För kallt för att leka ute – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

För kallt för att leka ute

Jag såg att det är -12 grader ute och tänkte direkt “Det är FÖR kallt för barnen att vara ute och leka”. Men ÄR det för kallt? Det är ju betydligt kallare uppåt i Sverige och jag har svårt att se att alla barn sitter inomhus. Jag tycker att det är svårt det här med att klä barnen vid kyla och mycket snö. Philip hatar verkligen att ha vantar på sig. De har sagt på förskolan att han smyger iväg ute och tar av sig vantarna. Hans händer blir som små isbitar. Men en stund kan man vara ute va? Det blåser satan här idag så det upplevs ju ännu kallare än sina -12 grader.

pusskalas

En bild från förra vintern. Mina curlingkängor som jag har på bilden är borta. Jag packade ner massa vinterkläder i en säck som bara är puts väck. Jag förstår inte hur den bara kan ha försvunnit, men det har den. Jag är mest ledsen över mina gamla kängor från Timberland. De har jag haft sen gymnasiet och de har verkligen bara blivit snyggare och skönare med åren.

philip_ater_sno

Lilla Flippen förra vintern. IMG_1737

Det är skönt att båda kan ha samma overaller som de hade förra året. Och mössorna passar också! Nu ska jag köra igång en tvätt, plocka ur diskmaskinen och sen ska vi bygga en koja. Vi tar nog en sväng ute i den fluffiga snön efter Philips lunchvila.

Psst! Vill du läsa en lista jag skrivit om morgonrutiner som går fel? Du kan läsa den här. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maja

  Vi hade -12 igår utanför linköping o det blåste småspik kändes det som. Dom hade varit inne på fsk vilket jag oxå tyckte var klokt. Igår kväll var det -15 ute när jag la mig o vill inte gå upp ur sängen idag. Ligger mellan en 2åring o en snart 4åring ❤️
  Vill bara säga vad underbart att du har hittat kärlek! Blir så glad när jag läser dom inläggen ❤️ Här är sambon bara bortrest på kurs i veckan men känner mig endå ensam o tycker det är tufft med barnen o få ihop tiden 😅

 2. Mini

  Hej! Är uppvuxen i Norrland och där hade vi som tumregel: ingen utomhusgympa om det var under -15, Så -12 är helt ok att vara ute oh leka i hehe. Bästa vantarna vi haft till våra barn är Hestra, ullfodrade. Dom var dessutom inte så lätta för de små att dra av sig. Lycka till!

 3. Matilda

  Min är likadan med vantar!! Jag har alltid trott att det inte är så farligt men min sambo som är sjuksköterska säger att de kan förfrysa fingrarna.. Så han är konsekvent med att de går in om hon vägrar. På fsk har hon fingervantar i ull.

 4. Agneta

  Här i Norrbotten sov min minsta ute på dagarna fast det var -25😊
  Iaf, första gången jag kommenterat här! Jättebra och ärlig blogg!

 5. Tove

  Här uppe, i Skellefteå där vi bor har vi haft ca -25 senaste veckan. Nu har det blivit lite varmare och ligger kring -15. Barnen är ute på föris oftast så länge de inte ligger kring -20 😊

 6. Elin w

  Vi hade -14 imorse och jag tvekade länge innan vi gick till affären 😛 dottern fick sitta i skön åkpåse iofs, så hon frös inte. Men jaaaag! Brrrr! I lä var det helt okej, speciellt i solen. Men denna blåst, blä. Men i Norrland är ju -14 vårväder typ, och de kan ju inte sitta inne ett halvår liksom 😛😛

 7. Jennie

  -20 till – 30 här förra veckan, det enda som ställdes in var skidorna på gymnastiken. Annars var vi ute med barnen som vanligt. Världen är verkligen så strålande vacker när det är sådär vrålkallt! Lager på lager och en buff/sjal över näsa och mun och röra på sig hela tiden är mina tips. Vi mår bra av att vara ute! 😍

 8. Anna

  Har du testat fingervantar åt Philip? Alltså riktiga vinterhandskar som fingervantar? Kan kanske underlätta, gissar att han tycker vantarna är “ivägen”

  Jag bor i Norrbotten och man kan vara ute i alla väder så länge man har rätt kläder (overall, underställ, mellanlager) och anpassar tiden man är ute.. är de -30 behöver man inte vara ute i 4 timmar, 30 minuter räcker gott.

 9. Ceciliase

  Min son är likadan. Men vi kör polarns vantar som har ett lager merinoull(närmast handen) och ett lager tjockare tyg. De funkar!