Jannice

Sportlov och en väntan på operation


Jag hade sällskap av 2 lite ledsna och utmattade tjejer i sängen inatt ♥

Den här helgen blev ju inte alls riktigt som vi tänkt oss. Jag skulle ha spelat match i lördags men valde att vila benen inför kommande helg istället då vi har våra 2 sista matcher för den här säsongen. Jag hoppas verkligen att det funkar att spela då! Men jag åkte iallafall med och kikade.. och herregud vilken jävla rysare! Vi visste att det skulle bli en tuff match och vi hade ett 4-1 underläge att hämta igen ett tag. Inför tredje perioden låg vi under med 4-2.
4-3 målet kom sedan ganska snabbt men sedan satt det långt inne. När klockan stod på 18.46 kom äntligen 4-4 målet och det var en sån befrielse. 1 poäng var iallafall säkrad om vi inte släppte in några fler mål.
Jag hade aldrig kunnat drömma om att vi skulle avgöra matchen när det var 40 sekunder kvar!! Herregud vilken lycka när vi satte dit 4-5. Jag lättade från bänken och skrek som en galning. Jag var helt slut i kroppen efteråt och ändå hade jag inte själv spelat ;] En viktig och riktig skön seger fick vi med oss hem.

Jag hann bara komma hem, äta, byta om och sminka mig innan det var dags att åka iväg på lagfest. Stämningen var på topp efter matchen och det blev en bra början på kvällen.
Vi körde en musikquiz och frågesport, skitkul men det var en del kluriga frågor som jag inte hade någon koll på överhuvudtaget. Mitt lag vann inte den här gången, någon gång måste ju någon annan få vinna också ;]

Efter lekarna så tog det roliga slut, Mats hörde av sig och hade ett gallstensanfall igen.. Han hade tagit en hel del smärtstillande men ingenting hjälpte så han fick komma och hämta upp mig och sedan for vi ner till akuten. Han fick komma in och träffa sköterskan direkt och fick en spasmofenspruta som sist och sedan fick vi komma in till ett rum. Sprutan hjälpte inte alls utan kramperna och smärtan eskalerade istället, han fick en ny spruta med morfin som vi hoppades skulle ha någon effekt. Efter en halvtimme så var han bortdomnad i nästan hela kroppen men han hade fortfarande jätteont i magen och ryggen.
Det kom en kirurg och pratade och kände lite på honom och sa att han skulle få stanna kvar över natten. Det skulle göras ett ultraljud morgonen efter och efter det skulle han förhoppningsvis få opereras.
Jag kom hem vid 2-tiden och kunde inte somna förrän vid halv 4. När Freja vaknade vid 7 var jag lagom pigg ;] Hon gick upp för att leta Mats eftersom att han inte låg i sängen så jag fick förklara att han är kvar på sjukhuset. Hon tog det bra men tyckte synd om honom eftersom att han hade så ont.

Under förmiddagen så var jag och Freja och slängde lite sopor, handlade och vek tvätt. Jag gick bara och väntade på att få höra vad som hände nere på sjukhuset.
Efter 13 hörde Mats av sig och sa att det inte skulle bli någon operation under dagen men att han skulle få stanna kvar för att se om han kan bli smärtfri och att operationen kan planeras längre fram istället. Han hade inga mediciner med sig så jag och Freja for ner en sväng för att säga hej och lämnade lite grejer.
När vi skulle åka därifrån blev hon jätteledsen och ville bara gå tillbaka in till Mats. Hon tyckte inte alls att det var kul att se honom i en sjukhussäng :[
Det gick ganska snabbt över som tur var, jag vet precis hur det känns och jag tyckte så synd om henne.

När vi kom tillbaka till stan så for vi och kikade på herrarnas sista seriematch. Det blev en lätt seger och nu är de klara för kvalspel. Roligt! :]

Eftermiddagen och kvällen gick så jäkla snabbt, vi käkade middag och sedan hade Amanda träning och efter det så såg jag, Nora och Amanda på en film innan vi stupade i säng.
Amanda blev lite ledsen under kvällen hon med för att hon saknade Mats så himla mycket så hon fick fylla ut hans plats i våran säng ♥

Håller tummarna för att det blir en operation idag men vi har inte hört något om det än. I vilket fall som helst så hoppas jag att han kan och får komma hem så snart som möjligt ♥

Tjejerna har sportlov den här veckan men vi har ingenting speciellt planerat, just nu tar vi bara en dag i taget..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.