Jannice

Jag kan gå igen!

I början av förra veckan så var jag till läkaren då jag hade haft så himla ont i ryggen ett tag och mina ”domningar” i benen var tillbaka.
I vintras hade jag väldiga problem med att benen domnade bort när jag tränade innebandy. Jag vet inte om just domna är rätt ord då det är så svårt att förklara känslan.. Men benen vek sig bara när jag gick och jag fick stappla mig fram. Det fanns liksom ingen styrsel i benen. Och jag hade en jäkla värk i själva benet (skelettet) kändes det som.
Jag var till sjukgymnasten ett flertal gånger och fick övningar jag skulle göra men det blev aldrig bättre. Jag träffade även en läkare vid ett tillfälle men varken läkaren eller sjukgymnasten kunde svara på varför mina ben var som de var.
När innebandysäsongen var över så brydde jag mig inte om att söka någon mer hjälp då även domningarna var borta.

Förra helgen så började alltså domningarna att komma tillbaka. Jag fick träffa en ny läkare i tisdags men han kunde inte heller svara på varför benen domnar bort. Han tyckte att det var lite märkligt eftersom att det är båda benen som drabbas. Har även haft domningskänslor i armarna vid ett flertal tillfällen men aldrig brytt mig om det så mycket då det inte har stört mig på samma sätt.
Kan vara så att det är nerver som hamnar i kläm eller så är det något annat…

Han kom fram till att vi ska börja med att göra en röntgen av ländryggen för att se om jag har trånga passager eller något sånt.
Om inte röntgen visar något så ska jag remitteras vidare till neurologen.

Efter att jag var till läkaren så har besvären bara blivit värre.. Sedan i fredags eftermiddag så har jag inte haft någon styrsel alls på mitt vänstra ben, det har vikit sig vid varje steg jag tagit och foten har varit alldeles slapp, Från knät och neråt så är det som att benet är borta fast ändå inte. Jag har haft känsel i det och jag kunnat röra det men när jag gått så har det inte alls velat samarbeta. Det har pirrat under huden konstant, som sockerdricka eller myror som springer omkring.
Förut när benen har ”domnat bort” så har det varit för några minuter åt gången och med någon veckas mellanrum.
Igår när jag inte kunnat gå normalt på flera dagar så började jag att bli lite orolig. Det har även gått som stötar och ilningar genom det vänstra benet och jag har haft brännande känslor samtidigt som att benet har känts kallt (ni vet känslan när man smörjt in sig med tigerbalsam?).
Jag har även haft en jäkla värk från armbågarna och ut i händerna. Har även haft lite andra besvär men det vet jag inte om det har att göra med inbillning/stress/oro.

Jag har ringt till röntgen för att se om det går att få en snabbare tid men jag har redan en prioriterad tid som är den 24/7 så det är väl bara att vänta antar jag..

Ryggen har varit bra sedan i mitten av förra veckan, armarna och händerna känns bättre nu även om jag känns svag och igår kväll kunde jag gå som vanligt för första gången på en evighet känns det som.
Jag kunde även gå som vanligt till jobbet imorse, det var bara någon enstaka gång som benet vek sig.
Så himla skönt!!

Själva smalbenet (skelettet?) värker och ilar och lite pirr är kvar i foten men det känns som att det kanske är på väg åt rätt håll nu i alla fall…

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma lj

    Hade domningar i armarna och fötterna förut, vårdcentralen och sjukhuset kunde inte hitta varför! Började med fitline och alla domningar/föreningar försvann! Men orsaken till det får jag nog aldrig reda På!