Angelica Lagergren

Okej att ta med sjuka barn till jobbet?

Ledigheten är slut och det är dags att jobba igen. Jag har ju längtat efter det! Mitt emot mig sitter en hostig och snorig Elsa. Hon var för krasslig för att gå till förskolan så Jessica tog med henne till kontoret. Men vad tycker ni om det egentligen? Kollegor som tar med sig sina uppenbart sjuka barn till arbetsplatsen? Jag förstår att man har viktiga arbetsuppgifter att göra, något möte att gå på eller mail att svara på. Men vad går först? Jobbet eller det sjuka barnet? Eller, ja. Kollegornas välmående är ju också en aspekt att ta in. Jag tycker att det beror på hur sjukt barnet är och om det smittar.

I detta fall är det helt okej för mig, jag ser ju Elsa som min egen dotter typ. Men jag är inte säker på att det hade känts på samma sätt om jag satt på en större arbetsplats med sjuka barn. Hur resonerar ni? Säger ni till då? Eller sitter ni och retar upp er i tysthet? Kommentera gärna! Hur är det på era jobb? Får man ta med sjuka barn dit?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline

    Jag tycker verkligen INTE att det är okej! Varför ta med sjuka barn till sin arbetsplats när barnen kan smitta? Dels tror jag inte det är särskilt kul för barnet heller när det mår dåligt. Framför allt tycker jag det är respektlöst mot kollegorna! Jag har diabetes och när jag blir sjuk mår jag oerhört dåligt, så nejtack för förkylda barn!

  2. Mille

    Hej! Jag har aldrig kommenterat förut, men jag har lyssnat på eran pod sedan dag et:) Idag blev jag lite upprört.. Jag vet inte alls vad som har hänt mellan dig och Stefan, men på sättet du pratar så får jag lite känslan av att han har gjort något dumt. Och om det hände mig med mina två barn, så skulle jag känna att mina barn blev stulna från mig, nästan så att jag skulle kräva å ha dom på fulltid… Vet inte om du förstår hur jag menat, men det måste vara så hemskt att inte få ha som varje dag på grund av något man inte var beredd på. All kärlek till dig<3

  3. Petra J

    Av respekt till sina kollegor tycker jag aldrig att sjuka barn ska följa med till jobbet (ja om inte för att komma inne hallen när mamma/pappa hämtar dator o arbetsuppgifter för ev vabbdagar hemma). Om de är hemma den där ’extra dagen’ för att man vill vara på säkra sidan så de orkar en hel dag på förskola är en annan sak, då tycker jag de kan vara med en stund.

  4. Therese

    Du svarade aldrig på kommentaren om att få barnen blöjfria. När blev Alice blöjfri och hur gjorde ni?

    1. Angelica Lagergren

      Hej bästa! Jag har valt att inte blogga om det. Jessica däremot har skrivit inlägg om det, men om Elsa. 🙂

  5. Cecilia

    Åh, jag tänker att ett barn som inte mår så bra ska få vara hemma. Vet själv hur jag mår med ex feber & förkylning, vill bara vara hemma då. Bästa som fanns ju när man fick vata hemma & bli ompysslad av mamma eller pappa när man var sjuk, hyra film, äta glass & mysa 🙂

  6. Therese

    Det beror ju helt på situation och arbetsplats. Behöver man ha med sig barnet en timma eller två, och det inte smittar(feberfria dagen hemma, penicillin som kickat in osv) så kan det va okej. Beror ju även lite på vad man har för jobb, hur gammalt barnet är osv. Sen tycker jag att man innan i så fall kan höra med sina kollegor så att dom är okej med att man tar med sig barnet.

  7. Maria

    Som receptionist och office manager kan jag säga totalt nej. Varje gång någons barn är sjuk och de har möten så ska jag ha en snorig unge i repan med mig. Jag älskar barn men inte snor och mitt immunförsvar är likamed noll så. Respektlöst, lös det på något sett men ta aldrig med sjuka barn till jobbet.

