trodde att jag antecknade flitigt vad de sa:) Haha. För en gångs skull behövde jag inte plugga för att ligga i topp i klassen, efter att ha legat sämst i nio år var det ljuvligt.

Nu menar jag ute att jag på något vis var bra, men i den klassen jag gick var det många skoltrötta festande tjejer som kanske inte heller hade så mycket grundkunskap att stå på. Jag behövde bara hänga med å lektionerna så löste det sig. Skönt.

Idag orkar jag inte skriva speciellt länge. Eller snarare så ser man på handstilen att det är jobbigt, det blir mer och mer slarvigt. Jag kan säkert skriva i timmar i dag med, om det skulle behövas, men det gör det ju inte:)

Samtalet gick utmärkt, Jordan sköter sig för det mesta, men han har ute svårt att sitta still Faktiskt så tycker jag att det är rätt skönt att höra. Missförstå mig rätt nu, men han sitter på så jäkla mycket kunskap att det är fint att se att han är en liten gosse också :)

 

Jag hade Jamie med mig, och plockade upp Lovelia sen efteråt, och vi åkte hem för att de skulle äta lite. Sen var det dags för storhandling. Att vara sjuk några dagar innebär att skåpen dräneras på det mesta:)

Jag hade ingen kvarg i morse! Fatta att morgonen var helt förstörd. Jag äter alltid kvarg och fröblandning, med färska eller frysta bär I morse fick jag ta till naturell yoghurt. Funkar, men jag vill ha kvarg:)

Hyfsat enkelspårig med frukostvanorna.

 

Framme på Citygross släppte jag ner håret, satte upp brillorna där i och kände mig lätt som en fjäder i gympaskor och tunn skinnjacka. Det är så härligt när våren kommer tillbaka:)

Och att se löpsedeln gjorde att leendet gick från öra till öra:)

IMG_5265

Äntligen lite goda nyheter här i världen:)

Jag älskar öl, men man har ju alltid fått höra hur onyttigt det är, massor av kalorier, kolhydrater, socker och inte bra. Nu så:)

Jag har inte hittat artikeln på nätet, om nån har den länka gärna, men jag kan ju berätta det de gjort nån fancy grafik över, hur man dricker för bästa effekt.

Alltså, alla vet väl att bäst effekt får man om man dricker så många öl man kan på så kort tid som möjligt?

Ingen hemlighet direkt.;) Jag är asbra på det…just saying…

Så nu kan jag dricka öl med gott samvete, jag känner att jag håller doktorn borta.

 

Vår lilla Smulan, hon har inte varit en supersocial katt någonsin. Brorsan Zlatan var den som gosade mest och alltid ville ligga i knät. Hon har varit precis som en katt ska, högdragen och det är hon som bestämmer. Det är det fortfarande, men hon har blivit väldigt kelen och social.

Doris ankomst gillades inte av någon av katterna, men till sist tuffade Zlatan på sig, och när Doris fick en hundbädd till jul, med mysig fårfäll , så ockuperade Zlatan den. Tittade bara kyligt på henne och lade sig tillrätta:)

NU äntligen har Smulan börjat kaxa till sig, och häromkvällen hade jag båda i soffan. Smulan ihopkurad intill mig och Doris på en armslängds avstånd. Avis som sjutton.

Smulan gillar när jag inte rensar blommorna utan det sitter lite visset här och var. Notera hur tjusigt hon placerat tassarna på en bit smörgås:)
IMG_5261

Hon är så himla fin vår lilla sötnös. Ni vet att Kungsängslilja är Upplands nationalblomma va? Så vacker, och det är så kul att man kan köpa den på Ica för den är väl fortfarande fridlyst?IMG_5258

Bredvid satt min lilla Hulk:)vardagHan älskar den här dräkten, och vill helst ha den på sig när han sover. Jag som var så emot att han skull få den ångrar inte att jag gav honom dem till sist. Jag trodde att han skulle kasta den i nåt hörn och aldrig använda, men det är alltså tvärtom. Lilla gubben. Eller lilla Hulken såklart.

 

Efter handling och inplockning i skåpen så plockade jag in mina vädrade sängkläder, hämtade nya och bäddade rent.

cellbesJag har köpt lite nya lakan. Min säng har en dubbelmadrass, så jag har dubbellakan, som alltid är mycket dyrare:( men här (Cellbes) hittade jag för 179kr. :) Jag har haft två att byta med bara så det blir skönt med ett till. Ett rosa, såklart. Behöver fler eftersom de är toppen att bädda i husvagnen med, så jag ska beställa fler nästa gång. Tonåringarna har 120cm breda sängar, vilket de inte haft förr så plötsligt fattas det massor av lakan i huset. Jag passar på att köpa lite nu och då för att sprida ut kostnaden. Det är ju så jäkla tråkiga saker att handla:)

På Cellbes har de nu halva priset på reapriserna, t.o.m torsdag så det är läge att fynda :)

 

Nu bäddade jag sängen med rosa lakan och vit- och rosa småblommigt påslakan. Som en liten vårdröm ♥

Fast det är ruskigt besvärligt att få i ett dubbelt täcke i ett dubbelt påslakan ensam. Det går såklart, men det är hinna mycket enklare med hjälp, vilket jag inte hade idag. Varför är det förresten inte små öppningar uppe i hörnen som motsvarar sidan som är öppen för att trä in täcket där längre? Mycket märkligt att en sån smart detalj rationaliserats bort.

Det är vädrat där i sovrummet hela dagen,  det är rent och fräscht och det ska bli kanoners att krypa ner snart.

Jag har med flit stannat uppe så länge jag kan för att blir riktigt trött, kanske kan jag bara gå in, glida ner under täcket och somna? Det är tanken, men mest troligt så kommer jag ligga och hosta hela natten.

 

Blir nog bra:)

I morgon ska jag på ett utvecklingssamtal med Corrinda, Sen gympa med tjejerna på kvällen, och då ska jag förbi Janelle och Simon och hämta skrivbord. Förutom det ska jag väl röja och städa och tvätta vidare. Det ska ju bli tråkigt väder så vi får väl se

Värmerekordet för mars, som stått sig i 208 år, slogs i lördags i Uppsala, det är lite roligt :)

Nä, nu är det sovdags:)

Natti natti :)

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Trapprenoveringen är klar:)

Vet ni då???

