familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Annons

Ska vi prata om hur svårt det är att tillfredsställa alla?

Jag har funderat på en sak ett tag nu.

Innan jag skriver vidare så vill jag poängtera att det inte alls på något vis riktar sig till någon av er personligen:) Jag har bara noterat detta på flera ställen under en tid.

Det handlar om EGENTID:

Jag tycker ju som bekant att ordet är fånigt, det klingar bara dåligt i mina öron av nån anledning, men jag använder det väl ändå idag;)

Sen tror jag på allvar att den här jakten på den perfekta egentiden gör att folk blir tokstressade. För det duger liksom inte med vilken egentid som helst, utan den måste vara planerad, schemalagd, avancerad och helst fancy pancy och avundsvärd. Missar man den en vecka är det en smärre katastrof.

I alla år så har jag fått frågan om egentid, och i alla år så har jag sagt att för mig är det att få sitta i fred i soffan och blogga, eller se en film. Jag har valt att skaffa en stor familj, och i många år så hade jag en( fast olika) liten bebis som jag ammade och inte VILLE lämna. Man kan absolut göra det, men för mig är det inte ett alternativ. Jag har alltid levt i symbios med mina ammande bebisar, och älskat det:)

När frågan kommit upp och jag svarat att jag är nöjd med det, så har det ganska hårt sagts att det är fel.

Jag har fått ta en hel del gällande det. Inte så att jag känt mig påhoppad kanske;) men så att det har ifrågasatts mycket.

Den egentid som jag gillade var liksom inte good enough.

Jag älskar min familj, och är i grund och botten en riktigt hemmagris, så att få spendera min tid med familjen är för mig den absolut bästa tiden:)

Med små barn så var det naturligt att jag alltid hade dem med mig, Jag har ju inte haft dagis och alltså haft alla barn hemma tills de börjat skolan, vilket innebär att jag själv valt att tillbringa all min tid med dem.

Jag hade kunnat haft dagis om jag velat. Men valde bort det. Att då tro att jag ska hinna med massa saker helt på egen hand är bara korkat;)

Med det sagt så har jag haft exakt så mycket egentid som jag velat under många år.

Det har även ifrågasatts hur man kan hinna med nio barn, och frågan om barnen fått egentid med någon av oss föräldrar har ofta ställts, ganska hårt. Svaret på det har varit att nej vi har inte haft som rutin att göra saker med ett barn i taget bara för att. Varför? Våra ungar trivs ihop och har velat göra saker ihop. Relativt ofta så har det dock gjorts saker med några av ungarna, men helt ensamma – sällan. Då har det varit att åka och handla eller skjutsas hit och dit. Inget som någon varit missnöjd med. De har velat ha sällskap av varandra.

Det har såklart varit fel i folks ögon det med;)

 

Nu börjar kidsen bli större, jag har ingen liten längre. Jag är ensam vuxen hemma. Jag har helt andra möjligheter att göra saker utanför hemmet, och jag gör det:)

Fortfarande anser jag att den tiden jag har i soffan ensam är den viktigaste för att må bra, återhämta mig och samla kraft i vardagen. Att gå ut och dricka öl, gå på konsert, åka till London och slalom, det hamnar under kategorin LYX.:) Vardagslyx och lyx.

Londonresan är definitivt lyx. Konsert och öl är vardagslyx:)

Det är inget jag behöver för att må bra, men det är kul.

 

När Mirka tog med sig Jennifer och åkte till London så läste jag kommentarerna hos henne. Det var mycket ifrågasättande om varför hon gjorde saker med bara ett barn. Och om de andra barnen fick göra något kul?

 

Nu funderar jag på om man någonsin kan göra rätt i alla andra människors ögon?

Om man inte har en frän avancerad egentid utan väljer att stanna i soffan med ungarna, då är det fel.

Om man går på konserter och går på puben och spelar biljard med kompisar, då är det fel.

Om man tar med en unge till London då är det fel, då är det synd om de som är hemma, det bli orättvist.

