familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Annons

Dejta? ;)

Smulan mår finfint igen, och mitt hjärta är tillbaka inuti kroppen.

Fasen vad jobbigt det är när djuren inte mår bra!

Jag tycker såklart det är jobbigt när ungarna är sjuka, men de kan man fråga, eller i alla fall använda sitt förnuft och erfarenhet. Jag kan barn. Det är lite av en av mina specialiteter;)

Jag kan INTE djur. Eller jo, men inte sjuka djur,

Katter speciellt, de går ju och gömmer sig när de är skruttiga, och säger inte direkt till att de mår skräp. Bara vill vara i fred.

Hela eftermiddagen igår var Smulan seg, satt och bara kikade och var lite vinglig men skulle såklart upp på bänkarna där hon brukar vara. Såklart. Sen kartade hon på sig, men fick inte gå ut förrän i morse.

 

I morse åkte jag till Ikea för att dejta lite med Jenny. Det går alldeles för lång tid mellan varven,. men nu har vi uppdaterat oss lite på varandra, känns skönt:)

Vi började med kaffe och snackade, sen gick vi en inspirationsrunda, och avslutade med lunch:)

Ikea är vårt stammishak, där har vi hängt många timmar. Idag hade vi inte tid med någon shopping, vi snackade i stället. Men jag skulle behöva batterier, lampor och blommor…jag har visst dödat alla växter igen;)

Men tror jag väntar tills jag har städat..Kan bli framåt jul med min takt.

 

Sen hämtade jag Jamie och for hem för att plugga.

Jag brukar sitta med honom i soffan, han kollar på Rackartygarna på Youtube som gör massa tricks, och jag läser. Men ärligt så fastnar jag med i de där killarnas galenskaper:)

Jag funderar på om jag ska göra en egen variant, kicka liv i min youtubekanal och visa er mina balla skills:)?

Rackartygarna kör motorcykel, parkour, testar allt galet man kan testa, jag kan väl göra det jag med;)

Alla vill väl se en halvgammal niobarnsmorsa försöka sig på att köra trickcykel på ramp, göra fräna hopp med snowboard och hoppa över folk med motorcykeln?

Eller kanske inte, vid närmare eftertanke. Jag kanske överlåter det till de coola killarna.

 

Idag blev det inget pluggat alls, så i morgon får det bli hela dagen, samma på fredag. Det blir till att fokusera. Jag har lite problem med att läsa böcker jag inte tycker är intressanta, jag blir akut trött och ögonen ramlar ihop;) Men fördelen med att ha en miljon böcker som ska läsas är att man kan alternera. Sen ska jag skriva ihop en uppgift också, blir nog bra:)

 

Dejtat David har vi gjort också. Lite cirkelfys så i morgon är det ont i knävecken och på höftbenen:)

Låter ju kanske märkligt, men förutom den obligatoriska träningsvärken så tillkommer ibland blåmärken. Kanske är jag felskapt men i en övning ska vi ligga på rygg och vika ihop oss,(fällkniv) sen rulla ett varv utan att ha händer och fötter i golvet. Jag tror att han har den med för sitt eget höga nöjes skull, det måste se störtlöjligt ut när vi ligger där som stela maskar:) Och varje gång man rullar över sin egen höftkam så klämmer man till mot golvet så det blir ont. Knävecken får blåmärken när man gör knäböj över en bom, men det börjar jag fan få lite kläm på:) Inte så att det är snyggt, men jag ramlar i alla fall inte baklänges över bomeländet. Så ofta;)

Jag gillar den här banan han har nu, men det törs man knappt andas för då ändrar han den;)

I morgon är det cirkelfys igen, med Olle, han har haft riktigt bra banor han med, så det ser jag fram emot. Faktum är att det känns ganska bra med hur träningen ligger i höst, vi får in mer pass än i våras. Min tanke är att gå iväg på lite dagpass också, få se hur det blir med det. Men dubbla pass vissa dagar är kul:)

David bad oss utmana oss i marklyft idag, bara lägga på lite mer än förra varvet. Jag gillar marklyft, men får jäkligt ont i mitt skadade lillfinger av det. Men lydde såklart och ökade på med fem kilo andra varvet och fem till i sista. Inga vikter jag inte lyft förr, men det kändes ovanligt lätt. Det gillar jag.

 

Earlybirdy i moron , närmare bestämt halv åtta, ska jag på ett frukostevent, på Åhlens. Jag fick inbjudan och bara förutsatte att det var i Stockholm, för i princip alla event är det. Att vara i Stockholm klockan 7.30 innebär att jag måste åka hemifrån vid cirkus sex eller så, och då finns ingen hemma som kan få iväg kidsen till skolan. Så jag tackade besviket nej.

