Det här är en riktig favorit här hemma hos familjen Lagergren. Alice tycker supermycket om lax, eller som hon kallar det ”lask”. Angelica håller såsen som en av sina topp 5-såser i en lista hon gjorde här i bloggen för något år sedan (en lista som jag inte längre hittar). Men när matinspirationen tryter så kan vi alltid slänga ihop den här rätten som är klar på en ugnsuppvärmning följt av 20minuter.
Du behöver:
1 bit lax per person
Ris
Broccoli
Creme fraishe
Vitlök
Sambal olek
Salt
Peppar
Såhär gör du:
Salta och peppra laxen. Ugnsbaka laxen i en ugnssäker form på 180grader i ca 20minuter. Koka riset samtidigt enligt instruktioner på paketet. Koka din färska broccoli eller värm din frysta. Pressa en vitlöksklyfta ner i creme fraishen. Rör ner en klick sambal och salt och peppra efter smak och tycke.
/ Stefan
Låter jättegott, får nog testa det ikväll 🙂