Angelica Lagergren

Är du bara lycklig i en relation?

Jag fick en fråga på instagram som jag tänkte lyfta upp här i bloggen. Den löd såhär: ”Klarar du bara av att vara lycklig om du är i en relation?” Jag tycker att det är en intressant fråga. Svaret är nej. Jag kan inte bara vara lycklig när jag är i en relation. Men! Jag tänker inte sticka under stol med att jag ÄR lyckligast och mår som bäst när jag är i en relation. Men att jag inte skulle kunna vara lycklig när jag är singel stämmer inte. Även om våren/sommaren/hösten på många sätt var den värsta tiden i mitt liv var den också fantastisk.

Jag träffade många nya människor, jag kände mig fri för första gången på länge. Halva tiden fick jag acceptera att jag inte hade barnen och då fick jag göra mitt bästa för att fylla tiden med roliga saker. Jag var ute en hel del, jag har aldrig tränat så mycket som då. Jag tog långa promenader. Jag fick älta mina sorger med mina vänner. Jag gick i terapi och fick hjälp på riktigt. Jag hade stunder av djup sorg, men också toppar av ren och skär lycka. En känsla av att det var ju såhär det skulle vara. Och då hade jag ingen relation. Då var jag singel. Singel och lycklig!

IMG_3275

Åter till det här med att ha en relation. När jag träffade N backade jag först. Jag kände att jag inte var redo för ett seriöst förhållande. Att jag hade för många problem runt omkring mig som jag behövde lösa. En sorg i hjärtat som inte hade läkt. En känsla av att inte kunna lita på någon igen. Att inte vilja ge bort mitt hjärta någonsin igen. N och jag pratade mycket och han var villig att hålla min hand genom det stormiga. Han ville finnas där för mig. Fina, fina människa. Även om allt var och är nytt mellan oss finns det något där som gör att vi inte vill vara ifrån varandra. Och ja, han gör mig lyckligare än på väldigt länge. Jag har varit i relationer som inte gjort mig lycklig, snarare olycklig. Så en kärleksrelation är inte samma sak som lycka tycker jag. Men en relation med rätt person är ren och skär lycka. Och jag tänker fortsätta berätta för er vilken underbar man N är.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Liv

    Fast vem försöker du lura? Du säger att du inte BEHÖVER vara i en relation för att vara lycklig, men allt du gör tyder ju just på det. Till och med din familj har ju tröttnat på alla upp och ner gångar som kommer i och med killar du träffar. Du kastar dig ju hit och dit i jakt på ett förhållande.. varför? Varför kan du inte bara vara lugn i dig själv? Ta tag i din ångest över emsamheten du känner istället för att försöka dämpa och lägga locket på genom att kasta dig in i ny relation för att få känna dig kär och lycklig. Avgrunden blir ju bara djupare när du försöker fly ifrån grundproblemet. Om inte för dig, men för dina barn borde du ta tag i det här utan att ständigt behöva fly. Var en förebild för dina barn och visa dem att riktig lycka kommer från en själv och inte genom någon/något annat.
    Jag har själv levt som du och det är inte hållbart i längden tyvärr..

  2. Ella

    Alltså älskar din blogg just nu! <3 har alltid gjort men tycker det visar sig så tydligt nu när du är nykär vilken härlig och öppen person du är! Du var såklart öppen förut under skilsmässan också, men det kändes som att du var tvungen att stoppa dig själv (pga den andra parten kanske?) med dina känslor och vad du gick igenom.
    Nu är det så kul att läsa om din nya relation! Vill veta allt:) haha
    och ps..håller inte med jessica i podden när hon sa att du skulle ta det lugnt med relationen och "sitta lugnt i båten" ..gud va tråkigt!!! Rusa in du bara! Jag blev stormförälskad i min man för över 7 år sedan, och det pirrar än idag 🙂 Är det rätt så är det rätt:)

    1. Angelica Lagergren

      Hej Ella, tack för din fina kommentar. Så är det, jag kan inte vara så öppen som jag vill kring skilsmässan. Och det får jag såklart respektera. 🙂 Vad vill du veta om relationen? Skriv frågor så skriver jag ett inlägg med svar 😀 Haha, jag håller inte heller med Jessica om detta. Vad härligt att det fortfarande pirrar. Kramar till dig!

      1. Ella

        Åh vad kul att du svarade 🙂 haha kan komma på en del frågor! Tyckte det va så tråkigt att Jessica inte ställde fler frågor i podden:)

        1. Jessica sa att du ”rusade iväg” och pratade om er framtid tillsammans, vart ni ska bo tillsammans etc….vad menade hon då? Jag vill veta vad du sagt 🙂
        2. Har du märkt några likheter/olikheter mellan dig och N? Tänker mig både på det ytliga och djupa planet.
        3. Hur ofta ses ni/ hörs ni? Och brukar du sova hos honom eller hos dig, vad brukar ni hitta på..haha förutom hångel då 🙂
        4. Hur var eran första dejt? Var du nervös? Funderade du på vad du skulle ha på dig? Och första kyssen?!
        5. Vad var din första tanke när du såg honom för första gången? Va han sig lik från facetime?
        6. Har någon kompis eller familjemedlem fått träffa honom än? Tänker inte på barnen då..såg att du redan skrivit om det.
        7. Om han like:ade en bild på någon du känner, betyder det att ni har gemensamma bekanta då? Eller har ni helt olika sociala nätverk?
        8. Hur gammal är N och vad jobbar han med? Är hans tvillingar tjejer/killar? Och om det inte är för privat, var det längesen han separerade?
        9. Planerar ni någonting den närmsta framtiden, typ vad ni ska göra i sommar? Kanske åka på en resa bara ni två?
        10. Och jag vet att det är supertidigt MEN..(Camilla Läckberg fråga tydligen Simon Sköld efter tre veckor!) Ser du dig ha fler barn tillsammans med N, och vet du vart han står i den frågan?

    1. Angelica Lagergren

      Tack Tova, vad gullig du är! 🙂 Vad härligt att lyckan smittar av sig. <3 Kärlek till dig!

  3. Felicia

    Underbart! Känner precis samma med min kärlek! Jag har hittat hem, känner mig så galet lugn o harmonisk med honom i mitt liv! Även fast vi nu har en 11 månaders dotter här hemma vilket innebär sömnlösa nätter och gråa hårstrån så är det underbart att få göra den resan med honom❤️ Njut av lyckan o kärleken fina du ❤️