Men då fick jag svar att det ju var i Uppsala:) och då löste sig logistiken lite bättre.

Så jag ska snart hoppa i säng för att palla vakna tidigare än vanligt. Framför allt brukar jag lalla runt i pyjamas ett tag på förmiddagen;)

Jag ska berätta mer om det i morgon. Såklart.

Men då måste jag som sagt krypa till kojs nu, så natti natti :)

 

 

 

 

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Sätta i halsen..

När barn, eller egentligen vem som helst, sätter i halsen är det alltid fruktansvärt. Vill det sig illa så är det ju kört.

Jag har som säkert de flesta föräldrar, varit väldigt nojig och noga med att undvika och förebygga det.

Jag kan Hemlich- manöver men är osäker på både stavning och hur jag klarar av det i ett skarpt läge för jag har tack och lov aldrig behövt använda den.

Alla borde gå Rädda Liv kurser varje år, det handlar så mkt om att våga agera.

Men nu var det inte en människa det handlade om idag.

I fredags när jag kom hem från Växjö sa mamma att Smulan, vår katt, var risig. Hon hade kräkts och gick runt och ulkade.

Jag släppte ut henne och sen var hon ute hela natten. Det är hon ofta så inget konstigt med det, mer än att man blir orolig såklart.

Lördag så ulkade hon vidare men åt, drack och gosade, låg nere hos tjejerna och mådde ok.

För ett tag sen hade hon lika, hon kom in, kräktes och stod sen och ystade, kväljde och sen började hon plötsligt nysa i 180. Säkert en 45-50 nysningar på varandra. Till sist kom det ut ett grässtrå genom nosen på henne, som jag kunde hjälpa till att dra ut.

Denna gång var väldigt lika så jag misstänkte grässtrå på tvären.

Försökte titta i halsen utan resultat, hon en en snäll katt men nån måtta får det vara ;)

Googlade – vem gör inte det idag? 😂

Och allt sa samma sak. Något som fastnat i halsen. Omöjligt att få ut själv, gå till veterinären.

Tänk att det alltid är helg när nåt sånt här inträffar?

Jag har haft djur i många år, och sällan behövt uppsöka veterinär men när det händer är det alltid på jourtid.

Eftersom hon käkade och drack så vågade jag avvakta. Men det är svårt! Man vill ju inte att de ska lida, man vill inte åka in för sent, och man vill heller inte åka i onödan eftersom det ju är riktigt dyrt . De är försäkrade men det blir ändå mycket pengar.

Igår ringde jag Ultuna, vårt stora djursjukhus. De trodde på grässtrå de med men hade inga bokningsbara tider. Så antingen komma in akut, men det var många på kö där med, eller avvakta till idag.

Jag ringde till Rembacken som är den veterinär som jag vaccinerat Doris hos, och som även behandlade hennes märkliga utslag i nyllet som hon fick. Men de är även de som tog hand om Zlatan..

De är suveräna! Men det är ändå mentalt skitjobbigt att gå dit. För honom gick det ju inte bra.

De hade inte heller några tider igår men jag fick en idag klockan 9.30.

Så. Vad göra? Åka in akut och sitta och vänta med en katt som blir superstressad, eller vänta några timmar till?

Hon åt och drack så vi väntade.

I morse åkte vi dit med henne och efter att ha klämt och känt igenom henne, lyssnat på lungor och hjärta så var grässtrå mest troligt.

Man måste söva katten för att kunna plocka ut det för det fastnar i mjuka gommen och kilar in sig. De har otroliga bitreflexer så söver man inte kan man inte komma ner med instrumenten.

Alltså fick hon först en lugnande spruta i nacken och sen satte de en nål. Hon var svårstucken lilla gumman så det blev två rakade framben och tre stick innan nålen satt. Hon låg som en trasa och det är jobbigt att stå bredvid såklart.

Men när de sövt henne lätt så kunde de enkelt öppna munnen, och gräva fram det där grässtrået som ju satt där.

Smulan kväljde och lät men det måste vara så skönt att bli av med det för det satt ordentligt fast!

Sen motmedel mot narkosen och efter en stund kvicknade hon till. Men är fortfarande seg och vinglig. Och skithungrig;) men får inget riktigt än.

Inte får hon gå ut heller.

Nu är det andra gången på kort tid hon fått ett strå i halsen, mest troligt har hon hittat ett smaskigt ställe att äta ifrån med de här grässtråna som är saftiga och gröna och sträva på ena sidan.

Jag ska köpa kattgräs och odla som sjutton nu och hoppas att hon föredrar det.

Kan nämligen tycka att det är onödigt att äta saker man mår dåligt av sen.

