Angelica Lagergren

Läkartid till barnen hemifrån soffan

I samarbete med KRY 

kry_lagergren

Jag är så stolt över att jag får göra ett samarbete med KRY. Jag har använt tjänsten ett tag, främst för att förnya recept. För er som inte är bekanta med KRY kan jag berätta att det är en app där du får läkarhjälp direkt i mobilen. Du kan få rådgivning, diagnos, receptbelagda läkemedel, remiss och sjukintyg via ett videosamtal.

För ett tag sen fick Philip ögoninflammation och istället för att ta med honom till en vårdcentral använde jag appen KRY. Jag fick snabb läkarhjälp. Det var bara väntetid i 15 minuter och hemma från soffan riskerar jag inte att Philip smittar andra, eller blir smittad av andra sjuka barn och vuxna. Jag är ju dessutom ensam med båda barnen på halvtid, så då hade även Alice behövt följa med ner till doktorn. Det är en av många anledningar till varför jag gillar att använda KRY.KRYlagergren

Ladda ner appen till din mobil och logga in med BankID.

KRY är kostnadsfritt för barn och ungdomar under 20 år. Och för dig med frikort är det också gratis. Vi fick som sagt hjälp efter 15 minuter och tipsen vi fick från läkaren var att tvätta Philips ögon med koksalt eller ljummet vatten. Och blir det inte bättre inom 5 dagar ska vi ringa igen, eller vända oss till en vårdcentral. Hela samtalet gick snabbt och det var enkelt och smidigt med ett videosamtal.

5 saker jag gillar med KRY
1. Det är alltid korta väntetider, du får läkartid inom 30 minuter.
2. Det är öppet från 06 på morgonen till midnatt. Helt perfekt tycker jag att kunna få hjälp så sent på kvällen.
3. Det är kostnadsfritt för barn och ungdomar under 20 år. Och för dig med frikort är det också gratis.
4. Du kan förnya recept direkt i appen och sparar därmed tid.
5. Det är enkelt och tryggt att få hjälp via ett videosamtal och slippa ta sig till en vårdcentral.

I samarbete med KRY 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefin

    Bra tips! Har använt Kry både till mig själv och barnen (senast slapp vi åka till akuten tack vare Kry – då lilla bebisen fått röda fläckar i ansiktet. Det visade sig vara femte sjukan, som är ett vanligt virus). MEN jag måste slå ett slag för 1177! Råden du skriver att du fick kan man läsa på 1177 och det är väldigt resurskrävande både för personal och skattepengar när många som inte behöver söker vård. Nu kanske ni ändå hade ett annat ärende, men endast ögoninflammation (och många andra barnsjukdomar) behöver man inte söka vård för.

  2. Angelica

    Tycker tjänsten är bra om man t.ex. har vattkoppor och smittar. Däremot ska skattemedel användas på rätt sätt. När man likväl kan ringa 1177 för en bråkdel av kostnaden för skattebetalarna tycker jag det är tråkigt att du gör reklam för just dem. De tjänar ju pengar på att folk ringer om minsta lilla eller rådfrågning för att det är smidigt, skattepengar som kan användas mer ekonomiskt.

  3. Jossan

    Tycker det är riktigt tråkigt att göra reklam för att använda tjänster likt kry. Speciellt för något om absolut inte behöver lökar kontakt. Landstingen får betala mängder med miljoner till dessa företag vilket underminerar vårdcentralernas ekonomi då det är dom som får betala.

  4. Alina

    Jag blir så ledsen av denna reklamen! En ögoninflammation kan man behandla själv via råd på nätet eller 1177. Även om det är gratis för dig debiteras det landsting du eller barnen bor i en stor summa för detta som inte behövde bedömas av läkare. En summa pengar som kunde användas för ett cancersjukt barn eller annan allvarligt sjuk som förtjänar skatteintäkterna vi måste dela rättvist! Tänk gärna på det nästa gång.

    1. Sophie

      Verkligen! Detta blir någon form av ”lyx-1177” för barn då barn som verkligen behöver hjälp ändå kommer behöva söka läkarvård fysiskt. Men varför bry sig om vad skattemedel och annat onödigt används till, gratis är gott..

    2. Johanna

      Så sant! Tyvärr tänker inte folk på detta. Vilket går ut över de som behöver vården mest. