Får jag flytta vart jag vill? – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Får jag flytta vart jag vill?

Jag undrar om ni vet vad det är för regler som gäller när det kommer till skilda föräldrar som har barn. Får jag flytta vart jag vill? Eller finns det regler kring sånt? Jag fattar att jag inte kan lämna landet, det har jag heller ingen plan på. Men ni andra som har gemensam vårdad om era barn. Hur bor ni? Nära? Långt ifrån varandra? Samma kommun? Berätta gärna hur ni har löst livet på bästa sätt.

IMG_3475

Mina små älsklingar hemma i parhuset i Åkersberga. Jag är uppvuxen i Åkersberga men känner inte att jag ska bo där livet ut. Jag skulle gärna bo lite närmre stan, men fortfarande nära vatten och skog. Nu sitter jag på ett tåg på väg från Helsingborg till Lund. Där ska vi byta och åka till Norrköping. Jag ligger efter med en del jobb, så det blir fokus på det under tågresan. Igår hade vi event i Helsingborg och ikväll blir det Norrköping. Så himla roligt att träffa er som läser bloggen och lyssnar på Tvillingpodden. Sån energiboost!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sophie

  Lycka till på eventet ikväll, hoppas ni övertygar riktigt många kvinnor att operera / injicera gift i sina friska kroppar!!!!

 2. Hannah

  DU får flytta vart du vill men dina barn kommer om inte den andra föräldern ( vid gemensam vårdnad ) godkänner och skriver under för mantalsändring stå kvar på sin nuvarande adress.

 3. Emma

  Min sambo har barn sedan innan. Barnet bor varannan vecka hos oss och varannan vecka hos sin mamma.. Vi bor i olika kommuner men det är cirka 20 minuter med bil emellan. Barnet är skrivet hos sin mamma och går i förskoleklass där. Med andra ord skjutsar vi till skola när det är vår vecka, Vi kommer aldrig få skolskjuts (om inte reglerna i kommunen ändras) så vi kommer få köra en del. Vi ser det som att vi bor på landet och får skjutsa till skola, aktiviteter och kompisar. Än så länge fungerar det fint och vi tänker att nån gång är barnet tillräckligt stort för att kunna åka tåg/buss och på så sätt kunna ta sig till olika grejer på egen hand och kunna hänga med kompisar hem och vi hämtar upp senare. Såklart har barnet mest kompisar där mamman bor men har även vissa kompisar där vi bor samt våra kompisars barn som barnet leker med. Inte optimalt såklart men fungerar helt klart bra!

 4. Maria

  Då man har gemensam vårdnad och är separerad gäller reglerna att den förälder som väljer att flytta Såklart behöver lösa de praktiska frågorna kring barnens vardag. Med det menas att om den andra föräldern inte vill flytta till samma kommun som du har ev planer på att göra, då behöver barnen bo mera hos den föräldern som bor kvar så att säga. Detta handlar ju om praktiska val liksom. Barnen kan ju inte bo i olika kommuner/ landsändar utan man får lösa det på andra vis. Dvs att den som flyttar får ha barnen tex på lov, helger osv.

  1. Maria

   Jag tycker att det är ganska rimligt att dessa regler gäller. Vore ju hemskt om ens fd partner och förälder till ens barn, skulle flytta typ till en anan landsända att man själv då tvingas göra detsamma för att få leva med sina barn. Sen är det ju en helt sjuk sak att många skilda föräldrar väljer att obstruera och förstöra för både sina barn och fd partner just bara för att man är bitter…

   1. Lisa

    Ett barn kan inte vara folkbokfört på en adress där inre någon av vårdnadshavarna är skrivna. Om vårdnadshavarna är oense om flytt så gör Skatteverket en boendeutredning. Så ser det i alla fall ut nu för tiden. 😀 Jag jobbar med familjerätt och möter det här dagligen.

  2. Magdalena

   Säger som föregående talare, regeln finns ju för barnens skull. Det sjuka är föräldrar som använder barn som vapen i sina konflikter. Usch!