Angelica Lagergren

Ett av de vidrigaste telefonsamtalen

IMG_2142

Igår när jag var på väg hem från kontoret fick jag det där samtalet man absolut inte vill ha. Redan när jag såg att det var S som ringde kände jag bara ”nej, nej, nej”. Jag fick en dålig magkänsla. Vi hörs bara när det är något viktigt gällande barnen. Och jo. Mycket riktigt var det inte ett positivt samtal. S ringde för att berätta att Philip var kräksjuk.

Jag har barnen nu i helgen, så det var bara att ställa in alla planer och ta hand om en liten sjukling. Idag på dagen skulle SVT kommit hit och filmat mig och barnen om min senaste förlossning. Ikväll skulle min bästa kompis Maria kommit hit på middag och sovit över, i morgon skulle vi träffa min pappa och sen skulle vi på en efterlängtad inflyttningsfest. Men som sagt, alla planer är inställda och nu är det bara att ta en timme i taget. Jag håller tummarna för att jag och Alice klarar oss, men än kan jag inte ropa hej.

IMG_2153

Nedbäddad sjukling. Jag hade lagt handdukar under honom vid lunchvilan, när jag kom upp och skulle väcka honom (efter två timmar!) hade han lagt sig under en handduk istället.

IMG_2134

Efter en stund fick jag liv i honom igen. Nu har han fått i sig blåbärssoppa, lite blåbär och några tuggor på en smörgås. Nu ska jag lägga bort datorn och fokusera på barnen. Håll gärna tummarna för oss. Det här har varit min skräck, att själv ta hand om kräksjuka barn och även riskera att bli sjuk själv. Jag ser inte hur jag skulle klara det…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna Öhman - Förlossningsskadad

    Åh nej! Dottern fick magsjuka lördag kväll, hon hade hunnit lägga sig så första kräket kom i sängen. Inte kul… vi andra trodde att vi klarat oss men måndag kväll trillade vi dit, både jag och maken. Som grädde på moset åkte jag på en uvi så hela tisdagen spenderades på dass, trött som fasen efter magsjukenatten men lämnade jag toan fick jag trängningar och kisset formligen sprutade (nåväl så kändes det Iaf). Haha, inte lätt alla dagar 😉

  2. Petra

    Nu är iof detta inlägg Old news, men känner att jag måste kommentera….
    Jag uppfattar rubriken på att det är ett av de vidrigaste samtalen, då S aldrig ringer A om det inte gäller barnen och att tidpunkten var sådan att det bara kunde vara dåliga nyheter oavsett hurdan nivå av vidrigt….sen var det väl rätt skönt att det ”bara” var kräksjuka för visst kunde det ha varit tråkigare nyheter….tycker att folk får ta och slappna av lite och stänga in sina huggormar i sina burar.

  3. Evelina Öfverström

    Hej Angelica!
    Jag kommenterar inte så ofta men läser din blogg dagligen och får massa med inspiration. Därför tycker jag att alla dessa elaka kommentarer är helt åt helvette.

    Förra våren fick jag åka in med vår yngsta son på grund av magsjuka. Han varken åt eller drack och det gick inte att få i honom varken med sked så de fick koppla in dropp på honom. I den stunden var magsjuka det värsta som hände mig och rädslan jag känner inför kommande magsjukor är stor.

    Jag förstår din känsla mer än jag kan sätta ord på. Ta hand om er och hoppas att Philip tillfrisknar fort.

  4. Cecilia

    Kan ni som kommenterar så illa bara lägga av? Ni behöver inte hålla med om allt hon skriver men att sparka på en kvinna som redan ligger är åt helvete. Stötta och peppa henne istället!

  5. Anna

    Clickbait clickbait…

    Men visst är vinterkräksjukan hemsk! Och inte blir det bättre av att vara ensam med flera barn då. Hoppas ni tillfrisknar snabbt!

  6. Rebecka Blaschke

    Oj oj oj VAD vissa här skriver elaka kommentarer! Att vara själv med barnen kan ibland vara läskigt särskilt om man inte är van vid det. Min första kräksjuka själv med barn var FRUKTANSVÄRD. Det kan man väll få tycka utan att vara en dramatisk mamma. Alla kan ju inte vara stencoola med allt hela tiden. När jag flera år senare fick åka akut med en bebis som inte andades (allt gick bra tillslut) DÅ kändes kräksjuka inte längre som något att vara rädd för. Men alla erfarenheter ger oss olika persektiv på livet. Och tur är väll det. ❤️ Ta inte åt dig av det elaka som skrivs.❤️

  7. Madde

    Otroligt vad folk kan klaga. Jag tror Angelika nog vet att det finns värre sjukdomar än magsjuka! Det vet jag också, men det betyder inte att jag bara ”höjer på ögonbrynen” om jag får ett samtal från förskolan om magsjuka. Det är en jobbig sjukdom och det är inte kul att se sitt barn vara magsjukt och det är väldigt smittosamt . Så i stunden kan det ju kännas som ett vidrigt samtal kan jag tycka. Det betyder inte att det inte finns värre samtal man kan få. Krya på er Angelica och hoppas att ni andra slipper 🙂

  8. Marre

    Styrkekram till dig Angelica! Det här fixar du. Håller tummarna att du och Alice inte blir smittade.
    Tänk positivt att en kräksjuka går oftast snabbt över lika snabbt som den kommer. Till skillnad från influensa som kan ta över en vecka.