Kostade 2200 kronor så man har ju rätt lätt att hålla sig för skratt, men samtidigt så betalar man så gärna för att de ska må bra❤️

Jag har nu massor att ta igen för när nån inte mår bra här hemma så kan inte jag fokusera riktigt.

Har en deadline på skolan som ska in i dag, men har inte kunnat tänka på den i helgen som jag planerat.

Smulan fick massa ”beröm”av veterinären, de hade svårt att tro att hon var 11 år gammal för hon såg ut som en ungkatt. Både i kroppen, pälsen och tänderna. Oerhört välskött.

Vi gör inget annat än älskar henne, ger henne bra mat och låter henne gå ut som hon vill, så det är nog mer bra gener 😍

Men skönt att få ett sånt omdöme:)

Nu vill inte min dator starta upp sig, sen installerade nån uppdatering igår så den håller väl på med nåt. Jag sitter och glor på det lilla hjulet :)

Och håller tummarna ✊🏻

Nu får det vara nog med dramatik här på väldigt väldigt länge tack.

Jag tror jag går och startar upp ungarnas PC…

Hörs snart 😘

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

 1. Lena M som bor lite utanför Uppsala

  Härligt att det gick bra för Smulan <3 :) Och lika härligt att du är en sann djurvän <3

  Jag är precis som du när jag blir orolig över något, särskilt om det gäller barn/barnbarn eller något av husdjuren <3 De är ju faktiskt våra familjemedlemmar. Förstår att familjen är lättad nu :)
  Kram /Lena

Se fler...

Gårdagens göra:)

I går var det måndag:)

Nähä..?

Jag väckte kids, och fick iväg dem lite tidigare eftersom de var tvungna att gå till skolan, Jamies cykel hade punka.

Jag hatar cyklar som inte funkar, skrapar, låter illa, får punka och sådär. Det är bökigt, skitigt och man gör alltid illa sig, jag brukar bryta av nån nagel så det gör sådär svinont att man ser stjärnor.

 

Sen kröp jag i säng igen:)

Vaknade lite senare, och låg en stund och gosade med Doris i sängen. Hon hårar så mycket nu att det är snudd på en halv hund i soffan och en i sängen när hon legat där… Brrr.

Patricia var hemma så jag snackade med henne medan vi käkade frukost och jag drack kaffe och hon sminkade sig. Sen pep jag iväg och hämtade Jamie i skolan.

Min tanke var sen att ta med hans cykel till nån cykelreparatör, för jag konstaterade att han behövde ett nytt bakdäck och då måste jag ändå åka och köpa ett sånt, det gå snabbare och blir säkert billigare i längden att låta ett proffs fixa. Jag kan, men vill inte:)

Men han sa att han kunde ta en annan, och när jag kollade på den så hade den punka den med, så jag pumpade upp den, och skruvade åt ventilerna. Ungarna är värdelösa på att pumpa sina cyklar, de tror att man ska skruva upp ventilen eller kanske till och med ta bort den helt? Nån av grannkillarna är enligt eget tycke händig, och försöker hjälpa till, men det blir aldrig riktigt bra;)

Jag smorde upp kedjan och böjde till kedjeskyddet som raspade. Gosh.

Jamie har cyklat på den hela eftermiddagen så det verkar inte vara riktig punktering på den, ta i trä.

När jag nu ändå var ute så tankade jag gräsklipparen och körde kanske årets sista klippning? Kan man tro det? Möjligen en till, men sen är det nog mer skotta snö som gäller. Eller sopa slask.

Plockade upp massa grejor, bar in ett bord och två bänkar i poolrummet.

Öppnade kylskåpet, ni vet det med den härliga ölslushen ni vet

öl och kunde konstatera att bara för att jag inte tog hand om skiten på en gång så har nu alla flaskor frusit sönder…och jag har ännu mer att ta reda på. Hur fan är det ens möjligt att det fryser?? Det är inte kallt som i en frys där inne, inte på långa vägar. Inte ens frysen under är speciellt kall.

Vad jag gjorde nu?

Jamen jag stängde;) Nu finns det inga fler flaskor som kan frysa sönder, varför stressa…;)?

Jag pallar inte, det är massa glassplitter, massa ölslabb som kommer rinna ner på den gröna ute-heltäckningsmattan och sunka ner den, och …nä. Jag tar det SEN:

 

I stället gjorde jag massa annat.

Lagade mat tex.

Åkte och tränade. Hade rejält ont efter Davids pass i lördags, men ont ska med ont fördrivas, och nu var det power hour med Björn. Det är alltid kul. OM man med kul menar jobbigt och svettigt:)

 

Nu ska jag pipa iväg, återkommer senare:)

 

 

Annons
Kommentera (3)

Kommentera

 1. Ewi

  Om de står upp emot bakre väggen i kylen kan den få fnatt och kyla som en frys. Har hänt nån gång när nån plastpåse tomater legat för nära.

