Angelica Lagergren

Nyttiga chokladbollar

Jag har varit sockerfri i 16 hela dagar, wohoooo! Rekord för mig tror jag. Jag äter mycket mer godis än folk tror. När jag berättar för folk att jag brukade äta godis typ varje dag tror de inte på mig. Inte varje dag väl? Eh, jo. Typ varje kväll. Eller någon bulle på dagen. Men trots att det gått 16 dagar utan socker känner jag mig fortfarande sugen på det mesta. Chokladbollar, smågodis, bullar, cola zero och glass. Jag har testat att göra bananpannkakor och det är sååhååå gott! I helgen (jag och Jessica fyller 31 på lördag!) ska jag testa att göra nyttiga chokladbollar på dadlar och cashewnötter.

bullis

Alltid sugen.

chokladbollar

Här är RIKTIGA chokladbollar. Jag har så svårt att tro att de med dadlar och kokos ska vara lika goda…

recept

Jag ska testa att göra det här receptet som jag hittade här. 

Har ni testat att göra nyttiga chokladbollar? Är de goda? De kanske funkar när man inte äter nåt annat som är sött? Ge gärna tips på andra saker att baka eller köpa som är sockerfria.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Zarah

    Jag och min fru är med i utmaningen ”100 dagar utan socker” och är på dag 82. Utan ett enda fusk.
    Och jag hatar det haha Livets goda är socker helt klart haha
    Vissa dagar är fortfarande vidrigt jobbiga och dessa dagar har jag ätit olika söta grejer som banan, dadlar, sötnongsmedel. Det är precis som att det söta kickar igång begäret igen.
    Galet!
    Men om du kommer på.något smaskiga recept för lördagsgott så dela gärna med oss andra.

    Kämpa på!

  2. Maria Anderzon

    Jag gör alltid rawfoodbollar med liknande recept och tycker de är mycket gdare än ”vanliga” som smakar blä enligt mig. Dock skulle jag inte kalla dem nyttiga men kanske mindre onyttiga 😉

  3. Caroline

    Jag är diabetiker och bakar en del sockerfritt och med så lite kolhydrater som möjligt. Ett tips är kokostoppar men jag gör dom även utan fett. Brukar köra i lite lättströ men det funkar utan. Dock brukar jag ha i ett extra ägg för att få ihop det utan fettet.
    Undviker dadlar då de är väldigt söta men brukar göra chokladbollar på havregryn, lättströ, vaniljsocker, mkt kaffe, kokos och kakao. Tricket är att låta det svälla en kvart så binds det ihop ?

  4. LS

    Älskar chokladbollar med dadlar! Men det är tydligen ganska mycket kalorier i dem, om man bryr sig om sånt. Men de är å andra sidan mäktiga så man orkar nog inga mängder ändå. Men ja, jättegott verkligen!

  5. Cattis

    Jag brukar göra chokladbollar på ett liknande recept (har i lite rapsolja för att det ger bra fett och fett höjer även smakerna). Snåla inte på starkt kaffe om du gillar kaffesmak. Nu kan jag inte äta vanliga chokladbollar längre för det smakar bara kallt smör och socker. Tror inte att du blir besviken. 🙂

  6. Mirjam

    Jag tycker sådana chokladbollar är suuuupergoda!! Alltså, en naturell riskaka med skivad banan och kanel på kan man faktiskt inbilla sig att det är en bulle…också gott ?

  7. Emmsan

    Jag tycker absolut sånna chokladbollar är goda. Speciellt om man doppar dom i mörk choklad som sedan får stelna. Dock smakar dom inte som riktiga chokladbollar, men ändå!

  8. Amanda

    Angelica! Jag brukar göra ett annat recept utan cashewnötter fast med kokosolja istället! 🙂

    10 st
    100 g dadlar utan kärna
    1/2 dl Havregryn
    2 tsk Kakao
    2 tsk starkt kaffe
    1 msk kokosolja

    Jag tycker de är goda och känns nyttiga! LYCKA TILL!
    Kram Amanda

  9. Frida

    Grymt jobbat att vara utan socker så länge! Chokladbollar med dadlar är helt okej. En kompis äter lchf och bjöd på snickersbollar, riktigt goda! Sök på snickersbollar lchf för recept ?

  10. Maria

    De smakar såklart inte som vanliga men när en har varit utan socker ett tag blir det ”naturligt söta” VÄLDIGT sött! Så de är goda men inte i samma kategori som smöriga chokladbollar 😉

  11. Jessica

    Jag tycker chokladbollar med dadlar är supergott, alltså på riktigt. Men jag tycker de inte smakar som vanliga chokladbollar, så om du går in med den tanken att de ska ersätta kommer du nog bli besviken (om du förstår hur jag menar 🙂 )
    Men vad duktiga ni är! Jag är likadan som du, äter något sött varje dag typ. Heja heja på er!

  12. Carolinal på instagram

    Jag testade göra nyttiga chokladbollar på banan och dom är goda 🙂 fixar inte dadlar o sånt. Haha. Men sen går ju inget upp emot en riktigt chokladboll med socker! ?
    Här är recept om du vill testa 🙂
    2 mogna bananer
    3 dl havregryn
    2 msk kakao
    1 msk kaffe
    1 dl kokos

    Mosa ihop alla ingredienser och rulla i kokos. Efter en stund i kylen är dom kalas 🙂