Ihh jag kan prata:):):)

De som inte hört mig under de här dagarna tycker att jag låter apilla, men skillnaden är ENORM:)

Det började ju i torsdags, och i fredags när jag var till affären så gick jag glatt till den kassa där en av Janelles gamla klasskompisar satt. Precis när jag började lassa upp varor på bandet så insåg jag att det var väl extremt korkat eftersom hon var den ena jag ”kände” och skulle säga mer än Hej till:)

Jag kände mig ju helt frisk i halsen om även lite snuvig.

Fredag, lördag och söndag har jag varit så hes som jag aldrig varit förr i mitt liv. Ungarna har ömkat mig, skrattat medlidande och faktiskt haft ganska mycket empati i sig. De har som vanligt gastat MAMMA!!!! tusen gånger om dagen, men sen insett att jag inte kan ropa tillbaka, och då kommit ilande och upprepat sig precis intill mig:) Så de kunnat tyda mina kraxanden och gestikuleranden.

Dagtid har jag mått prima, men kvällar och nätter har jag hostat mig igenom. Skitjobbigt.

Det har ju varit strålande väder i helgen, men jag har inte varit ute….. För att jag inte orkat riktigt. Ute hade jag grejat med tunga saker, helt säkert. Och det kändes korkat. Alltså höll jag mig inne. Solen har ändå den inverkan på mig att jag får massa energi, även om jag inte är ute:)

Jag har röjt tvättstugan, tjejernas walk-in-closet, och massa andra utrymmen.

IMG_5253 tvätt

JAG HATAR TVÄTT!!

Tvätta är helt ok, men sen då…helt värdelöst:) Tjejerna har fått värsta fina dressingroomet med massa fin förvaring, men ändå har de lyckats slarva till där inne. Morr.

Jag har nu gått igenom alla deras lådor, flyttat saker från Trixie till Lovelia och kastat en massa urvuxna kläder i en kartong för att gå igenom dem sen, hann inte igår. Orkade inte idag;)

En del kan killarna ha, men resten åker iväg.

 

Och sen har jag målat sista varvet på trappan:D

Denna långa segdragna trapprenovering, är nu äntligen slut. Nä, jag har faktiskt lite småpyssel kvar, det ska målas med lillpenseln på de små små pyttehörnen och så, men annars . KLART.

Vill ni se?

Lite Förebilder först då:)

Här är spaljén

IMG_4941

Räcket när jag slipat av det.
IMG_4593

Trappan när vi slitit bort lister och plastmatta.IMG_3180

Och när jag ägnat en miljon timmar åt att slipa trappstegen, jäkla evighetsgöra. Golvet var utsågat, men gick att ta loss så man inte förstörde det när man slipade
trapprenovering

Och så färdigt i trappan. Här insåg jag ju att jag måste måla handledaren och spaljèn.trapprenovering trapprenovering

Så då gjorde jag väl det då:)

Men först slipa, slipa, slipa. Allt var ju lackat och det var tusen sidor, (eller fyra) på varje jäkla spjäla. Tog tid:)

Och så här ser det ut idag:)

IMG_5243

Först målade jag ju räcket vitt, men tyckte det såg så tråkigt ut. I mitt huvud hade jag tänkt mig att det skulle vara samma färg som golvet, som är svartmarmorerat.  Men testade vitt först. Och sen när jag målade över med den gråa, så blev jag sur. Det var inte alls så snyggt som jag tänkt mig…
IMG_5246

Men nu har jag vant mig:)fullsizeoutput_3849

Och på plussidan ligger att det inte kommer synas lika mkt skit som på det vita:)

Kolla, en list där på kanten, minsann:) Mest för att det inte ska ramla ner grus….vilket det ju inte alls gör i själva öppningen…haha, men det ställs ofta saker här som sen åker ner. Och okey då. Golvet är inte perfekt här, så listen gömmer skavankerna:Dfullsizeoutput_384a trapprenoveringList runt den lilla stolpen till höger med. Åhhh, nu fattas bara en list på översta trappsteget, men skitsamma. Jag vet inte om den behövs:)

Äh, jag är supernöjd.

Allt som är vitt eller grått har varit träfärgat. När vi flyttade hit var väggarna bastupanel, taket samma och alla möbler som stod här, inklusive spegeln på väggen i samma lackade furu. Vi laserade vitt först, det såg ut som s a t a n. men vi struntade i det och blundade i några år:) Sen tog vi hit en målare, som fixade väggar och tak. Golvet var en beige plastmatta. Nu är det klickgolv i svart marmor.

Alltså…. det blev så fint! Man behöver inte skärskåda för då ser man massa småskavanker, men jag är en gång för alla inte perfektionist :) Och, jag vet att det kommer slitas rätt hårt, nu har jag tex målat över svart penna som Jamie dekorerat vägg och en av listerna med…? Snart sex år gammal är han mer testande än någonsin..

Ungar:)

 

Det har tagit tid. Ja. Men jag har inte möjligheten att jobba helt fokuserat från början till slut, så är det bara. Jag har massa kids:)  Det har kommit galet mycket sjukdomar i vägen, en resa till London och både jul och sportlov, men nu så är det klart. Finish. Finito.

Och jag saknar det redan;)

Haha, jag gillar ju att greja. Det här är nog det största jag gjort i renoveringsväg, tror jag. Jag målade ju förvisso killarnas rum och rustade mattan som låg där inne, i somras, men där var det bara moment jag gjort tidigare. Lägga golv hade jag inte gjort förr, mätt och sågat i vinklar och slipat var inte heller något jag ägnat så stor del av mitt liv till. Nu kan jag det här:)

 

Så, nästa projekt då…? Jag har massor:) I går stod jag och tittade på mina fyra äppelträd. De bär lite frukt och den sitter sju meter upp så jag tänker helt brutalt såga dem jäms med fotknölarna, Vi gjorde det med ett äppelträd där vi bodde förut, tänkte att antingen dör det, och om inte så hamnar eventuell frukt längre ner. Vi trodde vi dödade det. Men sen kom det en miljon äpplen, och de var plötsligt goda.