  Jag hade en sån röra på balkongen i vintras, hade köpt öl till julmaten men få gick åt. De stod dock i en papperskasse så slängde alltihopa i en frusen klump. Det får man säkert inte men jag ville inte få öl överallt. Enda jag annars kan komma på är att sopa alltihopa i en lingonrensare (sån rund med galler) och ställa i duschen medan det tinar och rinner bort. Med risk att nått splitter ändå smyger igenom…

Se fler...

Men hur var UNIVERSITETET då? :)

”Mäh ska hon aldrig berätta om hur det var där i Växjö? ”

”Skolan då? Hur var det?”

Eller UNIVERSITETET såklart;)

Jo men jag är förvånad att allt rullade på så bra, Hela vägen, hela tiden. Jag brukar annars krångla till saker, men inte denna gång.

Jag sov inte speciellt bra natten till fredag. Hotellsängen var helt ok, och jag hade fönstret öppet, inga hönor som tjoade;) däremot en och annan bil, men det gör mig inget. Men jag är alltid rädd att försova mig:)

Klockan stod på åtta, jag hade räknat ut att det skulle bli perfekt i tid.

Mamma ringde 7.25… mäh:/ men då var Novalie skruttig och behövde sjukanmälas, och det görs på nätet så hon visste inte vart, Okey, jag fixar.

Ingen idé att somna om, jag var dessutom förvånansvärt pigg så jag klev upp och gjorde mig i ordning. Vid åtta satt jag redan i matsalen:)

Frukosten var okey. Inte ett dugg mer, men helt okey,

frukostDock inga croissanter…. :/

Hela det här hoteller ger en engelsk känsla, så jag har överseende:) Det är många smala. heltäckningsklädda trappor, och matsalen i källarplan, med charmigt golv:)

img_3411 hotell

Jag åt fil och macka, ungefär min standardfrukost, och en kopp kaffe, men sen kände jag mig mest bara rastlös. Frukosten var inget att sitta och bara jäsa vid, så jag gick tillbaka upp på rummet. Packade det sista, dvs stängde väskan;) och sen var jag klar.

Jaha. Men vafan, jag checkar väl ut då. Bad att få lämna min väska över dagen, och sen gick jag. Jag hade planerat att ta en buss som gick 09.40. Vi började 10.15.

Men när klockan var strax efter nio och solen sken så bestämde jag mig, trots att jag sagt att jag inte skulle det;) för att promenera. Jag hade ju trots allt testat vägen kvällen innan. Det var ganska varmt, så skinnjackan åkte av och så traskade jag i bara en tunn kofta. Tog rygg på en kille som såg ut som han skulle till universitetet:) Haha, jag och mina ofantligt bra betraktelser över folk, rysk maffia var ju fel, men detta var helt rätt. Han vände sig om några gånger och kollade om hans stalker fortfarande var med;)

Jag skulle bli en usel privatdeckare på spaning;)

Nu gick han en lite annan väg än vad gpsen visat mig, och det var fina skyltar hela vägen med Linne*universitetet. Tog nog lite kortare tid. Vilken härlig väg det är att gå där, intill sjö nästan hela tiden. Tänk att vatten är så vackert ändå.

växjö

Väl framme så gick jag förbi ett helt gäng blivande poliser, det ligger visst en Polishögskola här. Jag messade det till Corrinda, tillsammans med en högst värdelös smygtagen bild genom ett fönster på en polisbil;) Man vågar ju fan inte fota snutar hur som helst liksom;) även om de inte är färdiga.

Sen gick jag in i universitetsbyggnad K där vi skulle vara, letade reda på en infotavla och sen fram till rätt sal. Det stod ett gäng människor där, och när jag hörde att en tjej frågade om det möjligen var studenter på Kreativt skrivande, så gick jag genast dit och presenterade mig:)

När vi sen gick in så satte jag mig bredvid en av de tjejerna, det kändes tryggt och bra. Skönt att ha någon att småsnacka med, och hon var supertrevlig:)

Vi hade sen massa information, sen samlades vi i mindre grupper. Den jag var med i var även tjejen som frågat om Kreativt skrivande så jag ”kände” nån även där. Vi presenterade oss och berättade vad vi ville ha ut av kursen, och sen var det lunch:)

Efter lunch två föreläsningar, den ena om genus i litteraturen.

Haha, jag har ju svårt för genusdebatten när den förs av feminister. Framför allt de feminister som liksom vill hävda att kvinnor är så mycket bättre än alla män och att alla män är idioter.

