Angelica Lagergren

10 tecken på att du är en dålig mamma

FullSizeRender-31-8

1. Du pratar i telefon fast dina barn är vakna.

2. Du kollar instagram fast du och barnen är i lekparken och gungar.

3. Du somnar när ni tittar på Bamse för fjärde gången samma dag.

4. Du slickar på tummen och torkar ditt barn runt munnen.

5. Du handlar ett paket mjölk eller två på vägen när du ska hämta på förskolan.

6. Ibland träffar du dina vänner och går ut och äter middag. UTAN barnen.

7. Du åker på en resa utan barnen. Utan dåligt samvete.

8. Du njuter av att dricka ditt kaffe varmt på jobbet.

9. Du säger till din partner att du måste gå på toaletten men egentligen behöver du bara egentid i tio minuter.

10. Du fortsätter tycka om samma saker som du gjorde innan du blev mamma. Som att festa, gå ut och äta, shoppa och eller gå på bio.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eller? Kan vi inte alla bara enas om att det inte finns dåliga mammor? Jo, det finns såklart dåliga mammor. Som slår sina barn, som missbrukar alkohol och droger. Som verkligen inte kan ta hand om sina barn. Men kan vi i alla fall utgå ifrån att de allra allra flesta gör sitt bästa för att vara en bra mamma? Sluta anklaga föräldrar (speciellt mammor) för att vara dåliga. Peppa, stötta och ge kärlek istället. Det är så mycket bättre! Okej? Deal.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna S

    Skyldig på alla tio punkter och sjukt nöjd över det! ?
    (Ammar dessutom just nu samtidigt som jag pillar på telefonen ??)

  2. K

    Jag håller med om att ingen av det du skriver är några ”dödssynder”, men jag tycker att många föräldrar (mammor och pappor) är dåliga föräldrar. Det är som att vår egoistiska generation har så fullt upp med oss själva och våra liv att vi inte kan ge våra barn vad de behöver. Gick på Öppna förskolan några gånger. Många föräldrar har så fullt uppå med sina telefoner att de gång på gång, timme efter timme ignorerar sina barns försök till kommunikation. jag har vänner vars barn är gränslösa och söker uppmärksamhet av alla som vill se dem och kommunicera. Vänner vars barn har underutvecklad motorik för att de sitter framför tv eller iPad större delen av dagarna. Manliga vänner som inte orkar sig ut med barnen på hela helgerna när mammorna jobbar, utan de får sitta inne med iPad och filmer hela tiden. Det finns massor av föräldrar som inte ser sina barn och ger dem den uppmärksamhet och kommunikation de behöver. Föräldrarsom tycker att förskolan ska ge stimulans och att de, som är viktigast i barnens liv, bara behöver vara hemma med barnen och varken kommunicera ordentligt eller göra saker tillsammans och aktivera och stimulera barnen. Jag skäms ofta för min generation föräldrar. En skärm-detox skulle behövas i minst 50 % av de familjer jag känner och framförallt papporna skulle behöva ta huvudansvar för barnen under en period och bli riktiga föräldrar.

  3. Angelica

    Yes bad ass mom här och jag älskar de ❤

    Nä men AMEN på den håller helt o hållet med dig , vi borde klappa varandra på Axel och ge ett uppmuntrande ord ist för att titta snett och klanka ner på varann.

    Stor kram till dig och alla andra grymma föräldrar ❤

  4. Mie

    Føler det på meg at du har det tøft nå, ta vare på deg selv, ikke gi det negative oppmerksomhet, Du er en super mamma! Skulle gjerne sagt det til deg personlig, du gjør det du må, og High five til deg for å klare å finne ro og hvile mellom slagene. Jeg gjør alt på listen, og hadde jeg klart skulle jeg gjerne duppet av med barna ved siden av meg om jeg var trøtt, vet jo at man sover lett, og ville våknet sv den minste bevegelse! Takk for at du deler fra virkeligheten!

  5. Caroline

    Alltså, tänk om min mamma var i samma rum som oss när vi såg på tv och myste någon gång, hade inte spelat nån roll om hon somnat, utan jag längtade efter gemenskapen o tryggheten det skulle ge. Men hon satt bara i köket, rökte o var stressad. Hon sa att alla pengar bara gick till oss och att hon inte prioriterade sig själv. Men jag önskade så hårt att hon kunde prioritera sig själv också, glädjas och leva sitt liv på ett roligt sätt istället för att plåga sig för våran skull. Hon hade inga vänner, inga intressen som gav glädje. Det var bara vi, barnen, som var viktiga för henne sa hon. Det gav ju världens största ansvar. Det var upp till oss att se till att hon hade ett fint liv. Vi fick försöka bete oss på ett bra sätt som gjorde henne glad o stolt, jag gav henne ofta mina grejer om jag köpt nåt fint för jag visste att hon inte skulle köpa det själv, för hon offrade ju sig själv för vär skull. Nä hua! Tänk om jag vetat att min mamma hade det bra i sitt liv. Med vänner, upplevelser, intressen utöver oss. Då skulle hon kanske njutit av den tiden hon hade med oss desto mer, och prioriterat det. Istället för att alltid sitta o kedjeröka, säga att hon var stressad, och att det var semester att få gå till jobbet och slippa oss.