Det man ena gången ifrågasätts för, är det som nästa gång anses vara det enda rätta? Hur fan ska folk ha det;)? Det lustiga är ju att det är samma människor som ena gången klagar på att man aldrig har egentid som sen går i taket över att man åker på en weekendresa ensam;)

Som hävdar att barn behöver tid ensam med en förälder, men sen säger att det är synd om de andra som just då inte fick det…ska man klona sig då som förälder eller vad?

 

Rättvisa kommer över tiden. Får den ena göra något skitkul idag så får den andra göra något skitkul nästa vecka, nästa år eller om tre år. Att sträva efter millimeterrättvisa är inget jag ägnar mig åt. Det är trams:)

Det är inte samma sak som att förfördela någon eller missgynna någon, det handlar bara om att livet är inte rättvist.

I så fall skulle jag vara lika rik som Bill Gates, och det skulle du med. Vi skulle alla vara friska eller lika sjuka och vi skulle vara lika lyckliga eller olyckliga. Så funkar det ju inte.

Men om man vilar lugnt i att det kommer med tiden, det jämnar ut sig, så kan man släppa en hel del av det dåliga föräldrasamvetet.

Jag har i princip aldrig dåligt samvete över mina barn:)

Kanske låter kaxigt och störigt, men så är det. Varför ska man ha det? Man gör så gott man kan varenda jäkla dag, varför ska man då gå runt med ett stort dåligt samvete?

Det är nåt fånigt påhitt som kommit på senare år.

 

Egentid är även det ett nytt hittepå. Och det är klart att om vi ska ha den där coola balla kvalitetsegentiden utanför hemmet ex antal timmar i veckan så kanske vi inte hinner med barnen som vi vill. Och då kommer ju det där taskiga samvetet…

Och om man ska lyssna på vad andra människor anser så kan ju även det vara stressande. Jag menar inte att du inte ska ha den egentid du vill, men det ska vara det DU VILL, inte vad nån annan anser är bra egentid.

Sitta i soffan med en kopp te och kolla på gamla avsnitt av CSI är lika mycket värt som att ägna sina timmar åt att gå på konstvernissager eller klättra i berg, om det är vad du vill.   Och hinner man inte med det så är det ingen katastrof.

 

Det här har ju jag insett för många år sen;) och alltså inte brytt mig om att jag ifrågasätts för det jag anser är korrekt. Det gör jag inte nu heller, men jag har funderat på fenomenet.

Hur man än vänder sig har man arslet bak:) Det gå inte att tillfredsställa alla, man har alltid fel i någons ögon och rätt i någon annans.

Jag tror att det viktiga är att man själv är nöjd med sina val här. Jag känner massor av människor med vuxna barn eller inga barn, och vad fan gör de på sin lediga tid?

Inget:)

Eller så går de promenader, kollar sport på tv, bakar eller tränar. Inga extremt avancerade egentider där inte, så varför ska det vara så viktigt att ha det under småbarnsåren?

 

Jag fattar faktiskt inte:)

 

(Nu kommer någon säkert att dra upp att det är bristen på egentid som gjorde så att mitt äktenskap gick i kras. Och ja, om det varit JAG som lämnat hade det ju kunnat vara så;) Men nu var det inte så.

Vi var eniga om hur vi skulle leva. Och vi hade egentid ensamma. Han åkte på diverse fiskeresor och pokerresor. Han spelade poker med polarna och han åkte på olika sportevent. Allt skittråkigt;)

Jag gick även då på konserter och åkte iväg med bara bebisen och träffade kompisar. Och ja vi hade tid tillsammans med, även om den innebar att sitta i soffan med den där tekoppen och snacka. Vi levde ändå ihop i 26 år varav åtminstone 24 var alldeles utmärkta:) Typ i alla fall;)

Att äktenskapet gick åt helvete beror på att han var otrogen, och att han var less på allt, och jobbade halvt ihjäl sig. Inte någon annan anledning. )

 

 