Jag har inga problem med att män och kvinnor är olika. Jag ser det snarare som en berikning av världen.

Det är samma med etniskt härkomst, det är inte speciellt viktigt för mig. Om jag ska beskriva någon jag sett kort, så blir det mer typ.

– Tja han/hon var lång/kort, hade långt/kort hår, var smal/tjock/Muskulös. Snygg eller mindre snygg;)

–Svart, vit, asiat, medelhavsursprung??

– Öhhhh? Vet inte. Mörkt hår, Kanske svart,,,eller nä jag vet inte, mörkhårig iaf.

Jag skiter liksom i etnicitet. Och jag skiter i om det är en man eller kvinna, så länge som de uppför sig schysst. Sen är det såklart skit att lönerna skiljer osv, det är inte det jag menar.

Men jag går inte runt och blir kränkt över att män är män och kanske om man har tur tycker att jag är söt. Jag blir heller inte kränkt om en man inte tycker att jag är söt:)

Vissa feminister blir kränkta av allt. Meningen ovan är i deras ögon helt galen.

”-och kanske om man har tur tycker att jag är söt.”

Då ramaskriks det om att det är fel att uppskatta någon för utseendets skull och att det skulle vara tur att en man tycker nån är fin… Hur man än vänder sig har man arslet bak i diskussioner med den sortens feminister, De är bara arga och anser att kvinnor är bättre. Varför då då? Nä, ingen är bättre än nån annan;)

Nu menar jag inte att alla feminister är korkade eller att det är fel, nej då. Men som med allt så handlar det om balans, sunt förnuft och fingertoppskänsla. Man kommer sällan nån vart genom att gapa och skrika.

 

Med det sagt, så var det ändå intressant att prata genus i litteraturen:)

Kvinnan som föreläste var härlig, rak och bitsk – love it:)

Man kunde sen dricka Stabuckskaffe, om ens kort togs emot, vissa nekades av nån anledning vi inte kunde utröna. Nej inte mitt:) Otroligt nog.

 

starbucks

Och sen vips var det slut.

Om jag får veta att skoldagen är slut 17.00 så vågar inte jag boka ett tåg hem kl 17.20.

Andra bokar tåg halv fem:)

Vi fick ju veta att vi skulle sluta halv fem några dagar efter att jag bokat, men jag har hellre en lång väntan än att jag behöver stressa. Hatar att stressa till saker som går ifrån en.

När vi nu slutade halv fem så hade jag en timme och 40 minuter till godo, det var kanske i längsta laget;)

Men då kan man ju promenera tillbaka också.

img_3419

Under dagen hade det vräkt ner regn i omgångar, men nu var det uppehåll, om än inte direkt klart. Men varmt och jackan åkte av igen.img_3422 växjö

Jag var svettig och hade skoskav när jag kom tillbaka till hotellet, och satte mig på en stol och plåstrade om min häl. Sen hämtade jag väskan, och gick ner till stationen igen. Mycket skönare med ett plåster på hälen, det hade ju skavt hela tiden, alla promenader, men jag ignorerade.

 

Jag köpte nån slags mat i Pressbyrån, vi hade ätit så god lunch på skolan att jag inte direkt var hungrig. Hälsotallrik, massa kyckling, massa grönt och svingott. Middag fick bli en macka, och bulle:) Man kan fan inte låta bli att köpa bullar på Pressbyrån, de ligger där och bara skriker åt en – ”ÄT MIG”

Tåget hade inte heller denna gång slutstation Alvesta. Utan kunde det kanske vara Malmö, Köpenhamn? Öhh jag suger på geografi så jag hade allvarligt inte en susning men det kändes rätt;) Och så var det.

Det tåget var sent, så på stationen i Alvesta fick vi springa. Fy fan vad jobbigt det är att springa med en jäkla dragväska bakom sig, eller bära den i trapporna…

Jag som ändå har en hyfsad kondis dog nästan efter tio meter..

Hoppa ombord, leta reda på min plats, knö mig in bredvid killen som satt ytterst och sen vänta på att få visa biljetten. Det är liksom min säkerhetsåtgärd:) När konduktören sett den så vet jag att jag är på rätt tåg, på rätt ställe i tåget, och då kan jag slappna av. Haha, jag vet, det är så dags då liksom;)

Åt min macka, och sen drog jag jackan över mig och somnade.

Så många intryck, så mycket att bearbeta. Det är stressande för själen att utsättas för nya människor, miljöer och situationer.

 

Givetvis var det nåt spårfel vid Södertälje, så vi fick åka via Nyköping, vilket gjorde att vi blev 25 minuter sena. Kanske 26 sa de, men vi som skulle vidare till Uppsala borde hinna om vi rappade på.

