Jag har varit sockerfri i 16 hela dagar, wohoooo! Rekord för mig tror jag. Jag äter mycket mer godis än folk tror. När jag berättar för folk att jag brukade äta godis typ varje dag tror de inte på mig. Inte varje dag väl? Eh, jo. Typ varje kväll. Eller någon bulle på dagen. Men trots att det gått 16 dagar utan socker känner jag mig fortfarande sugen på det mesta. Chokladbollar, smågodis, bullar, cola zero och glass. Jag har testat att göra bananpannkakor och det är sååhååå gott! I helgen (jag och Jessica fyller 31 på lördag!) ska jag testa att göra nyttiga chokladbollar på dadlar och cashewnötter.
Alltid sugen.
Här är RIKTIGA chokladbollar. Jag har så svårt att tro att de med dadlar och kokos ska vara lika goda…
Jag ska testa att göra det här receptet som jag hittade här.
Har ni testat att göra nyttiga chokladbollar? Är de goda? De kanske funkar när man inte äter nåt annat som är sött? Ge gärna tips på andra saker att baka eller köpa som är sockerfria.
/Angelica
Testa att baka mina nyttiga chokladbollar, de smakar som Delicatoboll (starkt kaffe är hemligheten). http://millasdunderkur.spotlife.se/2016/03/06/gissa-vad-jag-bakar/
Jaaa, vissa smakar ju verkligen skit.. typ halm. Men jag har hittat drömreceptet som slår typ alla chokladbollar och pepparkakor i världen. http://anja.elle.se/raw-pepparkaksbollar/ Enjoy!
Jag och min fru är med i utmaningen ”100 dagar utan socker” och är på dag 82. Utan ett enda fusk.
Och jag hatar det haha Livets goda är socker helt klart haha
Vissa dagar är fortfarande vidrigt jobbiga och dessa dagar har jag ätit olika söta grejer som banan, dadlar, sötnongsmedel. Det är precis som att det söta kickar igång begäret igen.
Galet!
Men om du kommer på.något smaskiga recept för lördagsgott så dela gärna med oss andra.
Kämpa på!
BRA JOBBAT! Wow, 100 dagar är länge Zarah! Jag ska testa chokladbollarna med dadlar så får vi se. Kram A
Jag gör alltid rawfoodbollar med liknande recept och tycker de är mycket gdare än ”vanliga” som smakar blä enligt mig. Dock skulle jag inte kalla dem nyttiga men kanske mindre onyttiga 😉
Jag är diabetiker och bakar en del sockerfritt och med så lite kolhydrater som möjligt. Ett tips är kokostoppar men jag gör dom även utan fett. Brukar köra i lite lättströ men det funkar utan. Dock brukar jag ha i ett extra ägg för att få ihop det utan fettet.
Undviker dadlar då de är väldigt söta men brukar göra chokladbollar på havregryn, lättströ, vaniljsocker, mkt kaffe, kokos och kakao. Tricket är att låta det svälla en kvart så binds det ihop ?
Din vän Josefin Knave har det absolut bästa receptet på raw food-chokladbollar. Dom smakar faktiskt som riktiga chokladbollar. http://blogg.loppi.se/josefinknave/2015/04/15/recept-makalosa-typ-raw-food-bollar/
Kämpa på, du är grym!!!!
Älskar chokladbollar med dadlar! Men det är tydligen ganska mycket kalorier i dem, om man bryr sig om sånt. Men de är å andra sidan mäktiga så man orkar nog inga mängder ändå. Men ja, jättegott verkligen!
Jag brukar göra chokladbollar på ett liknande recept (har i lite rapsolja för att det ger bra fett och fett höjer även smakerna). Snåla inte på starkt kaffe om du gillar kaffesmak. Nu kan jag inte äta vanliga chokladbollar längre för det smakar bara kallt smör och socker. Tror inte att du blir besviken. 🙂
Bounty paleo style är så gott! det ända sockriga är honung =)
https://nillaskitchen.com/2014/04/17/bountykulor-choklad-kokosgodis-mjolkfritt-utan-vitt-socker/
Gör denna kladdkakan! Såååå god!! 🙂 gör också alltid chokladbollar på dadlar men utan nötter och med kokosolja, de blir krämigare då. Bättre än vanliga faktiskt!
http://www.ledgenomexempel.se/den-basta-kladdkakan-nagonsin-utan-socker-och-mjol/
Jag tycker sådana chokladbollar är suuuupergoda!! Alltså, en naturell riskaka med skivad banan och kanel på kan man faktiskt inbilla sig att det är en bulle…också gott ?
Jag tycker absolut sånna chokladbollar är goda. Speciellt om man doppar dom i mörk choklad som sedan får stelna. Dock smakar dom inte som riktiga chokladbollar, men ändå!
Angelica! Jag brukar göra ett annat recept utan cashewnötter fast med kokosolja istället! 🙂
10 st
100 g dadlar utan kärna
1/2 dl Havregryn
2 tsk Kakao
2 tsk starkt kaffe
1 msk kokosolja
Jag tycker de är goda och känns nyttiga! LYCKA TILL!
Kram Amanda
Grymt jobbat att vara utan socker så länge! Chokladbollar med dadlar är helt okej. En kompis äter lchf och bjöd på snickersbollar, riktigt goda! Sök på snickersbollar lchf för recept ?
De smakar såklart inte som vanliga men när en har varit utan socker ett tag blir det ”naturligt söta” VÄLDIGT sött! Så de är goda men inte i samma kategori som smöriga chokladbollar 😉
Bra jobbat! Jag äter något sött varje dag, antingen fika eller lite godis/glass på kvällen. Vill verkligen bli av med den vanan.
Gör Knaves recept ist med riktigt starkt kaffe. Supergött!
Jag tycker chokladbollar med dadlar är supergott, alltså på riktigt. Men jag tycker de inte smakar som vanliga chokladbollar, så om du går in med den tanken att de ska ersätta kommer du nog bli besviken (om du förstår hur jag menar 🙂 )
Men vad duktiga ni är! Jag är likadan som du, äter något sött varje dag typ. Heja heja på er!
Jag testade göra nyttiga chokladbollar på banan och dom är goda 🙂 fixar inte dadlar o sånt. Haha. Men sen går ju inget upp emot en riktigt chokladboll med socker! ?
Här är recept om du vill testa 🙂
2 mogna bananer
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 msk kaffe
1 dl kokos
Mosa ihop alla ingredienser och rulla i kokos. Efter en stund i kylen är dom kalas 🙂
banan med havregryn, mosa banan med havregryn, rulla tillbollar in i ugn 175 grader i 15 minuter.