Annons
Kommentera (5)

Kommentera

 1. Fia

  Min egentid är hemma ensam med familjen med en bra film eller att vi åker i äg och åker slalom tillsammans. Har inget behov att vara ensam utan dem, sen tränar jag i perioder, är i väg nån timme här och där, men det är hemma med familjen jag har min egentid ❤

 2. Karin

  Vet ingen som uttrycker sig i form av egentid. Däremot föräldrar som gör det som intresserar dem som t ex du tränar. Tycker det är helt ointressant att sätta etikett på det vare sig det är att träna, shoppa, resa, gå på bio eller annat. Många av oss behåller intressen efter barnen och ibland delar familjen intresset och ibland inte.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Inte? Slå upp valfri tidning bara så slår ordet Egentid emot dig:)
   Jag hör det varje gång jag är bland föräldrar, och ganska hetsigt ofta.” -H sa att han inte skulle hinna hem, så jag ringde in X för det var ju min egentid!! ” ”- oj vad skulle du göra då?” ”- jag går alltid och shoppar till mig själv på tisdagar och det vill jag inte missa”
   Stressar, trixar och grejar för saker som i mina öron borde kunna skjutas på en stund, timme eller dag:)
   Såklart man ska ha kvar sina intressen:) Träning hör till kategorin ”absolut nödvändigt” för mig. Jag måste för att kroppen ska hålla, har ju en hel del skavanker och gamla skador som måste hållas i schack.
   Jag säger inte att vi inte ska ha egentid:) bara att den nödvändigtvis inte behöver vara så avancerad:)

 3. Tant H

  Carola Du kloka kvinna behöver inte bry dig alls om vad andra tycker men det är ju det där med att Du så frikostigt öppnar upp så mycket av Ditt liv som gör att vissa inte kan hantera det hela! Får ”spel” skulle jag vilja kalla det!
  Begreppet ”egentid” fanns inte när jag 1971 så väl behövde det! Vilken ynnest det var när jag fick gå till min barnlösa studentkamrats just studentrum på Kvarngärdet i Uppsala och ligga på sängen i två timmar och läsa Femina och äta choklad-sen bara att gå hem till studentlägenheten och fortsätta amma igen!
  Carola jag önskar Dig all Lycka och i den Lyckan finns säkert en vuxen ”prins” om några år!

Se fler...

Snökaos….;)

I höstas så ryktades det om att vintern skulle bli lång, svinkall och extremt snörik.

För ett tag sen läste jag på löpen om att nu skulle minsann ”rysskylan” slå till.

Jag kan konstatera att det nog var överdrivet:)

Förvisso är det snökaos i Uppsala idag, och det har kommit hela kanske två decimeter snö;)

Jag tycker det är pinsamt. Vi bor i ett land där det är vinter, det kommer snö varje år. VARJE år alltså. Och varje år så blir det en stor överraskning. Idag fick jag notis på notis på mobilen om att det var inställda bussar, avkörningar och diverse olyckor.

Vafan, kan inte folk anpassa sitt sätt att köra efter väglaget så borde de inte ha körkort. Så enkelt är det.

Och kan inte bussarna köra på snö och slask så borde de kanske vidta åtgärder? Kanske bättre däck, eller bättre förare, mer övning på olika väglag? Idag har det ställts in vissa busslinjer. Och vi har två decimeter slabb på gatorna?

Jag har åkt buss i eviga tider, vi började åka in till stan och skolan typ 1982 och sen åkte jag varje dag till jag fick Janelle 1994. Därefter lite mer sporadisk. På den tiden vill jag minnas ungefär NOLL inställda bussar. Jag kan ha fel, och det kan såklart varit inställda nånstans där inte jag berördes, så är det ju, man är sig själv närmast.