Så det tänkte jag upprepa. Jag har ingen användning av skithöga träd, de gör ingen glad. Så de ska kapas. Grejen med det är bara att det blir så otroligt mycket jobb med att ta bort alla grenar. Det drar jag mig för. Har gjort i flera år;)

Men klättra upp i träd och stå och klänga sig fast samtidigt som man sågar, det är kul:)

Massa andra buskar ska beskäras, en fem meters gran ska bort, och sen har jag tre stora gigantiska gran + tall som ska ner. Det kan jag inte göra själv dock. Jag gör mycket, men klättra upp hur många meter det nu kan vara, säkert tjugo, i en tät gran/hög tall utan grenar med en motorsåg i näven för att sen såga gren för gren, nä det gör jag inte;) De är för långa för att fälla, behöver proffs till det.

Mitt carporttak måste fixas. Det som blåste bort för några år sen:) Överhuvdtaget behöver hela carporten funderas över hur den ska vara, ska samråda med min syrra. Vissa stolpar är dåliga och måste bytas, det ska säkert gjutas plintar och skit. Det har jag aldrig gjort så det kan bli kul:)

Poolen behöver fixas…. och hela poolrummet.

Jag ska göra nån uppställningsplats för cyklarna…har ledsnat på att de aldrig står där de ska.

Och jag ska rensa garaget….öhhh nu slutar jag, var nyss in där och det ser ut som skit:)

Förresten. Jag har en soffa som står där, ser ut såhär:

soffaTror den heter Karlstad, kostar ny 2495kr på Ikea.

Det är Janelles och Simons som de haft i nåt år, och nu skulle de minsann ha en ny, flådig, med såndär divandel. Ny egen lägenhet kräver ny soffa, det är sen gammalt:) Den här ska säljas alltså. Är det någon av er som vill ha? Jag vet inte vad de vill ha för den, men säkert rätt bra pris:)

Klädseln är ny sen i höstat tror jag. Välskött och skön att sitta i, men jag gillar när det är högre ryggstöd:)

Så, nån som är sugen? Ge mig ett bud:)

Den står så behändigt i garaget så inga trappor att släpa i, för en gångs skull.

 

Nu ska jag avsluta, får ju skäll av er om det blir för långa inlägg:) så jag skriver ett till helt enkelt:)

Hörs snart!

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

 1. Neta

  Kan rekommendera min granne Jessicas Trädfällning, en grym tjej, brandman. Hon klättrar upp med stolpskor och tar träden i bitar uppifrån. Har alla tillstånd och försäkringar. Inte dyr.

  Carola: Tack, det ska jag lägga på minnet!!

Se fler...

Tvillingarnas namn (önskeinlägg)

December 1999, dagen innan min 30-årsdag var vi på ultraljud med vårt tredje barn. Jag gick dit direkt från jobbet i byggnaden mitt emot, och hade den vita rocken på mig. Lite orolig som alltid, men jag mådde så illa att jag var rätt säker på att det var en bebis där inne. Den HÄR gången var jag TVÄRSÄKER på att det var en kille, för jag hade inte alls mått illa med Janelle eller Patricia ;)

Anledningen kan förvisso ha varit att det faktiskt var en gosse, men även att det låg en liten tjej där inne också. Tvillingar:)

Inte ens i min vildaste fantasi hade jag tänkt tanken att jag skulle få tvillingar. Då har jag ändå tvillingkusiner, och Patricia hade en tvilling till att börja med, något jag inte visste förrän på förlossningen. Så tanken borde ju funnits, men icke. Det kom som en total överraskning den där dagen. När barnmorskan var tyst en lång stund och bara åkte runt med ultraljudet, så tittade jag bara hastigt på skärmen. Såg att det rörde sig, och blev nöjd. Pappan stirrade fängslat på skärmen och jag fattade inte vad som var så intressant? Man såg liksom knappt nånting alls på ultraljuden 1999:) Men han såg två huvuden, och en massa armar och ben, berättade han sen, och i hans huvud snurrade frågan ”Hur ser den där ungen ut egentligen??”

Så sa hon det bara, barnmorskan.

”Ja, jag kan säga direkt att det är två barn här inne, ni väntar tvillingar”

Och där stannade världen. I en minut var jag negativ, såg massa saker flyga iväg, sånt man inte kunde göra med två bebisar. Men sen slog det ner riktigt och leendet gick från öra till öra. T V I L L I N G A R!! Fy farao vad häftigt, vad coolt. vad ballt! Jag slutade inte le, och jag kan än idag tycka att det är så galet fräckt att ha tvillingar, även om det inte direkt är så att de är ens av i närheten av att vara tajta. Det är något väldigt speciellt med att få två barn på samma gång. Jag som tyckte att jag var expert med två ungar redan, nu blev allt nytt igen.

Något jag inte var beredd på var folks taskiga reaktioner. Det var så många som beklagade att det var tvillingar, en hel del av dessa var själva tvillingmammor….? Jag skulle minsann bara vänta och se så skulle jag fatta. Det var så jobbigt med två. Jag fick höra så många skräckhistorier. Och vet ni? Det där dövörat är bra att dra igen ibland;) Och jag går fortfarande och väntar på att allt det där jobbiga ska inträffa. Det är inte alls jobbigare med tvillingar! Det är möjligen krångligare. Men inte dubbelt jobb, bara dubbelt med kärlek.♥

 

Nåväl. De skulle ju heta nåt åxå. På den här tiden ville de inte gärna berätta kön på ultraljudet. Jag är tämligen säker på att de såg att det var en av varje, men de sa det aldrig. Hintade inte ens. Jag ville inte veta heller, men det hade underlättat i namnfunderingarna.

Nu skulle det hittas massa namn:) Två pojknamn och två flicknamn. Och en kombo om det var en av varje.

Jag trodde som vanligt att det var två killar. Och jag ville att de skulle heta Jordan och Julian. De nobbades. Gaynamn. Gahhhh, inte nog med att han var halvrasist, han är homofob med. Jag hade flera bekantskaper som var gay och kunde inte och kan fortfarande inte, begripa problemet. So what? Vem bryr sig. Och det sitter ju liksom inte i namnet…. Hans största rädsla var/är(?) att nåt av barnen skulle visa sig vara homosexuellt. Eller mongolid. Jo, för det är ju exakt samma sak….;) Jag tänker att oddsen för att något av nio barn faktiskt föredrar det egna könet, är låga. För mig är det helt oväsentligt vem de älskar. Så länge de är lyckliga. Det finns ju riktiga saker att oroa sig över, man behöver inte skapa hittepå-problem.

