Angelica Lagergren

När eftermiddagen inte alls blev som planerat

Det var med lätta steg jag sprang runt här hemma och städade och pysslande inför att barnen skulle komma. Jag lyssnade på julmusik, plockade fram julkulor och dammsög. Jag kände mig lugn och trygg. Jag älskar att bo i det här huset och det är en häftig känsla att huset är mitt. När jag såg S och barnen komma gående utanför fylldes mitt hjärta av kärlek. Tänk att jag ska få fira jul med mina två små favoriter.

De kastade sig i min famn och S hade med sig en julklapp till mig från barnen. Massa olika tokiga örhängen med tomtar och paket på. Så gulligt! Men sen slutade det gulliga och fina. Jag fick ett brev mitt framför ansiktet. Med avsändaren ”Tingsrätten” på. Det var på riktigt som att få en hink med isvatten över sig. Jag var inte alls beredd. Jag vet att vår betänketid för skilsmässan gått ut. Jag vet att vi båda är helt hundra på att det här är rätt beslut.

Men jag var som sagt inte beredd. Jag började gråta. Tårarna gick inte att stoppa. Jag letade fram en penna, skrev mitt namn och personnummer på pappret och fick sen gå ut och ta luft. S stannade kvar med barnen. Mamma kom gående på uppfarten och jag stod längre och kramade henne och riktigt hulkgrät. Hemskt. Hon tröstade mig och sa att allt blir bra, Fina mamma. Jag vet att det blir bra.

IMG_0431

Mamma hjälpte mig och barnen att klä granen som i år är en enorm tall. Jag beställde den minsta men ja, den var inte direkt liten. IMG_0433

Alice fick bestämma om vi skulle ha bara guld eller guld och rött. Hon ville som ni ser ha både och, det blev fint och juligt. IMG_0436

Jag har samlat på mig många kulor och dekorationer under åren. Hälften fick jag lämna ifrån mig till S nu vid skilsmässan. Så jag lånade en del av mamma till årets gran. IMG_0437Jag älskar den här fågeln i buren. Det gör barnen också, de tycker att den är så söt.

Nu ska jag tända massa ljus och slå in barnens julklappar. Båda har fått önska färg på inslagspappret, Alice vill ha rosa med hjärtan på och Philip vill ha blå. Inga julfärger direkt, men det blir fint i alla fall. De ska få pysselsaker, slajm, gosedjur och böcker.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Therese

  Dessutom måste jag bara säga att din mamma verkar så himla underbar! En sann förebild. Jag har tyvärr ingen kontakt med min mamma då jag fått bryta kontakten med henne pga hennes psykiska problem..jag är trebarnsmamma och en av mina högsta önskningar är att ha en sådan mamma-barn relation som du o Jessica verkar ha med eran mamma! <3

 2. Therese

  Åh, instämmer med tidigare kommentarer, detta inlägg berörde verkligen. <3 Förstår att det är en stor sorg. Inte bra gjort av S att komma med det pappret just idag… Är säker på att 2018 kommer att bjuda på massa roligheter för din del! God jul!!!

 3. K

  Jag förstår inhenting?!! Varför skulle S komma personligen och se till att du skrev på pappren innan jul, när barnen är med osv. Det räcker ju med att han skickar in papper med sin underskrift så är det klart sedan. Du är ju fri att göra detsamma efter betänketidens slut naturligtvis. Varför? Bara för att såra eller ren och skär egoism? Stor julkram till dig.

  1. Angelica Lagergren

   Jag kan faktiskt inte svara på det. Jag förstår inte heller honom hela tiden. 🙂 Han trodde nog inte att jag skulle reagera som jag gjorde. Jag var själv inte beredd på min reaktion. 🙁 Kram

 4. Malin

  Hej! Beklagar att det inte blev som du tänkt. Och usel timing på det kuvertet, verkligen. Men en helt annan sak… en tall? Why? Blev det fel eller skulle du ha en tall? Blev så nyfiken… den blev tjusig i alla fall!

  1. Angelica Lagergren

   Haha jag läste på sidan där jag beställde att tall är trendigt och kul. Jag trodde att den skulle vara en tredjedel så stor som den är. Den är ENORM!Kram

 5. Karin

  Usch så trist för dig. Jag kan nästan känna hur ont det gjort i dig. När mina barn var små, ”försvann” deras pappa, min man, och var borta hela helgen. Inte ett ljud från honom. På måndagen kom han hem och berättade att han träffat en annan. Min värld rasade såklart, men jag reste mig och efter ca sex månader mådde jag riktigt bra. Och då tog exet’s förhållande slut! Han bönade och bad att få komma tillbaka. Det blev inte så pga hans stora svek. När jag varit singel ungefär ett år, träffade jag mitt livs kärlek! Detta hände för 30 år sedan och vi är fortfarande lyckliga och har ett passionerat förhållande. Det jag vill komma med är att (som du också säger) det bästa kommer med tiden och du har alla förutsättningar. Du är vacker, smart, rolig, arbetsam och en god mamma. Och jag tror att alla människor tycker om dig. God Jul söta Angelica önskar Karin.