Men jag minns en tidig vintermorgon, kan ha varit 92, eller 93. Jag skulle börja 6.45 och min buss gick strax efter sex på morgonen. ( ja fatta att jag har börjar så tidigt!! Jag hatade det, men kvicknade väl till i omklädningsrummet, för sen var det ju bara att vara på tå resten av dagen.) Jag klev ut och ner i lårdjup snö. Öhhh? Oj då, undras om det går nån buss? Kanske måste ringa jobbet och säga att jag blir sen, det lär ta tid att gå;)

Pulsade på oplogade gångvägar fram till busshållplatsen. Och se där! I tid, så kom bussen:) Gatan var plogad, men för många timmar sen så det var djup snö, men det var inga problemas.

Det snurrar ju såklart i mitt huvud när det ställs in linjer för att det är vitt på marken;)

Lite gemensamma ansträngningar från kommunen och bussbolagen kanske skulle göra susen?

 

Jaja, jag skrev tidigare idag att jag inte tänkte skotta. Och givetvis så har jag nu skottat:)

Jag tänkte att det töar säkert bort, jag orkar inte eländet är skittungt. Men så kollade jag vädret framöver och det ska minsann bli 9 minusgrader i helgen. Så då fick jag väl klä på mig och gå ut och ploga bort eländet då. Det var blött, ungefär lika mycket vatten som snö, och så tungt. Jag hade varit och tränat precis innan så det blev en bonus:)

Igår var det cirkelfys med Olle, och idag med David. Jag hämtade upp Corrinda från hennes basketträning och så körde vi till David. Syrran bor precis på vägen så jag trodde hon skulle vara där redan när vi kom, men såg inte hennes skor i hallen. Messade att vi var där. Fick svaret att hon var på fel anläggning…..Men åh. Surt!

Hon hann inte dit så hon åkte hem och var sur, såklart. Och vi tränade. David har den egenskapen att han alltid gör jobbiga banor. De må se fisiga ut, men sen inser man att man håller på att dö efter halva;) Alltid. Idag var jag inte alls på topp, det kan ha att göra med att vi trånade igår och att jag ätit lite sådär halvkasst. Och att övningarna var grymma. Plus att Corrinda var med, och hon är så satans vass och jag försöker haka på henne:)

Hon är galet vältränad. Hon har både snabbheten, smidigheten och styrkan. Good luck att hänga med där;)

Hon och David känner varandra sen innan och han vet vad hon kan, så när hon försöker fuska är han där och avslöjar henne;) Jäkla unge att vara stark. Jag är så stolt över henne.

Vi gjorde dips idag. Och det kommer kännas i morgon, jag är stel på framsidan av axlarna och det stramar mer än det är tufft i dipsen, och med det inte sagt att de är easypeasy direkt.

När vi var klara var jag slut och vi fick vila en stund innan vi åkte hem. Hela vägen diskuterade vi vad vi skulle äta? Och det slutade med nån slags sallad. Räkor, spenat, champinjoner, paprika, mozzarella, avokado, blomkål. Jag hatar blomkål om man värmer det, det blir totalt oätligt och jag står inte ut med lukten, Men rå är den svinigt god:) Hur är det möjligt?

 

Sorterade en miljon kläder, och hittade äntligen på Jordans nya byxor från Ossoami:)

ossoami

Inte nya som i sprillans nya, men de senaste, som han letat efter länge nu:) Längst ner i den rena tvätten alltså:)

Nu har killarna sina garderober och lådor knökfulla ett tag till. Tills de dragit ut allt, provat och kastat på golvet;)

 

Nu skriker min dator, batteriet är slut snart, 7%;) dags att plugga i kontakten. Kanske lika bra att stänga ner och sova också då?

I morgon är en annan dag:)

Hörs vi då?

Natti natti :)

 

 

Annons
Kommentera (3)

Kommentera

  1. Marie

   Troligen är det pga av att i stora städer är där mkt trafik, refuger, hållplatser osv som inte finns i småbyarna.
   I skåne är det inte snön som ställer till det utan blåsten som packar drivor på väl valda ställe

  2. Camilla

   Nej det kan vara svårt att förstå men i Storstäder som Stockholm så är det något mer trafik än vad det är i Dalarna,vägarna värms upp av varma hjul vilket medför att det blir sjukt halt.Många som bor kring städer och i stan använder sig också av dubbfria däck av bl.a hänsyn till miljön.Så vi har olika förutsättningar helt enkelt,sen tror ju en del förare att trafikregler gäller alla utom de själva den typen av förste finns nog lite här och där.Visst blir man ju fundersam över anledningen till att bussar ställs in och varför det funkade förr och inte nu.