Men jag fick inte igenom något av de namnen. Då;)

Tjejer då. Ja där hade jag flera, alltid enklare med tjejnamn. Vi hade länge Sally och Selma. Men då borde Selma vara med Z efter nån släkting. Nja… Sen Chelsie och Corrine. Det var de namnen som höll sig, ända tills jag kom ihåg en saga jag skrivit i skolan, där hjältinnan hette …tadaaa Corrinda. Jag vet nu att det finns folk som heter det, men då när jag skrev den så var det helt påhittat. Förskolan intill hette Rinda och jag lekte med bokstäver tills Corrinda kom fram. Kanske ska ni få läsa den historien nån dag? Vi filmade den också, min lärare sa att Carola minsann skrivit en såååå bra story, kan ni inte filma den som svenskauppgift, eller vilket ämne det nu var inom:) Den filmen hoppas jag är begraven sen länge;)

Så, två flickor – Chelsie och Corrinda. Check.

Två pojkar – de hade fått vara namnlösa;)

Vi lyckades till sist enas om Robert. Efter Robert de Niro, Redford, Aschberg, RobinsonRobban….hehe eller;)?

Jag har alltid tyckt att Robban är gulligt. Och eftersom det tydligen var svenskt nog och inte gayigt, så var det okey med pappan.

En av varje – Robert och Corrinda check.

 

Efter 38 veckor och två dagar föddes de. På en timme och femtiosju minuter:)

Det gick undan kan man säga. Jag stod hemma på morgonen och allt var lugnt, Janelle och Patricia skulle iväg och rida. Och plötsligt så bara drog det igång. I 120 knyck direkt. Aj.

En timme och 57 minuter senare låg jag med två bebisar i famnen.

Robban kom först, gapande och skrikande så personalen ruskade på huvudet och log. Jag blev i ärlighetens namn lite besviken för jag ville ju som vanligt ha en tjej….de där tankarna går inte att råda över, de bara är där. Pappan bara klappade mig lugnande på armen ” Hon kommer nu” Tvärsäker. Jag fick inte hålla honom för nu skulle unge nummer två ut. Fullt kaos, om än väldigt strukturerat i förlossningssalen. Jag hade ju hört alla skräckhistorier om snitt på nummer två, och visste att en kompis jobbade på narkosen, och ville för mitt liv inte att han skulle komma;) Vi hade inte setts på år och dag och att då mötas sådär kändes nja….;)

Alltså var snitt uteslutet. Allt som involverade narkospersonal var uteslutet, även epidural alltså, om jag haft tid till sånt, vilket jag aldrig haft;)

De höll fast bebisen i huvudläge genom att hårdhänt gripa tag i min mage, som inte alls hade lust att ploppa ut en unge till. Jag ville bara ta min son och gå hem:) Men 14 minuter senare så kom hon, med armen först. Corrinda har alltid varit besvärlig;) Läkaren tryckte visst tillbaka den, och så fick jag upp en dotter på magen, och sen även en son från pappans famn.

Men fatta hur mäktigt det var då! Även ljudnivån i rummet var mäktig för hon gjorde genast sin bror sällskap och det illvrålades i kapp så all personal som inte absolut behövde vara där, lämnade rummet;)

 

En Robert Emil. Emil släktnamn på pappans sida. och en Corrinda Maria. Maria från bådas sida.

Länge var vi inne på Götilda till henne i andranamn. Första gången jag hörde det var det ett av de fulaste namn jag hört, men det tog inte lång tid innan det satt sig. Idag ångrar jag lite att det inte blev det ändå. Hon har ofta frågat varför vi inte valde det, hon gillar det nog hon med. Men Maria är helt ok det med:) Ungen kan ju få ha Ett vanligt namn, tänkte vi.

Robert & Corrinda. Inte tvärtom det blir fel då:) Eller Robb & Corr.

Att få bli tvillingmamma är coolt:)

 

tvillingar twins tvillingar twins

 

Annons
Kommentera (16)

Kommentera

 1. Dema, gravid igen!

  Så häftigt med tvillingar! Jag drömde om det med mina två första graviditer. Denna gång är jag glad att det bara är en då de är en sladdis:) ser fram emot att läsa om nästa namn:)

 2. Rille

  Rasist och homofob…inte utan att man undrar vad du såg hos karln egentligen? Och hur kan man tro att homosexualitet beror på vilket namn man har – i så fall blir det inte många namn över att välja på…

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Han hade mycket gott i sig en gång i tiden:)
   Och i just de här två sakerna är han ju inte ensam, det är ju väldigt Svensson-aktigt tänk. Så många som fäller smårasistiska uttalanden om än det ena än det andra. Självklart trodde han inte att de skulle bli homosexuella om vi valde vissa namn ;) men han tyckte det lät gayigt.
   Han lämnade mig för en Thai men uttalar sig hånfullt om romer så hans rasism är jäkligt selektiv.
   Men som sagt, en gång i tiden var han en bra man .

   1. Rille

    Ok, om du säger det, så…
    Riktigt roligt förresten att han tydligen kunde tänka sig ditt önskenamn Rikard (som jag f ö heter). Ett mer gayförknippat namn finns väl knappast: Rikard Wolff, Richard Carlsohn, Rickard Engfors, Rickard Söderberg…ja, you name it.

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Haha, men i just Richard hade han absolut inget att säga till om 😇. Fast nu fick jag ju ge mig ändå. Finns såklart en story bakom varför Richard åxå😂😜😇

 3. Jenny

  Detta med namn ja… Vi väntar vår första bebis och är beräknade om 5 veckor. Vi vet inte kön för det spelar ju liksom ingen roll. Det är ju vad det är oavsett om man vet eller inte…
  Det enda vi är överens om just nu är att vi vill ha ett ”äldre” namn, alltså inte det som folk vanligtvis döper barnen till idag.
  Jag är inne på Theo om det blir en pojke, men maken ser bara framför sig en knubbig unge med glasögon. Varför vet jag inte, men det gick tydligen bort…

  Jag får nog sätta mig ner och påbörja en lista med namnförslag, även om jag är övertygad om att barnets namn ger sig när bebisen väl kommer.

