Angelica Lagergren

RIP lille ögat

I morse slet Alice och Philip ner alla täcken och kuddar från min säng, ner på golvet. De leker att det är ett hav på golvet och så kastar de sig hoppades från sängen till golvet. Kul såklart. Men det är inte mitt favoritsätt att snooza på. Jag brukar gå upp vid 06:30-06:45 för att ha gott om tid för mysig frukost och att göra mig i ordning. Vi går hemifrån strax innan 08. Hur som helst. Jag la mig i Alice säng strax efter 06 och somnade om lite halvt.

En bild från en dag när jag fortfarande kunde se ordentligt med båda ögonen. 

Jag vaknade till ur min dvala av att Alice blev jagad av Philip, med ett Eiffeltorn i guld i hösta hugg i ena handen. De Eiffeltornen vi för övrigt hade som dekorationer på bröllopet. Jag sa åt Philip att det inte är en leksak, inget man jagar sin syster med. Då kastade han det. På mig. Rätt i ögat. Alltså rätt i höger öga med en sån smäll att jag liksom inte kunde vara tyst. Jag brukar ändå kunna lägga band på mig själv en aning. För barnen skull. För att de inte ska bli rädda om jag gör mig illa. Ni vet om man slår i tån. Då vill man skrika alla könsord man kommer på, men eftersom barnen är där gör man sitt bästa för att hålla igen. Ibland går det, idag gick det inte.

Detta gjorde så ont. Jag såg stjärnor. Jag grät och grät och grät. Och låg där med ett krossat öga. Krossat av ett Eiffeltorn från ett bröllop där äktenskapet också var krossat. Dubbla tårar. Jag grät också för att jag kände mig som en dålig mamma som grät av smärta. Men hallå?! Vem gråter inte om man får ögat helt mosat 06:13 en torsdagsmorgon? Jag ryckte upp mig, jag och Philip kramades och han sa förlåt. Ingen perfekt start på den här dagen med andra ord.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madeleine

    Till denna ” Karro ” som la en kommentar. Men vilken jävla tur du känner Angelica då ! För det gör du ?! Nej det gör du verkligen inte. Bara en av alla läsare som tolkar det på sitt eget sätt. Så jaa.. det visar ju vem du är. Fan för att sprida sådant näthat som du gör. Skäms på dig!

    Madde

  2. Maja

    Fy fan ? Har du kollat ögat så inget hände? Min mamma lyckades få en rejäl rispa i hornhinnan av mascaraborsten för flera år sedan. ”Som tur var” hade hon ont i axeln o åt massa Ipren som tog ner inflammationen som hade blivit. Någon månad senare när hon gick till optikern frågade optikern förskräckt vad hon hade gjort. Hon hade kunnat bli blind om det blivit en infektion. Så det var tur med
    Jag skrek i veckan när jag slog mig inför barnen o började gråta i tisdags när 4åringen inte ville klä på sig så han grät, o jag grät för jag var så himla trött. I bland är det inte lätt med dom små ❤️

  3. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Klart man får skrika till när det gör ont. Det är bra att barn får veta att även vi vuxna har känslor, Hur ska de annars veta att det är okej att ha ont själva? Vi är för rädda för att visa alla känslor för barn, jag tror det är en av bovarna till att vi har så många med psykisk ohälsa. När samhället förbjuder vissa känslor, hur ska man då kunna lära sig hantera dem utan skamkänslor sen?

    Att gråta av smärta, borde vara lite tillåtet som att skratta av glädje.

  4. Karin

    Usch aj! Klart man får skrika av smärta. Det kan ta riktigt illa. Jag kan se framför mig hur den lille parveln springer omkring med tornet i högsta hugg och med sin syster i hälarna. Och att Eiffeltornet dessutom var bordsdekoration på ert bröllop, gör att saken blir lite tragikomisk för mig. Jag vill inte vara dum,, ser det bara på ett annat sätt. Lycka till med ögat. Du är världens bästa, skojigaste och snällaste mamma! ?

