Angelica Lagergren

Saker jag är tacksam över idag

Jag kan ibland känna att jag gnäller lite väl mycket. Av ingen anledning. Jag har ju faktiskt väldigt mycket att vara glad och tacksam över. Jag tänkte lista några saker som jag är tacksam över just idag, just i detta nu.

IMG_0078

Få jobba med det jag älskar
Jag har efter två år som frilansare vant mig vid att ha fria tider och jobba under eget ansvar. Jag har alltid varit fast anställd innan och jobbar 08:15-17:00 på kontor. Eller café! Men att ha det som jag och Jessica har det nu är en dröm. Jag är tacksam för det idag och alla andra dagar. Idag sitter vi på vårt kontor här i Åkersberga och jobbar till stillsam akustisk musik och dricker kaffe. Dagens tredje kopp.

Att kunna springa
Jag är tacksam över att jag var ute och sprang imorse. I över 20 minuter utan att stanna. Jag är tacksam över att det under andra varvet i skogen kändes som att jag flög fram. Häftig känsla! Att springa i -7 grader kändes först som en dum idé, men det var fantastiskt. Frost på alla träden, bra musik från Jessicas mobil och krispig luft i lungorna. Bra start på dagen!

Barnen kommer hem idag
I eftermiddag hämtar jag barnen på förskolan och de ska vara hos mig i två dagar. Jag ska ta vara på varje sekund tillsammans med barnen. Jag ska iväg på konferens på måndag, så jag missar en av mina dagar med barnen. Men som sagt, fokus på det jag är tacksam över. Att barnen kommer idag! Det är en fin stund när man kommer in på förskolan och de skriker ”maaaaamma” och kastar sig runt min hals. Att få barn är det bästa som har hänt mig.

IMG_0073

Jag är frisk och mediterar 
Jag är inte förkyld och jag är inte trött. Jag känner mig utvilad, full av energi och är frisk. Det är jag tacksam över. Jag tar mig tid att meditera varje dag (använder appen headspace) och hör min inre röst så mycket tydligare nu. Jag är noga med att lyssna inåt och höra vad jag verkligen vill och behöver här i livet. Jag är trött på att söka kickar och bekräftelse från yttre omständigheter och vill finna den samma lyckan i mig själv. KBT:n har hjälpt mig med det och på lördag ska jag coachas av min kompis Filip. Berättar mer om det sen! Vi hade ett bra möte igår inne i stan och jag ser fram emot att få hjälp av honom.

Bild 2018-01-10 kl. 10.52 #3

Vad är du tacksam över idag? Finns det något eller några saker som känns extra bra? Kommentera gärna. Jag tror att vi alla mår bra av mer pepp, kärlek och positiva tankar. Det är lätt att fastna i allt man tycker är jobbigt, tråkigt och segt. Men lyfter man blicken finns det ju faktiskt mycket att vara glad över, även om man går igenom en tuff tid i livet.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bea

    Hej!
    Jag läser din blogg varje dag.
    Här gnäller du inte.
    Rakt, ärligt och tydligt skriver du.
    Ibland glad, ibland arg, ibland ledsen, ibland energisk, ibland trött.
    Men gnällig är du inte.
    Kram Bea

  2. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Jag är tacksam över att ha en klok och härlig trettonåring till son. Ibland slås jag av hur galet det är att han som varit i min kropp vuxit om mig. Han har så sunda värderingar och jag kan ta åt mig äran av att vara hans mamma som väglett honom dit självklart med hans pappa också.
    Är tacksam för att jag har hälsan, mat på bordet och tak över huvudet :). Speciellt det sista nu när det varit -15 grader här i Falun idag.

  3. Johanna

    Jag är galet tacksam för att va igenom intensivaste fasen av min dotters leukemi-behandling o att allt går som det ska❤️❤️ Det mesta i livet har omvärderats o vardagen är vi tacksamma för varje gång vi får uppleva den. Önskar verkligen att jag kunde sprida den känslan till alla andra med, men omöjligt on man inte upplevt det själv tror jag.

    1. Josefin

      Hej Johanna!
      Vår dotter blev diagnostiserad ALL innan jul så vi är mitt inne i karusellen…är ändå så tacksam för de bra dagarna vi får ha tillsammans hela familjen ❤️
      Fuck cancer!

      1. Johanna

        Åh Josefin! Har ni hunnit sparka igång behandlingen? Det brukar ju gå vansinnigt snabbt i början! Molly har t-cells ALL o behandlas enligt högrisk-protokollet, allt har gått enligt plan hittills.

  4. MammaMia

    Jag är tacksam över mina 3 bar o deras syskonkärlek till varann, att jag står upp på mina ben fast livet rasar runt mig, min mamma o syster som håller mig när jag faller!
    Kram

  5. Agnes

    Jag är tacksam över den fantastiska och snabba sjukvården vi har här i Sverige som tog min sambos symtom på allvar och snabbt började utreda hans krampanfall och minnesbortfall som han fick för 1 och 1/2 månad sen och inte viftade bort det som en panikattack. ??

    1. Broccan

      Hej Agnes, vilken tur att det inte viftades bort! Får jag fråga vilken diagnos han fick? Har någon i min närhet med samma symtomer och är så orolig

      1. Agnes

        Han hade fått ett kraftigt blodsockerfall och låg på 2,7, om man inte är diabetiker så ska man ligga på mellan 4 och 6, och det kan göra att man får kramper och minnesbortfall så det var den diagnos han fick. Dom misstänkte diabetes eller möjligen epilepsi men hittade ingenting. Har det hänt mer än en gång och har din närstående varit på sjukhus och kollat?