Jannice

Jag vill inte kliva upp!

Igår var en av mina värsta dagar i livet. Jag skulle vara på sjukhuset kl 10 för att göra ryggmärgsprov, jag var nästan inte nervös alls. Ingenting om man jämför med hur jag kände inför röntgen. Vi fick vänta och vänta precis som i måndags. Till slut gick jag veta att jag fått en ny tid, kl 13.

Det blev en liten försening där också men vid 13.30 var vi igång. Jag hade föreställt mig att själva sticket inte skulle kännas alls och sedan skulle jag bara känna som ett lätt tryck bak i ryggen. BULLSHIT! Fy fan i helvete, det är ingenting som jag kommer att göra om de närmsta åren frivilligt. Det tog lång tid att få nålen på plats och ibland gjorde det så jävla ont att tårarna bara sprutade och jag fick panik :(

Är så glad att Mats var med mig och höll mina händer och påminde mig om att andas ❤️

Den första nålen hittade inte rätt så det behövdes en ny nål och ett nytt stick. Då gick det lite snabbare!

När nålen väl var på plats så lugnade jag ner mig och det strålade i ryggen någon gång ibland. Där låg jag i ca en halvtimme medan ryggvätskan droppade sakta men säkert.

Jag fick ligga kvar och vila i 2 timmar innan läkaren kom med de första provsvaren och jag kunde åka hem. Det fanns inga tecken på inflammation eller infektion. Underbart!!

Vissa kan drabbas av en extrem huvudvärk efter ett sånt här prov och jag verkar vara en av dom! Den tryckande huvudvärken kom nästan direkt och den eskalerade hela kvällen. Så fort jag lyfte huvudet en aning från att ligga platt så pulserade huvudet och det kändes som att det skulle gå i bitar. Har aldrig varit med om något liknande.. det fälldes många tårar igår :(

Jag har sovit sådär inatt, har vaknat till ganska många gånger då jag vänt mig osv. Har ett svagt tryck i huvudet hela tiden och jag törs inte sätta mig upp.

Helst av allt skulle jag vilja ligga kvar här i sängen hela dagen men det går tyvärr inte.

Jag har en ny tid på sjukhuset idag kl 10 för att träffa en sjukgymnast. Mamma kommer och hämtar mig om drygt en timme så det börjar bli dags att sätta fart. Skulle behöva tvätta håret men det orkar jag inte.. jag vill inte kliva upp!! Vill inte känna den pulserande huvudvärken!! 

 Å vad jag gruvar mig….

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Britt Mari Skånberg

    När detta drabbade mig efter en ryggmärgsbedövning fick jag rådet att inta koffein. Kaffe och Treo. Om det inte hade gått över på tredje dygnet skulle jag komma in och få koffeindropp. Det gick över dag två. Men jag förstår hur du känner dig. Drick kaffe!