Jomen tjena. Fem minuter att ta sig från spår 18 till spår 3. Det är ner för en trappa, långt att rusaa och sen upp för en trappa och lika långt till att springa.

Jag skenade på som en gasell. Inte lika graciöst kanske och flåsade nog mer som en blåsbälg. Väskan på armen och väskan bakom mig, det funkar inget bra att springa så. Nästa gång ska jag ta ryggsäck, enbart.

Men, med ingen sekund alls till godo, jag hann bara precis hoppa ombord på tåget så åkte vi, så sjönk jag ner i en fåtölj och försökte hitta min andning. Puh!

Fy farao.

Halvsov hela vägen hem också, och på stationen i Uppsala stod pappa och väntade.)

Åkte hem till ett tyst hus, mamma och pappa åkte vidare till sig, och jag gick och snackade med de få kids som var vakna.

Sen sjönk jag ner framför TV:n och slöglodde ett tag innan jag samlade ihop mig och gick och lade mig.

En lång dag, med många steg och mycket info var till ända.

Fy farao vad roligt det är:)

 

Nu ska jag hoppa i säng, i morgon ska jag på ett besök jag egentligen inte vill. Men måste.

Vi hörs snart:)

Natti natti :)

Annons
Kommentera (19)

Kommentera

 1. Anna

  Tack vare alla feminister som skrikit sig hesa kan vi kvinnor idag rösta och vi kan, om vi vill, finnas i arbetslivet. Tack vare feminister som skrikit sig hesa finns det möjlighet för de pappor som önskar att vara föräldralediga med sina barn, Bara för att ta några exempel,
  Tack alla feminister som skriker sig hesa idag – och som får ta en j**la massa skit för det – kommer kanske våra barn i framtiden kunna gå på en festival eller vistas i det offentliga rummet utan att behöva vara rädda för våldtäkt eller trakasserier på annat sätt. Tack alla feminister som idag skriker sig hesa och kämpar för att bryta ner de patriarkala strukturerna vårt samhälle bygger på (och vi kvinnor per definition är underställda) och vi får ett samhälle som är till för alla. Men förändring kommer inte av sig självt, det kräver att vi skriker, fightas och kämpar. Och jag är så glad att det finns de kvinnor och män också för den delen som orkar, för själv har jag inte orken eller psyket att skrika mig hes på den nivån! Tack alla som orkar skrika för oss! Att vara feminist är att vara för alla – dvs medmänsklighet.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Som sagt, jag är inte på något vis emot feminism. Jag är tacksam över att det banats en väg. Jag är tacksam över att det fortfarande jobbas för lika rättigheter.
   Det jag inte pallar med är de lättkränkta gapande kvinnorna som anser att kvinnor är MER VÄRDA än män.

 2. Jennie

  Googla ordet feminism. Läs det första som kommer upp. Bara det. Läs och inse vad feminism betyder,och att det inte finns någon anledning att värja sig för det ordet.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Men vad det betyder i sin ursprungliga form är ju skitsamma, eftersom det inte är vad man associerar det med idag.
   Jag ser absolut ingen anledning att göra någon som helst skillnad på män och kvinnor. Och det kan fan inte vara fel.

   1. Jennie

    Vad menar du? Såklart att ord betyder vad SAOL säger att de ska betyda. Hur skulle vi annars kunna kommunicera med varandra???

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Ja självklart. Men ordet Feminist har ju blivit mer av ett skällsord idag. På många sätt. Så jag menar helt enkelt att bara för att det står nåt på SAOL så kan det trots det ha fått en annan betydelse i folkmun.
     Jag tycker inte att det är Fel att vara feminist, men jag vidhåller att kvinnor och män är lika mkt värda.

     1. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Hur kan det vara det?? Feminint är kvinnligt maskulint manligt. Utan att lägga någon värdering i ordet. Då är det INTE feminism att säga att alla är lika ?
      Varför Isf inte lika gärna kalla allas lika värde för maskulinism?
      Eller så slutar vi vara så lättkränkta och kallar det för medmänsklighet. Helt enkelt.
      :)

     2. Jennie

      Ja FEMININT är kvinnligt men FEMINISM betyder något annat. Om du hade lagt tio minuter på att läsa på om den feministiska kampen som jag i mitt första inlägg bad dig göra, så tror jag att den här diskussionen sett annorlunda ut. Du är okunnig i detta ämne, och verkar tyvärr även ovillig att läsa på i frågan.
      Hoppas att vi kan återkomma till den här diskussionen framöver för den är viktig, men åtminstone jag pausar här, Ha en bra dag/ Jennie