   1. Jenny

    Jo jag vet att det inte är så ovanligt men häromkring är det ingen som heter det. Jag menar inte att det ska vara ett ovanligt namn, men inte Tindra, Glittra och allt vad folk döper sina barn till nuförtiden.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag känner flera Theosar, inga knubbisar med brillor nån av dem 😂men ljuvliga sötnötar :) Theodor då? Lycka till med namnen :) och bebisen ❤

   1. Åsa Karlsson

    Har en son på sex år som vi döpt och alltid kallar Teodor. Han är perfekt med glasögon. För mig är det ett vackert namn

    Carola: Vackert namn absolut, jag gillar det i alla former och stavingar – Theodor, Teodore, Theo, och vad man nu kan hitta på:) Barn med glasögon är vansinnigt gulligt, även om jag förstår att det säkert är en del besvär med dem <3

 4. Agneta

  Så fina namn. Det som är roligt är att Robert hade varit tråkigt 10 -20 år tidigare när det var ett vanligt namn. Nu när alla heter Adam , Elias etc blir ju Robban riktigt exotiskt! Lite som att man skulle döpa sin flicka till Anna idag.Jag hade tre Anna och två Maria i min klass. Det döps väl ingen till idag.Jag ser mest Alice och Elsa..

Se fler...

Let´s Dance, byxor och min kropp:)

Ja, där kom den. Förkylningen.

Jag har funderat hur det är möjligt att tappa rösten och ändå liksom vara frisk? Men igår kväll så började jag snora ordentligt och vaknade upp i morse totalt igentäppt. Sådär så man snyter ur halva hjärnan när det väl lossnar. Urk.

I går kväll satt Novalie inne i mitt sovrum vid datorn, och jag ute vid Tv:n. Varje gång jag hostade, så hörde jag hur hon skrattade där inne;) Jag förstår henne, hostan satt inte nere i lungorna, utan snarare uppe i övre delen av halsen, typ ovanför struphuvudet, och jag lät som en liten kattunge som hostar. Falsetthost;)

Så fort jag vaknade så försökte jag prata och det är fortfarande inte möjligt. Ett tag åkte rösten ner i något basläge och lät ännu värre än den fjolliga pipväsande. Alltså?

 

Sen fick jag inte tag i biljetter till Metallica, som grädde på det snoriga moset. Eller jo, det finns VIP-platser för 3500kr kvar, men så gärna vill jag inte se dem;) Hade det varit Bon Jovi hade jag deppat halvt ihjäl mig, för jag tvivlar på att jag känner att tretusenfemhundra kronor är värt ens för dem. För vad liksom? Samma konsert som de som pröjsar 5-900kr, kanske att man får nån tour backstage och säga hejsan svejsan och ta lite bilder. Men jag är nu en gång för alla inte speciellt intresserad av sånt.

Jag vet ju att även om jag skulle komma ihåg ett möte med Jon Bon Jovi for life, så har han glömt det sekunden efter, och då kan det liksom vara:) Ska det vara kul på riktigt så ska ju även han minnas det.

JAG kommer ihåg varenda en av er som kommit fram och hälsat, bara så ni vet:) och jag blir alltid lika glad.

Men så är jag inte Jon Bon Jovi heller;)

Jaja, skit samma, Metallica är inte ett favoritband, men jag gillar inte när jag inte får tag i biljetter.

 

Något jag gillar, det är Ossoami. Linda, som ÄR Ossoami, ledsnade på trasiga brallor och som den driftiga kvinna hon är så gjorde hon något åt det:) De här byxorna är förstärkta med cordura© som är ett material som används i bland annat uniformer och fallskärmar. Slitstarkt deluxe med andra ord:)

Ossoami ger ett års garanti på hål på knäna. Jag har haft de här byxorna till mina ungar i ett par år nu, och kan med handen på hjärtat LOVA att de håller skitbra. Inget av de par vi har har gått sönder, alla ser tvärtom ut som nya, fast de åker tvättmaskin flera gånger i veckan.

Här är Jamie i sina för våren nya Vinur sweatpant, i svart. som är så snygga att jag storknar:)

 

ossoami

Skjortan budade jag hem på Tradera, när Robban var liten, och den är så välanvänd, men syns knappt. Killarna har älskat den allihopa:) IMG_5122

Lovelia har vuxit!! Och snudd på att de här passade, men eftersom hon inte gillar när byxbenen är för långa och det blir de här,( som jag tycker är snygga,) vecken längst ner, så är de ändå perfekta.

De här heter Cara Pink
IMG_5132

De är smala i passformen, och eftersom Lovelia är som en liten sytråd, sitter de bra på henne:)IMG_5134

Jordan fick ett par som heter Amigo, den modell som är bästsäljare, som han inte alls ville visa upp. De har lite olika färg på stickningarna bak på fickorna och det tycker han är snyggt. Han tycker även att det är coolt att vika upp dem längst ner:)

ossoami

Byxorna är ganska långa i alla modeller, och det gillar jag som helst inte köper nya så ofta:) och att vika upp funkar finfint. Jordan och Jamie kan ha varandras byxor, och de går även ner och hämtar tjejernas om det kniper:) Det är helt enkelt favoritbyxorna här hemma.

Helt ärligt nu, och även om jag känner Linda, och kan ses som lite partisk, så är det här skitbra brallor.

Lite dyra kan man tycka, men de håller andra sidan. Utslaget blir det billigare. Sen finns det ju alltid de barn som lyckas fastna i grenar och slita sönder dem eller liknande och då gäller så klart inga garantier, men det gör det ju inte direkt nånstans. Mina ungar är högt och lågt, älskar att greja i skogen och åker kana på stenar, åker wheelboard och cyklar och står på öronen mellan varven, och de håller. Och ser ut som nya.