Se fler...

ParkMan:)

Idag har jag ett samarbete med ParkMan, som jag verkligen vill att ni läser, det kommer underlätta er liv nämligen:)

Jag har använt ParkMan länge nu och älskar den. Det är alltså en parkeringsapp. Funkar på alla smartphones och är såklart gratis att ladda ner.

parkman

Det är ingen hemlighet att jag liksom inte gillar vare sig p-vakter eller p-automater. Jag blir topp tunnor galet irriterad av automater som är så långsamma att man fryser fast i backen om det är minusgrader, eller automater där jag inte begriper vad jag ska göra. Många nya är helt omöjliga, ju mer moderna ju längre tid tar de. På ett av de ställen jag tränar har de precis satt dit en ny mackapär och den suger. Det tar sån tiiiid, och den förra snodde  kortet av en ibland. Som jag varit arg.

För att inte tala om de som bara tar mynt! Vem åker omkring med en påse mynt i bilen? I Uppsala kostar det typ 25-30 kronor för en timme, det blir många slantar att förvara;)

Med ParkMan appen så klickar du i hur länge du vill stå, på minuten, och sen startar du den. Säg att du ska till tandläkaren och beräknar att det ska ta en timme. Du klickar i det, och sen är du tillbaka efter femton minuter. Då avslutar du parkeringen och betalar bara för dina femton minuter.

Eller så är det förseningar och du blir kvar hos tandläkaren i tre timmar. Då öppnar du bara appen och förlänger din parkeringstid. Utan att behöva springa ut till bilen.

Jag har ofta önskat att det skulle finnas en sån här grej, alltså innan internet var uppfunnet typ, och nu finns det:)

Man behöver inte ens kliva ur bilen för att betala. Det gillar min mobil som fryser;)

parkmanInte nog med att det är enkelt att betala, Appen visar dig vart det finns lediga platser. Här körde jag och letade efter en ParkMan-.parkering och hade appen öppen.

parkmanSvängde in, parkerade och sen tar det ungefär tre sekunder att använda. Perfekt när man är sen, bara att fixa på språng.
parkmanJa min bil är så smutsig att man skäms, ska åka och tvätta den snart men det är liksom ingen idè när vädret är såhär.

parkman

När man registrerar sig så anger man sitt betalkort och sen dras månadens parkeringar i början av nästa månad. Man betalar i efterskott alltså, och behöver aldrig fundera på om man har pengar på kortet just i parkeringsögonblicket:) Man får även med ett kvitto, så man ser att allt stämmer. Så himla enkelt och bra!

ParkMan funkar i dagsläget i hela Uppsala och inom tullarna i Stockholm samt hela Danmark och Finland, och den är under utbyggnad, vet att Linköping tex är på tur.

När man går med så kan man skicka gratisparkeringar till sina vänner, och ju fler som använder den ju bättre blir den.

Jag älskar den här appen, och det enda jag skulle kunna ”klaga” på är mitt minne;) Det har hänt att jag åkt iväg utan att avsluta parkeringen och det är ju lite surt, men eftersom man alltid har en sluttid så handlar det ju inte om dagar. Vet att jag gjorde just det en gång på sjukhuset när jag var inne med en nyfödd Lovelia för att göra hjärtultraljud. Jag var helhispig och vi checkade in på parkeringen men glömde att checka ut… Det blev dyrt skulle man kunna säga.

