Vi ska bestiga Kebnekaise – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Vi ska bestiga Kebnekaise

Jessica är så himla rolig. I måndags kom hon på att hon ville bestiga Mount Everest. Varför börja smått liksom? Ingen av oss som satt .i bilen hakade dock på… Det känns… Övermäktigt? Jag har ingen dödslängtan och jag har förstått att det är rätt farligt. Men, vi ska istället bestiga Sveriges högsta berg, nämligen Kebnekaise. Är det någon av er som gjort det? Hur lägger man upp träningen inför det på bästa sätt? Är det coolt? Är det kul? Är det en häftig upplevelse. Jag är så peppad på detta! Såklart blir det här en youtube-serie av detta. Hur förbereder vi oss? Hur går det när vi väl är där? Så kul grej! Miriam som också ska med skickade över en packningslista…

25399104_10159855484035066_2191116678206343116_n

Det är en del att checka av på den här listan…

FullSizeRender-33-kopia-1

Jag älskar att vara ute i naturen. Skog och hav ger mig ett lugn jag inte får av någonting annat. FullSizeRender-32-2

Vi ska bestiga den lille kullen i augusti. Efter nyår ska vi ta ett första planeringsmöte och se hur vi lägger upp allt.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. U

  Wow, så spännande!!! Jag har faktiskt också tänkt bestiga nån gång Kebnekaise, men just nu känns det inte aktuellt…
  Och förresten så har jag en fråga till alla som kanske ser denna kommentar ( och förlåt om jag spammar, Angelica, du kan ta bort min kommentar om den är problematisk, opassande osv.) – är ni gravida med erat första barn och har ni lust att fylla i en enkät? Jag är nämligen en student i nöd som desperat söker gravida blivande mammor. Min examensarbete och forskning fokuseras på sexuell tillfredställerse och intimitet i gravida parets förhållande. Allt är helt anonymt och jag kommer att vara oändligt tacksam för all hjälp. Så om ni vill hjälpa till – här är länken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8MibFTu-Fwb_GXY0rhsTefU90y3zrYIJmsTCfBqlYJrG3KQ/viewform

 2. Jill

  Det finns två vägar upp. En där man vandrar och en där man klättrar med utrustning. Kände att det måste förtydligas.

 3. Ylva

  Kul idé! Jag har gjort det två gånger och det är verkligen ett häftigt äventyr. Jag har gått den guidade turen och den längre på egen hand med pojkvän. Den längre höll vi faktiskt på att gå vilse på när vi nästan var på toppen för det var så dimmigt. Den guidade skulle jag rekommendera. Man får låna klätterutrustning för den sk väggen men man behöver inte vara klättervan. På nervägen åker man nedför en glaciär iklädd sina regnbyxor. Det var häftigt 😀 Träna tex genom att springa, styrketräna rumpa, mage, ben och när ni väl är där så tänk på att inte gå med jättekliv då får man lätt mjölksyra i rumpan 😀 Ha gärna några dagar på er så ni prickar in någon dag med bra väder.

 4. Isabella

  Så roligt projekt 👍👌👌👏 En av mina bästa äventyr helt klart! Kör! Om ni tänker ta den guidade turen till toppen får ni låna den klätterutrustning ni behöver och får hjälp med packlista! Åh, blev lite sugen på denna trip igen!

 5. Frida

  Vi nådde endast toppstugan pga snöstorm! Och det var i juli ett år… Så mitt främsta tips är att planera för flera dagar där. Alltså en dag att gå till basen, tre dagar på/runt fjällstationen, och en dag att gå hem. ni kan ju såklart stanna fler dagar men det kan ju vara svårt att vara borta så länge. Har ni ett par extra dagar på plats kan ni vänta ut eventuella stormar och bara bege er på kortare vandring i området. Det är fantastiskt vackert oavsett, så ni kommer inte ångra er! Annars är mitt främsta tips att köpa kängor så snart ni kan för att gå in dom, samt gå med stavar. Det är väldigt skönt när det är sten och brant, både upp och ner.

 6. Jenny

  Jag har gjort det och det var så häftigt!! Var så stolt över mig själv efteråt. Träna att få med vandringskängor- de är tunga att gå med och man vill också ha ingådda skor när man ska göra den turen 😉 Flås och benstyrka är det som behövs. Lycka till!

 7. Jill

  Kul!
  Att bestiga Keb är ett dagsprojekt, att ta sig till foten beror på vart ni startar. Bra uthålllighet och starka ben är en förutsättning för att kunna njuta av uppfärden. Ta många pauser och fyll på med energi hela tiden.
  Underbart projekt, ni kommer förhoppningvis älska det! Glöm inte myggmedlet. 😉

 8. Susanne

  Kolla in instagramkontot annelieadventures hon är grym! Hon om någon kan allt om bergsklättring. Hon föreläser också. Den föreläsningen var toppen som jag var på. Handlar om att man klarar av allt som man vill.

 9. Anna

  Kommer från Kiruna och har gjort det några gånger. Viktigast är att ha bra utrustning och faktiskt förstå att förhållandena i fjällen kan ändras snabbt. Träningen så bra kondition första biten är platt och ni väljer själva hur mycket ni bär med er. Stark core och bra ben underlättar.