 

Nu är det kanske dags för fler än mig att köpa nya byxor till kidsen, och Ossoami ger er därför en rabattkod:)

Koden FFFR-CAROLA ger Fri Frakt + Fri Retur när man handlar i vår webshop för första gången. Erbjudandet gäller 25/3-2/4, en gång per person och kan ej kombineras med andra värdekoder. 
För ett tag sen så berättade jag att ungarna satt och spelade ett spel. Man får ett kort med en ryslig mordhistoria på som sen de andra ska gissa sig till hur mordet egentligen gick till, och varför. Jag köpte det till Robban i julklapp nåt år, men han gillade det inte så det hamnade här ute i köket, och åker fram när vi är några stycken runt bordet. Ganska ofta tacoskvällarna:)
Det är svårt som satan, men man kan ju välja lite själv hur mycket man vill hinta och ge ledtrådar. Ni var flera som undrade vad det var för spel, och nu har jag fotat det så ni kan se själva:)
black stories
Jag har däremot ingen aning om vart jag hittade det. Det låg framme vid kassan vill jag minnas och jag bara läste snabbt på det och tog det som strumppresent till Robban. Kan ha varit på nån bokaffär eller typ gamebutik. Eller nån helt annanstans :)
I kväll är det Let´s Dance:)
Jag har missat båda avsnitten, men kollat i efterhand på bara danserna. Mina kollegor är ju involverade i år, dels Cissi som är dansare, och så Filippas Anja. Jag vet ju hur duktig Cissi är, och det är ju hennes jobb såklart, men är alltid imponerad av hennes glada humör. Hon är så härlig och uppiggande:) Anders som dansar med henne är en av mina favoriter, älskar ju hantverkare lite extra mycket och han är cool.
Anja då.. jäkla vinnarskalle hon har:) att vara så sjuk som hon var förra veckan och ändå sätta dansen som hon gjorde….IMPONERANDE. Anja och Filippa kan vara det gulligaste paret jag ever någonsin mött ♥ de är som gjorda för varandra, och det bara strålar kärlek om dem. Sjukt trevliga dessutom. Deras ungar är små gotroll och jag blev så glad när Filippa skrev häromdagen att hon var less på allt var matlagning och kökstjänst hette. Skönt att inte vara ensam om det:)
Stina Wollter – fantastiska människa, och Samir gillar jag också av nån skum anledning. Jesper är också cool, Äh, överlag är det mest bra folk med i år. Kollar ni? Vilka favoriter har ni i så fall? Vem åker i kväll?
Oliiiidligt spännande.
Jag tittade inte alls på Let´s Dance de första säsongerna, tyckte inte att det verkade roligt och gjorde annat i stället. Men så började ungarna kolla och jag satt med, med datorn i knät och halvkikade, måttligt intresserad. Men så var det väl nån som var med som jag gillade och jag började kolla på riktigt.
Och det är ju väldigt vackert. Och väldigt imponerande. Hur det ens är möjligt att lära sig dansa som de som är ”sämst” på så kort tid är obegripligt:)
För ett tag sen när vi satt på kyrkis så var det en av mammorna där som frågade hur i hela friden min kropp mådde? Efter nio barn borde den vara sliten? Hon har precis fått sitt fjärde barn för några månader sen och hade väl en del problem.
Jag svarade som jag alltid gör att jag mår bättre i kroppen än någonsin förr:)
Innan jag fick barn hade jag massa ryggproblem, att jobba inom vården ger gärna det, tyvärr. Sen fick jag fem ungar innan jag började träna regelbundet, och efter Jordan har jag tränat på ett helt annat sätt.
Inte bara traditionell gympa som tidigare. utan mer styrka. .
Det ger effekt. Jag har sällan ont i kroppen längre, mer än nacken periodvis, och även det är mycket bättre. Jag är stark och i hyfsad form.
Hon frågade om läckage. Och nej, jag har inga problem med det. Ta i skitmycket trä här! Jag har aldrig haft det, inte ens direkt efter förlossningarna, och ja jag har varit och är riktigt usel på att knipöva.
Jag nyser, hostar och skrattar utan att kissa på mig helt enkelt. Och jag hoppar studsmatta och tränar med hopp. Jag antar att det bara är att tacka mina gener, eftersom jag inte gjort mycket för att det ska vara så, men man ska väl ha tur med något genetiskt:)
Min kropp är helt enkelt bra på det här med att vara gravid och återhämta sig efter det, på alla sätt.
Jag har heller inte speciellt många bristningar på magen, några finns men de syns knappt. Inte från mitt håll i alla fall;)
Jag gick upp runt 20+kilon varje gång, och de försvann rätt snabbt efter de första fem ungarna, sen började de vilja sitta kvar och jag fick jobba hårt för att få bort dem. Jag blev så arg på min exman när han efter Jordan eller Jamie, lättvindigt sa att mina kilon ramlade ju av så enkelt. Hur i hela friden han kunde undgå att se allt mitt slit för att få bort dem det är obegripligt. Men å andra sidan såg han ju knappt mig, så det var väl inte så konstigt;) Men satans så förbannad jag blev. Jag har jobbat HÅRT för att få bort mina gravidkilon.
Jag vill inte se ut så som folk gärna vill tro att man måste se ut efter att ha fött fler barn än normen:)
Jag tycker om när folk blir förvånade över antalet barn, synar mig från topp till tå och konstaterar att det syns minsann inte. Nä, just det, det behöver inte synas:)
Mina magmuskler är på plats, det tar tid som bara den, men med grundläggande andningsövningar( låter flummigt I know,men är asbra) och sen övningar inifrån och ut så hittar de så småningom tillbaka. Sen är det bara att jobba på med coreövningar så styrkan kommer tillbaka. Det stabiliserar i sin tur upp ryggen och allt blir en winwin:)