Det händer aldrig med ParkMan eftersom man har sin sluttid..Perfekt även för virrpannor alltså:)

Faktum är att den verkligen är virrpanneanpassad;) eftersom appen påminner dig 15 minuter innan parkeringen avslutas, och det finns en funktion i den som man kan aktivera som påminner om den aktiva parkeringen så fort man är tillbaka i bilen. OCH om man helt lämnat hjärnan hemma så visar appen var bilen står dessutom:D

 

ParkMan vill såklart att just NI ska testa den så får ni en gratis parkering upp till 100kr  om ni anger koden: CAROLA  (Följ länken för att ladda ner appen eller ange koden.)

 

Den här skylten ska ni leta efter alltså, ser lite olika ut, ibland sitter det bara en dekal på p-apparaten, ibland en hel skylt som här. Ladda ner, och slipp stressa tillbaka till bilen:)

parkman

Annons
Kommentera (5)

Kommentera

 1. M i Bålsta

  Men så bra!
  Du skriver hela Uppsala,innebär det även lasarettet ,tror du?
  Borde väl göra det i alla fall .Ska absolut satsa på att använda den mappen.
  Många kramar o ha det så gott!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Den funkar inte på alla parkeringar, men det finns ParkMan parkeringar över hela stan. Det är som vanligt, parkeringarna har olika ägare, de hyrs ut till olika bolag, de har olika aktörer att använda för att betala. Vet ej alla specifika. Så ibland får man betala som vanligt, och då surar jag ;)
   Vänjer man sig vid, och vet att det finns ett asbra alternativ vill man inte backa till stenåldern :)

Se fler...

Sportlov!!

Och det har ramlat ner en dryg decimeter vitt, blött jäkelskap från himlen 😂

Ungarna tittar ut och vägrar klä på sig för att leka i snön… det är verkligen mina barn det här:)

Men jag förstår dem idag faktist, det ser fantastiskt ut, men är dyngblött. Kanske kunde jag försöka få dem att rulla bort snön på uppfarten förstås? För jag tänker INTE skotta!! 

Det är mot bättre vetande för fryser det på kommer jag hata mitt beslut, men det lovas fortsatt mildväder. Skotta den här skiten kommer ta evigheter, göra mig genomsvettig och dessutom snöar det fortfarande.

Äh jag hör ju själv att jag kommer skotta;) Who am I kidding liksom ?

Men i kväll i så fall, efter träningen. Kanske;) Ta det som bonus, eller nervarvning? 

Vad gör ni som har sportlov?

Vi var på Ikea igår, och sen har vi inte gjort så mkt. Städat, tjejerna är i ett grymt städmood så det är dumt att störa dem. Jag ska bära ut två tjocktv igen… har släpat iväg typ åtta stycken nu på några månader? Men sen är det slut:) Behöver hjälp med dem bara, de är stora tunga och otympliga. 


Doris ligger intill mig och sover gott efter en promenad i snö upp till magen. Hennes mage, inte min ;)

Jag hörde nåt om att tjejerna ville baka, så ska kolla om det var allvar. De har precis röjt köket efter mellis, så det är ju dags att stöka ner igen ;)

Nu måste jag ta hand om lite tvätt, men återkommer senare idag!

Både på eftermiddagen och ikväll tror jag bestämt :)

Ville bara kika in och säga hej ❤

Vi hörs :)

Annons
Kommentera (4)