 6. Anna

  Nej men fy, det knyter sig i bröstet när man läser om gårdagen? tur att du har dina små kottar hos dig i jul. All kärlek och styrka ❤

 7. Martina

  Men vad fan. Det är så jävla typiskt män. Ingen medkänsla och noll hänsyns till någon annans känslor. Och noll förståelse över att nåt som för S bara är en formularitet och en signatur på ett papper, är för dig (en person med KÄNSLOR) nånting mer än bara det. Förlåt, men till och med Lise-lott 97 med fullgången demens hade lagt fram dom där papprena smidigare än vad S gjorde. Man blir så trött!
  Jag förstår att du blev ledsen över det där men låt inte det gå ut över din mysiga pch kärleksfulla jul. Nu har du det där iaf överstökat och du kan fira in det nya året som en FRI kvinna med bara möjligheter framför dina fötter!

 8. Stina

  Kan kanske tycka att timingen var lite dålig av S. Han kunde inte ha väntat till efter helgerna? Jaja… du är stark och har redan kommit långt. God Jul fina du och ha en fantastisk helg med dina barn ❤

 9. Sandra

  Åh fina du! Jag önskar dig den finaste av alla jular med dina små. Det blir kanske inte som du har tänkt dig, du kanske inte orkar hålla humöret uppe hela tiden. Men ha inte dåligt samvete för det och döm inte dig själv. Försök <3 Jag älskar att ni får vara tillsammans under julen!!!! Stor kram till dig!

 10. Jessica

  Brukar inte kommentera men känner att jag måste. Jag är i en liknande situation som du, jag blev lämnad i somras och har en 3-årig son. Vill bara säga att din blogg stärker mig, du får mig att känna att jag inte är ensam och att allt är möjligt. Tycker dock att det var lite fult gjort att ge dig papperna framför barnen, det hade nog funnits ett bättre tillfälle. All styrka till dig och god jul!

 11. Liz

  Men hur osmaklig är inte S som håvar fram ett sånt kuvert precis innan jul? Det kunde väl väntat några dagar, suck! Han verkar inte förstå hur mycket han sårat (och fortsätter att såra) dig?

 12. Isabella

  Men åh ? känner igen känslan (och hulkgråt) när jag efter en herrans massa år skulle lämna ett gemensamt hem och liv (det enda jag visste efter så många år). Vill bara säga: Kram och God Jul med dina fina barn ??

 13. mikaela

  Vet hur det känns. Vi tog in granen idag. Stämningen på topp o tänkte att jag hämtar posten o dricker en kaffe innan vi klär granen. Där låg brevet. Inget oväntat men blev alldeles yr o knäsvag. Vi har bott på skilda håll i över tre år men först nu skickades pappret in. Rätt beslut men attans vad ont det gör ändå. Fast jag o barnen kan leva ett riktigt bra liv ändå kommer jag nog för alltid leva med en liten tagg i hjärtat att de inte fick växa upp i en kärnfamilj. Kram på dig!

 14. Malin

  Åh vad det högg till i mig när jag läste detta.Men nu kan det bara bli bättre ❤️
  Förresten,vilken underbar bild på din mamma ?
  Kram och God Jul

  1. Angelica Lagergren

   Tack Malin. Haha, ja. Nu kan det faktiskt bara bli bättre. <3 Massa kramar och god jul till dig fina människa!

 15. Johanna

  Jag tycker att du är så fantastisk! Jag kommenterar aldrig, men blir ofta berörd av dina inlägg som är så ärliga och känsloladdade. Jag känner inte dig, men varje gång jag läser sådana här inlägg får jag tårar i ögonen. Jag önskar dig allt gott och hoppas att 2018 blir ditt år, och att du, Alice och Philip får en underbar jul. Kram! ❤

  1. Angelica Lagergren

   Men Johanna. Att läsa dina ord gör att jag får tårar i ögonen. Sitter här och slår in julklappar till barnen med en klump i magen. Att göra detta ensam är liksom inte samma sak… Så oerhört sorgligt är det. Tack för din fina kommentar. <3 Den betyder massor. Kramar

 16. Petra

  Usch, förstår kallduschen mitt i allt det roliga! Men det kommer som sagt bli bra ändå❤️ Tycker att ”julgranen” blev riktigt fin med allt pynt! Önskar er en god jul! Kram

  1. Angelica Lagergren

   Tack Petra, vad gullig du är! Jag önskar dig en god jul. Hoppas att den blir mysig.tack för att du läser och tar dig tid att kommentera. Kramar <3