     3. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Huruvida jag är okunnig eller du inte vill tolka mig annat än efter din syn på det hela låter jag vara osagt ;)
      Jag är inte emot feminism, vilket du inte verkar förstå. Det handlar om vissa individer. Jag gillar heller inte stark mat eller tidiga morgnar;)
      Därmed inte sagt att jag inte kliver upp, eller inte äter stark mat ..
      :)

     4. Jennie

      Ja FEMININT är kvinnligt, men FEMINISM betyder något annat. Om du hade lagt tio minuter på att läsa på om den feministiska kampen som jag i mitt första inlägg bad dig göra så tror jag att den här diskussionen sett annorlunda ut.
      Du är okunnig i detta ämne och verkar tyvärr även ovillig att läsa på i frågan.
      Hoppas att vi kan återkomma till den här frågan framöver för den är för viktig att strunta i. Ha en fin höst / Jennie

     5. Jennie

      Ja, FEMININT är kvinnligt, men FEMINISM betyder något annat. Två olika ord, två olika betydelser. Är det därför du är så negativ, för att du har missförstått?Om du hade lagt tio minuter på att läsa på om den feministiska kampen som jag i mitt första inlägg bad dig göra, så tror jag att den här diskussionen sett annorlunda ut.
      Hoppas att vi kan återkomma till den här diskussionen framöver för det är ett viktigt ämne att samtala om. Ha en fin höst!/ Jennie

 3. Helena

  I min begreppsvärld är inte genus och feminism samma sak även om de har beröringspunkter. Områden med för lite utrymme i samhällsdebatten, inte för mycket! Men tyvärr strandar diskussionerna ofta på att alltför många inte orkar säta sig in i ordens betydelse utan håller fast vid sina fördomar om feminism.

 4. Josefine

  Det är ledsamt att läsa att feminister inte lyckas göra sott budskap tydligare. Feminister driver många bra frågor om kvinnors rätt till att ha samma möjligheter och rättigheter som män. Tyvärr är det så att män generellt sprider kvinnohat. Med kvinnohat menas alla övergrepp, våldtäkter, misshandelsfall och mord. För inte har det väl undgått dig att kvinnor generellt utsätts för mycket mer våld av män, än tvärtom? Ja det är svåra saker att prata om. Men det gör mig ledsen när människor blir mer arga på feministerna som påtalar att allt det här kvinnohatet är fel, snarare än alla män som utför våldet.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Män sprider generellt kvinnohat?
   Allvarligt nu är det i princip alla män då enligt dig? För då kanske du borde byta umgänge ;)
   Jag känner ingen man som sprider kvinnohat, tvärtom. Jag känner heller ingen man som våldtagit, misshandlat eller mördat. Ingen kvinna heller.
   Att du generaliserar här över ”alla män” är väl precis lika illa?
   Och som jag sa, detta gäller en viss grupp feminister, som vill ha det till att kvinnor är bättre än män rent generellt.
   Nä, vi är alla lika mkt värda, man eller kvinna. Ingen ska dras över samma kam.
   Jag uppskattar arbetet som feminister gör, och gjort, men har oerhört svårt för vissa:)

Se fler...

♥ Lovelia 10 år♥

Idag fyller min lilla loppa, Lovelia, 10 år ♥

Det är så ofantligt konstigt det här med tid, eller hur? När man var liten så kändes tio år som en evighet. Längre än en evighet! Man kunde inte begripa hur i hela friden mamma och pappa kunde referera till saker som hände för tio, femton eller tjugo år sen, för hur var det ens möjligt att komma ihåg sånt?

Idag så känns det som att saker som hände för trettio år sen var igår;)

Skumt.

Nåväl, vi ”väckte” henne vid tio ( hon hade varit vaken sen åtta, haha) med skönsång på sängkanten, och hon fick paket.

LoveliaHon var så nyfiken i går kväll på vad de innehöll:)

Det var en svart bomberjacka, ny mobilladdare,och en bakvåg, bland annat.

Nöjd och glad tioåring. Tio år…..? Omöjligt:) Kolla tavlan i bakgrunden… det är för drygt tio år sen alltså:)

Lovelia

Lovelia var så liten när hon föddes!