  8. C

    Sjuka barn ska vara hemma punkt slut. Det finns folk som har sämre immunförsvar, som får följdsjukdomar lättare etc. Jag själv får panik av sjukdomar, blir lätt sjuk och får riktig ångest av det. Mina barn är alltid hemma vid sjukdom. Har en förälder som är mycket infektionskänslig och blir inlagd på sjukhus för att få medicin intravenöst om hen skulle bli sjuk. Det går inte att parera alla sjukdomar, men att ta med sjuka barn till en arbetsplats tycker jag är respektlöst. Nu har ju ni en annan situation där ni säkert hade träffats ändå..

  9. Ma

    Nej, inte sjuka barn som kan smitta. Däremot den där feberfria dagen se ska vara hemma från förskolan och dag två som kräkfri.

    1. Elin

      Finns ju en anledning till de extra dagarna man ska vara hemma vid sjukdom. Det är just för att smittan fortfarande finns i kroppen. Varför smitta hela arbetet istället?

    2. Emelie

      Absolut INTE dag två som kräkfri!! Då finns smittan med all säkerhet kvar i kroppen, sååå oansvarigt!

    3. Nathalie

      Dag två?!?! Inte undra på att den skiten går runt hela tiden!
      Oansvariga människa!
      Dessutom är det 48h från sista symtom, trött, nedsatt aptit är symtom! Således kan du inte räkna 48h från sista kräkan utan från när personen äter ok igen..

  10. M

    Nej, inte sjuka barn som kan smitta. Däremot den där feberfria dagen se ska vara hemma från förskolan och dag två som kräkfri.

    1. Me

      Men nej! Dag två som kräk-/diarréfri kan man ju också smitta! Därför är man ju hemma! Vinterkräksjukan smittar ju dessutom extremt lätt så ta inte med smittan på stan och till jobbet!

  11. Ellinor

    Nej det är verkligen inte okej att ta med sitt sjuka barn till jobbet. Ganska uppenbart varför? Förstår ju er speciella situationen eftersom ni är systrar (bara jobbar ni 2 ihop?) och kanske har en lugn dag där barnet kan sitta och pyssla/vila osv på er jobbplats. Men annars tycker jag att man ska hålla sig hemma när barnet är för sjukt för att gå till förskolan. Kram

  12. L

    Håller med, man håller sjuka barn hemma oavsett storlek på arbetsplats. Förstår verkligen inte hur man kan tycka det är OK, varken för kollegor eller för barnet.

  13. Emma

    Vi är många med spädbarn som blir väldigt trötta på att sjuka inte kan respektera att stanna hemma så man inte smittar, tex partnern som är på jobbet.. RS virus är en ”vanlig” förkylning som smittar och kan bli livshotande. Så är man sjuk, stannar man hemma. Punkt slut! Tyvärr har många svårt att förstå allvaret med det, ”amen hen är bara lite förkyld”, ja, hen smittar ändå!

    1. -Jenny-

      Jag fattar inte? Vill du att båda föräldrarna ska vara hemma när ett barn är förkylt? Så partnern som är på jobbet gör fel? Båda föräldrarna FÅR INTE vabba samtidigt. Inte ens när det gäller magsjuka om det inte är speciella fall. Den ena ska jobba. Eller menar du att alla vuxna ska stanna hemma vid förkylning?

      1. Tess

        Tror inte Emma menar att båda ska vara hemma utan hon menar att barnet ska vara hemma så att barnet inte riskerar att smitta ner halva sin omgivning, t ex på en arbetsplats. För smittas arbetsplatsen sprids smittan och folk drar ofrivilligt hem smittan till sina familjer. Tro mig.. min man jobbar i skolan och drar hem diverse virus helt i onödan för hade bara folk hållt sig hemma hela sjukdomsperioden hade halva Sverige inte legat däckade halva året…