Att jag idag är tjockare om magen än på länge har bara med egen förskyllan att göra, inte graviditeterna.
Jag skulle lugnt kunna skylla på dem, luta mig tillbaka och säga att det är resultatet av alla barnen, och ingen skulle annat än hålla med, men det är ljug på hög nivå. Kanske att man inte blir lika slät och platt om magen som innan barnen, men å andra sidan vet jag inte om jag var så jäkla pinnsmal då heller?
Jag skulle kunna lägga allt mitt fokus på att träna, och skulptera fram en kropp med minimalt med fett och massa muskler, men jag orkar inte. Har inte lust;) Men det är fullt möjligt:)
Att skylla på än det ena än det andra är ganska enkelt, men faktum är att det är oftast bara den egna motivationen som sätter stopp för det mesta.
Att huden på magen blir lös och att man kanske får delade magmuskler, och eventuella problem med foglossning som kvarstår, det är väl det som man kan skylla på en, eller flera graviditeter, allt annat får man ta sitt eget ansvar för:)
Ex antal extrakilon är inget man kan gå och skylla en graviditet på, år efter år efter år. Sorry.
Bukplastik kan säkerligen behövas för vissa, men många tar till det som en quickfix, som med alla andra ”skönhetsingrepp” Jag har inget emot det alls. Det vore asnajs att lägga sig under kniven och få magmusklerna tilltajtade och bort med lös hud, men jag tycker att man gott kan betala det själv i de fall det inte är befogat rent medicinskt.
Jag har inget behov av en sån operation. Jag har ätit mig till de kilon jag nu ogillar, och då får jag vackert ta konsekvenserna:)
Kanske måste förtydliga, jag tycker att det är upp till var och en att göra vad de vill med sina kroppar. Whatever makes you happy liksom:)
Men det allra mesta går att fixa till på ickekirurgisk väg. Dock krävs det fokus, och massa jävla svett och tårar. Fy fan vad tråkigt det är mellan varven, att göra rätt val när det gäller mat och alltid prioritera träningen. När man helst bara vill ligga i soffan, käka pizza och praliner;) Jag älskar att fika, och hatar att laga mat.
Jag har dåligt fokus idag, jag har haft sån gräsligt kass motivation och usel självbehärskning, och då syns det.
På vågen och på kläderna. Att sen den där jäkla åldern ska trilskas också är ju ytterligare ett hinder på vägen. Allt går liksom åt fel håll och det blir mindre resultat fast man sliter mer än någonsin. Men, valet är ju nånstans ändå detta:
Träna för att må så bra du kan, eller må så bra du kan utan att träna?
Skillnaden är himmelsvid och jag väljer det första:)
Jag vill inte bara bli gammal, jag vill vara i form och kunna njuta av mitt 125 år gamla liv. Minst 125 år alltså;)
För mig har träningen varit så mycket mer än kroppslig, den har hjälpt mig igenom den svåraste tiden i mitt liv. Den fick mig att inte gå in i väggen av all psykisk terror och stressen som kom med den.
Jag kommer aldrig att sluta träna för jag vet hur bra jag mår av det.
Men, just nu är jag inte helt där jag vill vara utseendemässigt med min kropp. Däremot funktionsmässigt har jag inget att klaga på. Jämför jag mig själv som 20 -åring och inga barn, med nu, som 23-åring;) med nio barn så vinner idag överlägset:)
Sitter du där i soffan och surar över att du mår dåligt, är tjock, har ont i ryggen, är stressad, inte orkar något eller nåt liknande? Jamen testa att börja träna då! Jag lovar, jag var den mest motsträviga människan ever, jag blev trött bara av att tänka på att träna, det gav mig rysningar och jag ville inte!
En läkare som jag sökte i samband med att jag mådde som allra sämst i min kräkfobi, rekommenderade motion och jag idiotförklarade honom direkt;)
Men faktum är att fysisk träning kan göra underverk även för det psykiska välbefinnandet.
Det gäller att hitta det man gillar att göra, men tänk på att all motion är bättre än ingen motion. Så det är bättre att ta trapporna än hissen, det är bättre att promenera på lunchen än att inte göra det. Det rekommenderas 30 minuters pulshöjande aktivitet om dagen, och det får alla in. Så är det bara. Handlar enbart om hur man prioriterar.
Jag tränar på Friskis och Svettis. En motionsform som setts som lite löjlig under ganska många år, men idag så ligger de på samma nivå som vilket gym som helst. Med olika klasser, personliga tränare ( snygga sådana dessutom;) )  och gruppträning både i stora och små grupper. Finns inte mycket att klaga på.
Alla får plats, och det är inte så att man känner sig obekväm.
Jag älskar fortfarande cirkelfys:)
Men jag är som sagt lite less, och vill testa på lite annat, bara för att testa. Jag har tjatat på syrran och Janelle att klättra, men de är höjdrädda… Eh jag med, men man kan klättra på bredden, eller inte så högt. Man måste inte klättra på berg:)
Syrran suckade häromdagen att vi måste börja på spinning, hon hade visst gått i nån trappa och blivit extremt flåsig. Jag kan säga som så att jag tänker inte alls spinna igen. Det kan vara det tråkigaste jag ever gjort i hela mitt liv, och det enda det gjorde var att jag blev sur. Så fort jag påmint henne om hur pisstråkigt det är så glömde hon bort det:)
Boxning är svinkul, det kanske vi kan göra igen?
Men vad kan man hitta på för andra grejor?
Vad gör ni?
Hit me med lite roliga träningsformer!
Nu har nån släppt ut Doris och sen stuckit från tomten, så hon står och tokskäller efter dem.. Jag måste ut och försöka ropa in henne med min obefintliga röst…haha wish me luck!
Och ha en fantastisk fredag:)
Hörs snart ♥
Annons
Kommentera (9)