  9. Jennifer Sjögren

    Jag förstår verkligen vad du menar Angelica med ett vidrigt samtal. Det är inte roligt att få höra att en anhörig eller barn är sjuk. Hoppas han kryar på sig ?

    Jag reagerar på vilka elaka kommentarer som skrivs och slängs på en människa på den här bloggen. People, gillar ni inte det som skrivs följ inte hennes blogg det är rätt enkelt. Ni behöver inte vara vidriga mot någon ni aldrig träffat i verkligheten. Ni skulle säkert aldrig säga dem här sakerna om ni träffade henne på stan.
    Har ni problem själva med er självkänsla ta itur med det på egen hand istället för att slänga negativa kommentarer på någon annan.

  10. Fia

    Självklart ”säljer” det bättre med en smarrig rubrik! Det är en del av A:s jobb. Kommer ihåg när mina flickor insjuknade i magsjuka med 20 minuters mellanrum, de var då 1.5 och 3.5 år gamla och jag var precis nyseparerad. Där och då kändes det som om jag aldrig skulle reda ut det och att jag var den sämsta mamman som fanns. Nedkräkta ungar och sängar och ett berg av tvätt ?. Man reder ut det och får ett nytt perspektiv på saker och ting.
    Kram på dig! Det här fixar du ?

  11. Lisa

    Det vidrigaste samtalet jag fått är när jag fick reda på ett min mamma har cancer…Men håller med om att kräksjuka är vidrigt även om det finns värre telefonsamtal man kan få.

  12. Sara

    Klart att rubriken måste låta värre än vad det är för att vi ska läsa. Vet inte vad som hänt med bloggen. Förr var den bättre. Nu känns den mer krystad å rubriker för att locka oss att läsa.

  13. Karro

    Men herregud.. Som folk tidigare skrivit, ha lite perspektiv kvinna. Klart att kräksjukan är jobbigt men vad är det att klaga över egentligen? Måste du till och med utnyttja barnens sjukdomar för att tjäna pengar på din blogg genom en sån rubrik. Stackars dig som inte för bli filmad och leka kändis för en stund. Jobbigt att du måste ställa in för att ta hand om din son.

    1. Angelica Lagergren

      Jag utnyttjar inte barnens sjukdomar. Jag skriver en blogg om mitt liv, där ingår dagar med sjuka barn och dagar med friska barn. Din ton är rätt dryg kan jag känna, var glad istället Karolina. Då lovar jag att livet blir härligare att leva!

    2. Rebecka

      Haha alltså den här kommentaren! Tycker det luktar avundsjuka lång väg. Vet du vad ”Karro”, starta du en egen blogg istället och skriv om ditt eget liv om du har något bättre att komma med. Det finns vissa av oss som faktiskt mår bättre av att känna att vi inte är ensamma om att vara rädda för olika saker. Så sluta tryck ner andra med din avundsjuka när du inte ens vågar skriva ut ditt namn. Man fattar ju direkt att du inte ens kan stå för det du skriver. Pinsamt!

  14. Sandra

    ”Vidrigt” kan ju faktiskt refereras till ”äckligt”, alltså att det är äckligt med kräksjuka. Jag tror nog att Angelica har perspektiv och själv fått värre samtal än det här om man pratar ”vidrig, tragisk, hemsk, smärtsam” känsla.
    Jag har fått samtal som varit vidriga på båda sätten, det är nog inget ovanligt. Trodde själv också att samtalet handlade om ”vidrigt, smärtsamt” men det beror mest på hur jag själv tänker om just den rubriken.

    Hoppas han kryar på sig snabbt! Jag och barnen blev magsjuka när jag var höggravid och maken bortrest… ingen höjdare och jag tycker fortfarande att jag förtjänar en guldmedalj hehe!

  15. L

    Håller med kommentarer över, trodde det var något värre. Det vidrigaste samtalet jag har fått är när mamma ringde mig på jobbet och sa att pappa antagligen inte hade länge kvar att leva. Jag bor i ett annat land och fick panik över att jag kanske inte skulle hinna hem. Det var ett vidrigt samtal.

  16. Emme

    Men guuud.. trodde det hänt nåt allvarligt! Att barnen satt i halsen och kvävts eller nåt.. vilket är min största fasa.