Bara precis som en liten loppa. 2,7 kilo och 47 centimeter lång. Två veckor tidig. Det är ju svårt att inte jämföra, framför allt sina egna barn, och Trixie som är före henne kom tretton dagar och tjugotre timmar efter BF, vägde 4,5 kilo och var drygt 50 cm lång. Det är stor skillnad:)

Framför allt hade jag inte alls förväntat mig att Lovelia skulle komma så tidigt, för i min bok blev det ju nästan en månad före:)

 

Hon påbörjade en pannkaksgräddnings-frukost, men vips var klockan elva och hon skulle på baskettränig klockan halv tolv, så det blev bråttom. Tänk att det så lätt blir så när man har hur mycket tid som helst på sig. Hon susade iväg, och hon är så happyhappy över basketen. Som hon har längtat efter att den ska börja:)

 

Jag åkte och köpte tårta, och allvarligt nu, men ibland undrar man ju hur det står till med den metall hälsan på en själv;) Det är sällan som jag handlar på Ica Maxi men nu åkte jag dit, Med andra ord är jag inte bekväm och van i deras självscanningsystem. Själva scannadet är ju samma överallt, men när man ska betala skiljer det sig lite åt. Jag gick där i mina egna funderingar, tårtan var tung och det var bökigt att förutom den även bära två påsar med wienerbröd, plus scannern så jag bara gick fram till första bästa betalstation och lade ifrån mig allt, och sen drog jag kortet och stod sen och funderade på varför i hela friden det kände så konstigt och annorlunda? Varför tog det sån jävla tid?

Killen som pratade över min axel struntade jag fullständigt i, och när han fortsatte tjata blev jag mer irriterad än att jag lyssnade, men tredje gången han påkallade min uppmärksamhet med sitt: ”Ursäkta? ” och sen sa att den inte var i funktion så fattade jag:)

Ahaaaaaaa. Men vafan?? Insåg att själva stora skärmen var svart, men den bryr jag mig inte så mkt i eftersom man oftast sköter betalningen via kortdosan. Godmorgon. Mupp.:)

 

Jaja, jag bytte väl maskin, betalade och åkte hem. Gräddade mina wienerbröd;) och sen kom Patricia, mamma, pappa och syrran på fika. Janelle var sjuk:(

img_3445 LoveliaTio ljus på tårtan…det är ju galet:)

Hon fick lite mer presenter men sen kör vi ju ett ”storkalas” för alla september och oktoberbarn, dvs Jordan, Lovelia, Patricia och Trixie, Två har fyllt, två kvar:)

 

Av mina ungar så är en född i januari, tre i maj, en i juli, tre i september och en i oktober. Det blir med andra ord fyra storkalas om året. Och med det innebär att även farfar och hans fru och Anna och Lasse,Joel och Matilda kommer.) Det är Ohana.

 

Nu ligger Lovelia och sover, Min lilla stora fina tioåring:)

Lucky number seven ♥

Annons
Kommentera (8)

Kommentera

 1. samps

  grattis lovelia! (var det meningen att hon skulle bli väckt just klockan tio också, om du förstår vad jag menar? ;))
  kollade för nyfikenhetens skull hur många lovelior det finns här i vårt avlånga land och det var ”bara” ca 200, så rätt häftigt ändå att ha ett så ”unikt” namn :) är det patricia och janelle på fotot? :)

 2. Annika K

  Grattis till Lovelia :)

  Ja de där.. fy fasiken alltså.
  Tiden med barnen får man aldrig tillbaka.
  Fattar inte hur man bara kan skita i sina barn o barnbarn. :/

  Kram till dig o barnen

 3. Lena M som bor lite utanför Uppsala

  Grattis till fina Lovelia <3
  Det skär i hjärtat på mig när jag tänker på att barnens farmor inte bryr sig ett dugg :( Jag är själv farmor och mina barnbarn är det bästa jag har <3 <3 Och jag vet att jag också betyder mycket för barnbarnen.
  Och pappan, så tråkigt att han bär sig åt på detta viset.

  Du har så fina barn, allihopa <3 och välartade. Härligt att mormor, morfar, farfar m.fl har desto bättre kontakt :)

  Kram till din fina familj / Lena

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nej. Möjligen ett sms från pappan till de barn som har mobil. Ibland som till Jordan så messade han ett syskon och bad dem önska grattis. Aldrig någon som ringer. Farmor kan skicka pengar med nån men nu vete fan om Jamie och Jordan fått nåt av henne faktiskt… tror inte det. Ingen av dem kommer på kalas el andra uppvaktningar. Inte för att jag ens ids bjuda dem längre men de var välkomna i början. Då ville de inte, markerade tydligt att det inte passade så då får det vara. Sist ungarna träffade farmor var flera år sen. Hon bjuder in dem en gång per år, annandagen. Men då vill de inte eftersom det känns skitjobbigt, blir ju så när man inte upprätthåller en kontakt, och dessutom snackat skit om mamman inför vissa av barnen ;)
   Pappan ger presenter. Även om jag kan ha åsikter om tio 200g chokladkakor till Jordan för att han inte önskat sig nåt, så är det ändå en present. Plus pengar.

Se fler...