Kommentera

 1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

  Jag skulle aldrig våga gå fram till en kändis, jag är en sån där som OM jag ser någon gärna går omvägar ;). Min största skräck är att bli upplockad på scenen eller något sånt där. Jag brukar alltid börja leta efter nycklar, plånbok eller liknade när sånt där tas upp. Bara vetskapen om att behöva vara nära någon så där ;). Är dock imponerad av folk som vågar :D.

 2. Monica Andersson

  Träna och bli svettig! Örk! Så har jag sagt i alla år och nu har jag fyllt 70 och tro det eller ej jag har börjat träna och tycker det är roligt och jag mår bra! Visserligen går jag på sjukgymnastik men kör en timme ordentligt två dagar i veckan! Sen går jag( motionerar) en 3 km runda två dagar i veckan . Och vikten går sakta nedåt! Så det är aldrig försent att börja träna! Kram Monica!

 3. S

  Angående toapappret i ett annat inlägg. Min man är egen företagare (vilket jag gissar att du också är) så han köper toapappet/hushållspapper via ett företag som heter Topcare. Du får balar hemkörda till dörren. Smidigt! Och bra papper!

 4. Russintanten

  Träna i vatten är både roligt och skönt. Det ger effektiv träning på kort tid. Jag har tränat med våtväst. I vatten känner man sig lätt och nätt..

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Bara att man måste vara så avklädd 😜😜har ju lite svårt med sånt..:-/ men vattenträning är suveränt på många sätt:)

 5. Annica

  Hej
  Man kan förlora rösten utan att vara ”sjuk”, jag förlorade min under 2014. Den kom tillbaka men nu är den borta sen aug -16…. Det är stressrelaterat har jag fått av en läkare… Så sjuk är jag nog ändå…

Se fler...

När det blir tyst…;)

Vaknade i morse, kände mig rätt pigg och på hyfsat humör. Tills jag försökte prata;)

Haha, jag har på riktigt allvar inte någon röst!  Om jag tar i ordentligt så kanske det kommer ut ett lågt kraxande, men det är oerhört jobbigt. Viska går bra, men det är inte optimalt.

Skickade iväg skolbarnen och sen var det dags för kyrkis för Jamie. Kraxade så lite jag kunde, och sa till mammorna att jag åker hem. Jag kan inte vara tyst och att sitta där och kraxa går inte.

I stället åkte jag hem, och har inte fått ett dugg gjort. Corrinda är ledig idag så vi har pratat lite. Haha, alltså viskat;) och när Doris försvann in på Robbans rum där hon inte får vara och jag skulle ropa på henne skrattade Corrinda gott. Det var inte sådär himla mycket pondus i den tillsägningen skulle man kunna säga.

Hon följde sen med när vi hämtade Jamie, och så en sväng på Ica.

Toapappret var slut! Jag fattar inte det här, men vi skulle kunna ha världsrekord i att göra av med just toapapper. Nog för att vi är många, men det känns ibland som att det tar slut i samma sekund jag ställer in det. Jag köper aldrig de billiga med tre varv per rulle, utan håller mig till typ Serla eller Icas egna.

Nu har vi så det räcker till på lördag i alla fall;)

 

Alltså, aldrig har man ju så mycket att säga som när man inte kan prata…. Aldrig. Och jag vet inte hur många gånger jag tänkt: Jamen jag kan ju passa på att ringa till…och…och…”” idag.

Så här är det, jag tror att jag har lite av telefonfobi:) Jag ogillar att prata i telefon, om det inte är med folk jag känner, då är det trevligt. Men att ringa myndigheter, bilverkstad läkare osv…Jag drar ut på det så länge jag bara kan. Men idag var jag riktigt sugen på att beta av de där samtalen:)

Det är ju enbart för att jag inte kan.

En kompis messade: Jaha, så det är idag man skulle vara gift med dig alltså;)

Antar att han menade att det skulle vara väldigt skönt om det var tyst hemma en enda dag. Men tji fick han, vore jag gift med honom så skulle jag med största sannolikhet prata hål i huvudet på honom lik förbannat, bara i en lägre och raspigare volym.

Trixie skrattade åt mig när mobilen ringde, och jag bara tittade på den.

” Nä mamma, du kan inte svara, de kommer inte att höra ett ord, det är ingen idé”

Nä. Det var ju inte det. Men då är det skönt att det finns sms:) för då kan man prata ändå, utan att behöva anstränga rösten.

Avbokat träning har jag gjort också, idag igen. Men något är ju fel i kroppen, även om jag mår prima, så är det ju idiotiskt att träna.

Jaja, det går väl över nån gång, kanske. Annars får jag låta som Zeb Macahan resten av livet.

 

Igår hämtade jag ut paket från Cellbes och allt utom en tunika passade:) Som jag nog sagt så är deras storlekar precis som jag förväntar mig att de ska vara. perfekt. Tunikan har jag gett vidare till Corrinda:)

cellbes

Det var den första i raden här jag var mest nyfiken på, en tunika som ser precis ut som de svindyra jag har från Me&i. Denna kostar 249kr och finns HÄR och det jäkliga i kråksången är att det fanns en variant med bara axlar som jag också vill ha, det såg jag NUUUUU. skit.

Patricia och Corrinda var med på min beställning och det var både skor och träningslinnen med. Även deras passade perfektomento :D

Patricia hade även beställt nåt från Zalando, en kappa tror jag det var, och det var ett provande utan dess like i köket sen;)

 

Nu har alla skolbarnen kommit hem, och det ska ätas mellis i köket. Det nystädade köket….

Jag har avbokat mitt event i kväll, det går liksom bara inte. Jag måste kunna prata om jag ska vara bland folk. Så surt för det handlade om säkerhet på internet och det intresserar mig. Men, så blir det ibland.

Nu funderar jag på om det är läge att gå ut i helgen och dricka öl, för att få bort alla baciller och skit? Kanske till ett ställe i stan som heter typ Shotluckan, där de bara serverar shots? Hehe. Ge mig det starkaste du har, rakt av bara, och keep it coming:D

Eller dra en pava whiskey rakt upp och ner? Det borde hjälpa, och jag ska börjar kväll, när jag kört bil klart för idag tror jag.  Det var min mormors botemedel på mycket, whisky :) Ta en sudd och lägg på tandvärken, gurgla i mot halsont, drick en skvätt varje morgon för att bränna bort all skit när man var utomlands.

Hon var klok min mormor♥

Jag gillar inte whiskey bara, det är en liten detalj man får bortse ifrån.

 

Nä, nu behövs jag!

Vi får höras vidare ikväll:)

Håll er friska.

Annons
Kommentera (5)

Kommentera

 1. Susanne

  Trist med rösten..
  Fick tipset när jag tappade rösten helt att viska gör det hela värre,man ska vara helt tyst.
  Krya på dig!

 2. A

  Toapapper köper jag alltid på Krauta. Bra medlemspris på Serla storpack, 18 rullar. Även hushållspapper. Bor i Umeå men borde väl vara samma överallt. Sen rekommenderar jag Filur namnlappar att märka barnens saker med. Krya på dig!

 3. Marika

  Din undersökning måste det vara fel på. Det anger: ange kommentar när man bockat i rätt ålder. Även Ange kommentar under intressen.

Se fler...