Jannice

Annons

Första semesterdagen!

Igår när jag kom hem efter jobbet så visade jag en lista för Mats som jag skrivit, sommarens projekt.. han frågade när jag hade tänkt att ha semester! ;]

Det är ingen lång lista och jag har redan bockat av två punkter på listan.

Jag och Freja vaknade 8 imorse och sedan dess har jag varit igång. Jag har vikt en massa ren tvätt, tvättat allt som var i och ovanpå tvättkorgen, rensat kylskåpet, rensat byrån i badrummet och rensat pysselskåpet! 

Jag har någon förmåga att alltid vilja rensa inför sommaren. Tror det är för att jag ska kunna slappna av riktigt under min semester och inte behöva störa mig på att det är så stökigt och rörigt överallt. Jag hann inte rensa något innan jag gick hem på semestern i år eftersom att jag har varit sjuk och idag när det är så tråkigt väder så passade det bra att börja. Jag har några skåp och garderober kvar men jag tar lite i taget.

Nu har jag lagt omkull mig i soffan och ska börja läsa en av sommarens böcker! :]

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Hon har tappat sin första tand!

Freja har haft en lös tand väldigt länge. Jag trodde nästan ett tag att hon aldrig att hon skulle tappa den men i helgen blev den lösare och lösare. 

Hon har varit lite rädd för att den skulle lossna medan hon sov men nu behöver hon inte tänka på det längre! 

Freja har idag tappat sin allra första tand :) Den lossnade tidigare idag när hon borstade tänderna. Nu ligger tanden under en kopp på ett fat och vi håller tummarna för att tandfén hittar hit inatt!


Annons
Kommentera (0)

Kommentera

COUNTDOWN

Jag brukar alltid räkna ner dagarna till sommarsemestern men nu när jag har varit sjuk så har jag inte haft någon koll på varken dagar eller veckor.
Jag fick för mig att jag skulle jobba hela den här veckan och några dagar till innan jag går hem, i fredags kom jag på att jag faktiskt jobbar min sista dag imorgon innan min semester börjar ♥
Känns rätt skönt faktiskt och jag är så glad att jag blir piggare och piggare i kroppen efter den vidriga huvudvärken och ryggvärken som jag haft :)

Det vi har inplanerat under semestern är:
-Hälsa på Malin, Emil och barnen
-Åka till Sundsvall och se några spelningar
-Gå på Stadsfesten
Sedan är det tomt i vår kalender men vi ska försöka komma iväg till Per och Marie en sväng om det klaffar.

I övrigt så vill jag som vanligt hinna med att hälsa på alla familjemedlemmar, dejta lite vänner, läsa böcker och bara ha det lugnt och skönt ♥

Vad har ni för sommarplaner? :)

wp-1471199638940.jpg

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Tillbaka på jobbet!

73006E2B-2F7D-4775-B7C2-FABD87922B3B

Jag har återvänt på riktigt till livet och idag är jag tillbaka på jobbet!
Vilka veckor det har varit, helt galet. Huvudvärken är borta och ryggen blir bättre och bättre. Nu är det bara grundproblemen som återstår även om jag kan gå bättre nu än innan :)
I torsdags tog jag min första promenad på 1½ km med Rambo, det tog ungefär en halvtimme. Det var så himla skönt att få andas lite frisk luft och få röra lite på sig.
På kvällen så träffade jag mina lagkamrater som hade träning innan Noras match. Jag var en aning avundsjuk när de tränade och jag bara kunde titta på. Jag hoppas verkligen att jag kan träna snart igen!

I fredags åkte jag och Amanda ner till Malin där Freja var. Vi har haft riktigt sköna dagar och barnen har lekt från morgon till kväll ♥
När jag går hem på semester så ska vi åka ner några dagar till. Ingen av oss ville åka hem igår..

B1B47520-484A-4EA9-8132-3C5D008014D1

28B6BA00-8101-4D81-8520-6A39FCCC6830

C3A201A4-E3E9-45C9-A6FB-94F8E6909C5A

Nedräkningen till semestern har börjat.. 3 dagar kvar!

