Angelica Lagergren

Recept: Ugnsbaka lax med sambalsås och broccoli

Det här är en riktig favorit här hemma hos familjen Lagergren. Alice tycker supermycket om lax, eller som hon kallar det ”lask”. Angelica håller såsen som en av sina topp 5-såser i en lista hon gjorde här i bloggen för något år sedan (en lista som jag inte längre hittar). Men när matinspirationen tryter så kan vi alltid slänga ihop den här rätten som är klar på en ugnsuppvärmning följt av 20minuter.lagergrenugnsbakadlax

Du behöver:
1 bit lax per person
Ris
Broccoli
Creme fraishe
Vitlök
Sambal olek
Salt
Peppar

Såhär gör du:
Salta och peppra laxen. Ugnsbaka laxen i en ugnssäker form på 180grader i ca 20minuter. Koka riset samtidigt enligt instruktioner på paketet. Koka din färska broccoli eller värm din frysta. Pressa en vitlöksklyfta ner i creme fraishen. Rör ner en klick sambal och salt och peppra efter smak och tycke.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.