    Du är en fantastisk mamma! Du är en förebild för dina barn för att du har ett eget liv också, samtidigt som du har ett liv med dom. Skitsamma om man tycker det är kul med instagram o kollar titt som tätt, man finns ju där med barnen. Man pratar, umgås och ger råd, tips, tankar och kärlek också! Allt kan inte handla om barnen även om man älskar dom mest av allt, för barn mår bra av föräldrar som mår bra, och föräldrar som mår bra måste få vara mänskliga. Måste få vara glada emellanåt, ledsna andra stunder, trötta och oengagerade ibland, och närvarande och kärleksfulla ibland.

    All kärlek till dig o dina barn! <3

  6. Natalie

    Alltså High five till dig! ?? Du är grym! Så trött på allt tyckande bland mammor? Har man inget snällt att säga så är man tyst helt enkelt ❤️

  7. Jenny

    Nyligen delade en barndoms kompis mamma ett inlägg på FB med en ledsen pojke och en mamma på mobilen och en kommentar om dagens föräldrar. Fundera starkt på att skriva tillbaka ”minns aldrig att du lekte med oss men det var ingen fara för vi hade jätte kul medan du satt vid köksfläkten och rökte gul blend” haha. Barn kan leka själv ibland också 🙂

    1. Jessica

      Hahah, köksfläkten och gula blend! Precis så minns jag barndomen (till viss del) jag lever och mår prima ändå ??

  8. Elin

    Då får jag nobelpriset i dålig mamma ?. Fast jag VET att jag inte är det precis som jag vet att de allra flesta föräldrar gör sitt yttersta. Jag jobbar som polis och får då möte barn som har föräldrar som slår dem, slåss med varandra framför barnen, utför sexuella övergrepp, tar droger framför barnen mm. Något som dock bekymrar mig är människor som bestämmer åt andra vad som är bra och dåligt och tar alla chanser att berätta det. Det är faktiskt inte ok när det inte handlar om någon av kategorierna ovan. Öppna ögonen! Hjälp istället de barn och mammor som har ett riktigt helvete varje dag. Det finns så många sätt! Lägg energin på det. Låt supermammor som Angelica vara ?. Vårt samhälle blir bättre av att vi ser varandra, stöttar varandra och hjälps åt. Har man en gång sett blicken hos ett barn som bor i ett helvete förstår man. Suttit med barn i famnen som sprungit emot dig trots polisuniformen som de flesta barn till en början har respekt för då vet du. Då gnäller man inte på en mamma som tar en tupplur. Nu stöttar vi varandra!

    1. Sofia

      Tack för bra kommentar Elin, ibland behöver man bli påmind och få lite perspektiv. Men jag blir nyfiken, jag vill gärna hjälpa och lära mig se de barn som far illa hemma men vet inte hur? Jag jobbar inte med barn men är 2-barnsmamma varav ett i fsk så man omges ju av barn och mitt hjärta gråter varje gång jag tänker på statistiken över barn som blir sexuellt utnyttjade, misshandlade osv…Vi är så många som skulle kunna stoppa detta men vi vet ju inte hur och vågar kanske inte? Mvh en som ville bli polis men är som Nasse ?

  9. Sofia

    Sjukt bra inlägg Angelica ?? Du är en grym mamma som gör ditt allra bästa, precis som de flesta av oss mammor. Blir så trött på alla pekpinnar och kommentarer från folk…

  10. Tova

    Kan du snälla få ett pris för det här inlägget❤?!?! Jag har inga barn men känner ändå igen mig väldigt mycket hur mammor beter sig mot mammor. Barnen kommer inte bli dåliga människor för att mamman var utomlands 1 vecka eller var ute med sina vänner en kväll. Skärpning alla ”mammapoliser”!

  11. Zara

    Amen.
    Åker inom kort ensam på en resa till Sydamerika och är borta 2 veckor, hemma är 2 dagisbarn och min sambo. Vad ska jag göra med kommentarer som ”jag skulle aldrig göra så, isf tar jag med barnen!” Eller ”vem ska ha hand om barnen då?”.
    Ja de har en stöttande och fantastisk pappa som är högst kapabel att ta hand om sina barn! Jag blir både ledsen och besviken på negativa kommentarer som jag ändå inte kan göra något konstruktivt av. Och de är från andra mammor!
    Men det finns också andra mammor som säger att det är modigt och att de önskar de vågade göra detsamma. Så det finns även många positiva såklart! Och kanske kan jag inspirera någon att också gå sin väg och göra de resor de drömmer om trots familj och småbarn-livet fortsätter och man måste själv se till sina prioriteringar så man inte glöms bort (och blir bitter med taskig attityd mot andra mammor;))

  12. Malin

    De mammor som klagar på att andra mammor festar, reser osv tror jag saknar härliga kompisar att kunna göra det med. För vem skulle tacka nej till en trevlig tjejmiddag (om så bara 2 timmar på resturang för att man måste hem och amma), en vinkväll eller en härlig resa? Ingen tror jag! Då är det lättare att klanka ner på dom som har vänner och möjligheten än att inse att man själv saknar umgänge. Jag är så tacksam över mitt härliga tjejgäng som jag hängt ihop med sen jag var 14 år, älskar dom lika mycket som familjen och då måste dom också prioriteras ibland,ä trots att vi alla har barn nu. Det gör vaknätter och dagar med trots och bråk lite lättare att deala med.

  13. Frida

    Så klockrent!! Tänk vad många åsikter alla andra har om mitt barn, blir galen. Jag skriver under alla gånger på att pepp är det som gäller, deal för mig!