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

En lägesuppdatering

I måndags pratade jag med avdelningen jag varit inlagd på för att få ett förlängt sjukintyg. Läkaren ringde upp mig under kvällen och hon tyckte att jag skulle komma ner så fort som möjligt för att få dropp till att börja med och sedan eventuellt en blood-patch om inte huvudvärken skulle ge med sig efter droppet. Jag hade haft huvudvärk alldeles för länge..

Jag checkade in på avdelningen igår kl 06.30 och fick droppet påkopplat efter en halvtimme ungefär. Jag hoppades verkligen att det skulle räcka med att få dropp eftersom att jag verkligen inte ville bli stucken i ryggen igen då min upplevelse förra gången var fruktansvärd!! Vid 9.30 kom läkaren in och sa att hon skulle prata med IVA om att få komma och göra blood-patchen så fort som möjligt.
Paniken inom mig växte och jag var alldeles kallsvettig och skakig till och från. Försökte att tänka på annat och att inte stressa upp mig.

Jag hann få 1½ påse med dropp innan jag rullades ner till IVA. Fan vilken jäkla ångest jag hade.
När läkaren och sköterskan kom och presenterade sig och berättade om hur ingreppet skulle gå till så började jag att gråta. Berättade om hur jag upplevde det under ryggmärgsprovet och att jag var så himla rädd att det skulle kännas på samma sätt.

Han förstod hur jag kände och försäkrade mig om att det skulle gå mycket bättre denna gång. Han fick mig ganska lugn på något sätt och jag litade på honom.

När han satte bedövningen så kändes inte lika mycket som förra gången och då började jag att slappna av en aning. När han satte in nålen så kändes det knappt utan jag kände bara ett litet tryck. När nålen väl var på plats så blev jag stucken i armen för att ta blod som sedan sprutades in i ryggen. Det märkte jag inte av alls och sedan var det liksom klart!!!
Jag grät nästan av lycka. Jag trodde aldrig att jag skulle fixa det så bra som jag gjorde och jag fick väldigt mycket beröm för att jag hade sån självbehärskning.
Läkaren frågade om jag brukade utöva yoga för att jag hade en sån bra och lugn andning. Men inte det, det är barnafödandet som har gjort det ;]

När ingreppet var klart och jag skulle lägga mig på rygg så fick jag ett enormt tryck nedåt bäckenet men det gick snabbt över.
Sedan fick jag ligga och vila i 2 timmar, tyckte inte att jag märkte någon skillnad på huvudvärken just då men när jag åkte hem så kunde jag sitta upprätt i bilen hela vägen hem. Helt otroligt!!

Men jävlar vad ont i ryggen jag hade, hur jag än rörde mig så bara högg det till. Kom knappt in och ut ur bilen. Jag tog mig knappt framåt.. Jag kunde inte göra annat än att skratta åt det!!

När jag kom hem så sa Amanada:
-Men mamma, pappa sa ju att du skulle vara piggare när du kom hem?

Huvudet kändes bättre men jag kunde inte röra mig.
Till slut hittade jag ett skönt läge liggandes i soffan och där låg jag kvar resten av kvällen. När jag gick och la mig så kunde jag gå igen och jag har sovit helt okej inatt.

Imorse gick jag upp och gjorde i ordning min egen frukost och åt den vid köksbordet. Den känslan är nästan obeskrivlig!

Jag är väldigt öm i ryggen och känner mig lite ostabil, jag har kvar en viss del av huvudvärken men den är inte alls lika vidrig som tidigare.
Nu tror jag livet återvänder på riktigt ♥

Jag är sjukskriven veckan ut men om jag vaknar upp och känner mig tipp topp så går jag tillbaka till jobbet tidigare, annars borde jag vara tillbaka på måndag.

Tack för alla kommentarer, all pepp, alla tips och framför allt så vill jag tacka för all omtanke och kärlek jag har fått de senaste 2 veckorna ♥♥♥

Annons
Kommentera (0)

Kommentera