Jannice

Sluta med nappen – en enkel match ☆

När Mats hämtade Freja på dagis den sista dagen innan sommarlovet så sa han till fröknarna att hon skulle vara blöj- och nappfri efter sommaren.
Jag sa: Okej, blöjfri kommer inte vara några problem men napparna får vi nog vänta med till jul så att hon är förberedd och då kan hon ge napparna till tomten som både Nora och Amanda gjorde. Hon har gått omkring med nappen nästan dygnet runt och dom har varit hennes bästa vänner i alla lägen.

Men under veckan i Båstad hände något. Hon tappade bort napp efter napp och en kväll var alla borta (förutom 1 som jag hade gömt i hennes ryggsäck). Hon blev lite ledsen och frågade efter nappen när hon skulle sova men vi sa bara att alla var borta och att hon tyvärr fick sova utan. Hon somnade i mitt knä den kvällen och sov hela natten igenom. Dagen efter frågade hon efter nappen några gånger men vi höll fast vid att alla var borta trots att vi började hitta alla borttappade nappar ;)

Sedan dess har hon varit utan napp och det har gått 8 dagar nu och det är inga som helst problem! Hon har hittat någon napp här hemma som hon snabbt stoppat i munnen men vi har varit lika snabba med att plocka ut den och gömma den.
Vi har ett antal nappar här hemma nu som ligger gömda.
Jag vet inte om vi ska slänga bort dom eller posta dom till tomten? Det kanske är dumt att visa henne dom överhuvudtaget för då kanske det blir extra jobbigt att ta farväl av napparna på riktigt?

Jag trodde att det skulle bli lite jobbigt att få henne att sluta med nappen men vi har verkligen haft tur med alla barnen och det har gått smärtfritt även denna gången utan skrik och förtvivlan!

Hur har det varit för er då barnet/barnen slutat med napp? Vad har ni använt för metod och hur gamla har barnen varit?
Nora var strax över 3, Amanda var drygt 2,5 och Freja nästan 3 när napparna försvann.

 

IMG_4566
På nästan alla bilder som vi har på Freja så har hon en napp i munnen men nu är det slut med det :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.