Kommentera

 1. Karin

  Såg att den tafsande mannen från krogen, där du skrev om att du inte tyckte det var rätt att anmäla, nu har blivit dömd för sexuellt ofredande.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det är klart han blev, det och 5000kr i böter. Jag tycker det är löjligt. Ännu löjligare när polis och rättsväsende i Uppsala inte har tid att handlägga en våldtäkt på en 13-årig tjej på en skola ute hos oss. Brott mot barn ska handläggas skyndsamt men de HAR INTE TID!! För de måste ta hand om sådana här fjanterier. Det har de själva sagt, i förtvivlan. Kanske inte refererade till exakt denna händelsen, men det handlar om att folk anmäler ALLT. Första våldtäkten var för ett år sen, inget har hänt, de väntar fortfarande på dom. De hinner inte handlägga detta fall. Tjejen är 13 år och det är en grov fullbordad våldtäkt.
   Vad hände? Jo, killen i fråga våldtog ännu en liten tjej, på samma skola!! För oskyldig tills de är dömda går han kvar på skolan…
   Så ja, det handlar om att de resurser som finns används fel. För ingen kan väl tycka att en klapp, tusen klappar!! i röven på en nattklubb är värre än två våldtäkter på minderåriga?
   Men det är så det blivit.
   Den dag polis och rättsväsende har outtömliga resurser så kan man anmäla för småsaker, som det är i jämförelse, tills dess kanske samhället kan fokusera på allvarliga saker?

   1. Camilla

    Men det låter ju förfärligt kan det vara så att den misstänkte gärningsmannen är under 15år då lämnas ärendet över till sociala myndigheter men det låter märkligt att gärningsmannen kan gå kvar i samma skola.

    Carola: Ja, det och att ingen info gått ut till föräldrarna på skolan… Men killen ska tydligen gå på ”kvällstid” vad nu det innebär, mest troligt eftermiddag då alla fritidsbarn är där..
    Det är sjukt. Och jag är innerligt glad att jag inte har mina barn kvar där.

Se fler...

En av mina härliga vänner säger Hej:)

Hej allihopa!

Jag är SÅ glad över att få äran att skriva ett gästinlägg här på bästa Carolas blogg. Hon är verkligen en superhärlig tjej och jag förstår verkligen varför ni tittar in här för att följa hennes minst sagt händelserika vardag med alla barnen. Jag antar att jag inte är den enda som beundrar denna riktiga supermom. Är så glad att vi lärt känna varandra, jag beundrar hennes mod och styrka, och bloggen är ett så härligt ställe, jag blir alltid glad att kika in här.

Nu undrar ni kanske vem jag är? Jo, jag heter Satu och är en 33 årig tjej glad och positiv tjej (nja oftast då)
Jag är finsk, bor i Haninge, söder om Stockholm tillsammans med min familj bestående av min man Andres som är från Uruguay och våra 7 småttisar- Nicole 8 år, Vanessa 7, tvillingpojkarna Danilo & Jonathan 6 år, Olivia 4, Kevin 2 och Celina 1.5 år.

Jag är toppbloggare på Vimedbarn och driver bloggen mybabydolls.se (länk)- där får ni följa med på vårt äventyr samtidigt som jag delar med mig av alla slags tankar och funderingar som rör livet som små/flerbarnsmamma i stort.
Jag skriver också och mina intressen, barnkläder, inredning och så bjuder jag på en massa massa bilder därtill. Titta gärna in och säg hej!
På Instagram finner ni mig även på @mybabydolls för fler bilder från vårt liv :)
Kram så länge!

mybabydolls

 

Satu är alltså en bloggkollega och vän till mig, vi har känt varandra i ganska många år nu, men först på senare tid träffats lite regelbundet, i och med att vi båda finns på Loppi:) Det är så kul! Jag älskar att få träffa folk jag gillar, och att lära känna nya vänner är liksom en ynnest.

Hon öser massa beröm över mig ♥ men är precis lika cool hon, om inte ännu mer;) Hon har sju kiddos på under sju år, Jag har nio på arton år, så skillnaden är enorm:) Å andra sidan har även hon fuskat med tvillingar;)

Satu är så jäkla jordnära samtidigt som hon är som en älva, vän och ljuv, ser ut som om hon fött noll barn när hon har bikini på (jäkla apa;)♥)och är liksom bara fin.

Så jag tycker på riktigt att ni ska gå in hos henne och kolla, hon är fantastisk på att fläta olika flätor och hennes hem ser inte direkt ut som om hon har sju småtroll hemma, tvärtom;) Inte som här där det råder kaos för att jag hatar att städa;)

Satu, vi ses snart, tack för att du ville skriva några ord här inne :)

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

Se fler...