Jannice

Jag är så stolt över mig själv!

I oktober har jag varit rökfri i 1 år! Jag har rökt till och från i hela mitt vuxna liv. Jag har varit jätteduktig att sluta röka  ja, jag vet inte hur många gånger för att sedan börja igen. Helt idiotiskt!
Jag är lite av en beroendeperson och jag vet hur jag fungerar men ändå trillar jag dit hela tiden. Somrarna är oftast boven.. finns nästan inget bättre än att få sätta sig i solen och ta en cigg. Eller när man är på fest, rökningen hör ju liksom till! Och det är oftast så jag börjar igen.. på en fest. Jag tror att jag kan hålla mig till att endast feströka. Jag har vissa gånger till och med tränat på att röka för att jag ska kunna göra det sedan när jag går ut..
Jag faller lätt för grupptrycket och tänker att jag kan ju röka en cigg, det gör ju ingen skada. Dagen efter har jag oftast cigg kvar hemma som blir en bakiscigg. Och eftersom Mats röker i perioder så har det sedan lätt blivit en kvällscigg som även blir till en morgoncigg och sedan en lunchcigg och sedan är jag igång och röker nästan ett paket om dagen!
Det är samma visa varje gång och jag har lärt mig att jag kan inte feströka! Jag kan inte hålla mig till det!

Förra hösten började jag spela innebandy, något som jag tyckte var skitroligt! Jag rökte till en början men i oktober så kände jag att det inte var särskilt fräscht att komma till träning och match och stinka gammal fimp. Rökningen var inte heller särskilt bra för konditionen så jag slutade tvärt. Sedan dess har jag inte tagit ett bloss och det är alltså snart ett år sedan!

Mats är en ”sommarrökare”, han röker från april-maj till oktober ungefär ;) Han vill inte vara utan ciggen på somrarna än.. Det har alltså funnits cigaretter tillgängliga hemma men jag knappt varit sugen alls. Tycker istället att det luktar skit när han röker och andedräkten är inte den godaste.
Så hans rökning får mig att hålla mig borta ännu mer!
Nu under sommaren har jag varit riktigt röksugen 3 gånger.. under stadsfesten, på bröllopet och nu sist på bloggmiddagen. Men det har räckt med att jag har fått lukta på en cigg så har jag varit nöjd sedan :)

Jag är så otroligt stolt över mig själv!

 

IMG_4992

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.