  5. A

    Hmm… skulle knappast våga somna med en två och treåring är vakna och jagar varann med vassa saker…känns inte så säkert. Vad som helst kan ju hända. Barn i den åldern behöver ju uppsikt. men alla är ju olika

    1. Sofia

      Ja alla är vi olika. En del föräldrar gillar att ha uppsikt över sina barn och en del är som Angelica som lämnar dom heeelt ensamma i flera dagar. Eller? Eller så bara gick och vilade/somnade till lite. Hon vaknade ju när han började jaga henne. Ofta kan man blunda till lite men ändå vara vid medvetande så man märker om nåt händer liksom. Tråkig ton i din kommentar tycker jag.

    2. K

      Lite tufft med sådana dukt-feja-svar. Hur gör en ensamstående. Jag är ensam med fyra barn, 3 av dem lika tätt födda som Angelicas barn. Jag skulle aldrig kunna vila trots att jag går under av trötthet. När jag fick influensa sprang jag och hämtade em bunke, spydde i den två gånger, gick sedan upp och diskade den och livet rullade på. Är det mänskligt? Är det normalt? Nej, Angelica är normal och fattar bra beslut. Själv har jag kraschat in i väggen sedan många år och kan aldrig mer jobba. Däremot är det väl bra att säkra sitt hem från de värsta riskerna. Det mesta kan dock bli ett ”vapen” i ett barns händer. Häromdagen blev jag skallad av min 3-åring. Det var inte heller så skönt. Jag lider med dig Angelica, fy f-n vad ont det måste ha gjort!!!

    3. K

      Lite tufft med sådana dukt-feja-svar. Hur gör en ensamstående. Jag är ensam med fyra barn, 3 av dem lika tätt födda som Angelicas barn. Jag skulle aldrig kunna vila trots att jag går under av trötthet. När jag fick influensa sprang jag och hämtade en bunke, spydde i den två gånger, gick sedan upp och diskade den och livet rullade på. Är det mänskligt? Är det normalt? Nej, Angelica är normal och fattar bra beslut. Själv har jag kraschat in i väggen sedan många år och kan aldrig mer jobba. Däremot är det väl bra att säkra sitt hem från de värsta riskerna. Det mesta kan dock bli ett ”vapen” i ett barns händer. Häromdagen blev jag skallad av min 3-åring. Det var inte heller så skönt. Jag lider med dig Angelica, fy f-n vad ont det måste ha gjort!!!

    4. Karro

      Håller helt med dig. Oansvarigt att ligga och sova när två så små barn är vakna. Men som vanligt sätter Angelica sig själv i första rummet. För Angelica passar det att vara mamma när barnen sitter med paddan eller ska fotograferas till bloggen så hon kan tjäna pengar på dem. När de vaknar 6 på morgonen och vill starta dagen eller när de är sjuka är de inte värda så mycket.

        1. Jessica

          Bra där Angelica. Schassa bort dem! Min unge smyger sig upp när han vaknar och leker i sitt rum och hämtar oss när han vill ha frukost. Jag tror man känner sina barn bäst! Supermorsa är vad jag tycker du är!

      1. Madeleine

        Men vilken jävla tur du känner Angelica då ! För det gör du ?! Nej det gör du verkligen inte. Bara en av alla läsare som tolkar det på sitt eget sätt. Så jaa.. det visar ju vem du är. Fan för att sprida sådant näthat som du gör. Skäms på dig!

        Madde

        1. Jessica

          Bra där Angelica. Schassa bort dem! Min unge smyger sig upp när han vaknar och leker i sitt rum och hämtar oss när han vill ha frukost. Jag tror man känner sina barn bäst! Supermorsa är vad jag tycker du är!

      2. Elin

        Usch vilken extrem onödig kommentar! Verkar inte som att du är så mycket bättre mamma själv, som klankar ner på andra människor. sjukt onödigt!!