  17. Sofia Arledal

    Du klarar det. Jag har haft extrem krökfobi som jag tom gått i terapi för. Min sambo har rest mycket i jobbet och såklart lyckats tajma att vara borta när kräksjukan gick här hemma med tre barn. Inte alls kul men jag klarade de och det gjorde mig starkare också. Håller tummarna för att ni klarar er!

  18. Bah

    Jisses!! Rubriken och inledningen att döma trodde jag något allvarligt hade hänt!! Men ja vi har alla olika toleransnivåer. Och yes vi har också haft kräksjukan, två år i rad faktiskt. Jag fick den samtidigt som mina två små och inget ex i närheten som kunde hjälpa. Men jag har även fått samtal från förskolan om barn som skadats rejält och ambulans är tillkallad…. hade de ringt om en kräksjuka hade jag fan knappt lyft på ögonbrynet. #persoektiv

  19. Linda

    Ksn det inte vara ett alternativ med överenskommelse att barnen stannar hos den förälder de blev sjuka hos? Bättre för barnen som inte behöver flyttas på och för er föräldrar som slipper smitta båda?
    Bara en tanke! Hoppas ni klara er! ?

    1. Jeanette

      Tänkte samma. Min dotter skulle kommit till mig igår men då hon har feber så stannade hon kvar hos min ex-man. Skulle inte vilja flytta på ett sjukt barn oavsett sjukdom.

  20. Jenny

    Min man jobbar till sjös och det är också min stora fasa att vara själv och kräksjuk 🙁 Gäller bara att fokusera sig på att till skillnad från andra vinter bakterier så brukar det dra över rätt fort.

      1. Stina

        Jag håller med! Gillar dig och din blogg men just nu häpnar jag och sitter och skakar på huvudet just nu i bristen på att ha perspektiv…
        Det vidrigaste samtal jag fått är att min partners syskon hittats avliden efter en tragisk olycka där hen eftersökts i dagar innan kroppen återfanns, Jag fick berätta för min partner. Kräksjuka kan både spolas ner och tvättas bort.
        Jisses alltså! Maken till klickbait…

        1. Marie-Louise

          Herregud, ska vi tävla i vem som fått det vidrigaste samtalet? Har fått samtal där både min pappa och min bonuspappa hittats avlidna vid alldeles för ung ålder båda två. Jag har även fått samtal där min exman lämnar mig efter 16 år med en treåring och en sex veckor gammal bebis. Vann jag?
          Skulle inte alla gnällkärringar kunna sluta läsa bloggar där de irriterar sig på allt och gå ut och skaffa lite glädje i sina innehållslösa liv!
          Med tanke på den situation Angelica gått igenom så kanske ni kan hålla inne på er bitterhet och istället rikta den mot sånt som faktiskt är värt att irritera sig på! Herregud vi har krig, svält och maktgalna människor i vår värld och ni irriterar er på ordval i en rubrik på en blogg. Löjligt är bara förnamnet!

          1. Stina

            Ja, just det! Vi har krig, svält och maktgalna människor. Många av oss har blivit bedragna av as eller levt ihop med riktiga skithögar, varit deprimerade, misshandlade, sjuka i allvarliga sjukdomar osv. Kräksjuka är ganska sekundärt va, i jämförelse???

          2. Marie-Louise

            Haha och att använda ordet vidrig i en rubrik på en blogg då? Herregud så löjligt. Se till att få ligga lite så kommer bitterheten försvinna ska du se.

  21. Fridaa

    Hoppas han kryar på sig fort och att ni får en mysig helg ändå!
    Hade det ändå inte varit bättre om Alice stannat hos S i helgen för större chans att hon klarar sig? KRAM!

      1. Fridaa

        Okej, jag förstår..
        Jag är själv nybliven ensamstående mamma med en 1,5-åring. Du gör ett grymt bra jobb med kidsen! Heja dig!

      2. Fridaa

        Okej, jag förstår..
        Jag är själv nybliven ensamstående mamma med en 1,5-åring. Du gör ett grymt bra jobb med kidsen! Kom ihåg det och heja dig!

  22. Marie

    Vinterkräksjukan är hemsk. Tänk på att det är en dropp smitta (alltså de krävs att du får i dig en droppe via munnen) så tvätta alla lakan, handdukar. Torka allt ni rör vid ofta men inte tänker på ex. Handtaget till toaletten, lampknappar, Ipad, tv dosa osv. Så kommer ni andra klara er 🙂 städa städa städa.
    Vi är fyra i vår familj och stora barnet har senaste året dragit hem det fyra gånger och en gång varit sjuk i en vecka och ingen annan har blivit smittad. De är ett sjuhelvetes jobb med städandet men så värt det!
    Hoppas ni klarar er och att han blir frisk fort!

  23. Evelina

    Kim ihåg, tvätta händer nooooga! Städa toaletten/hinkar noooga, sprit biter inte på dessa bakterier. Vätska vätska och kärlek❤️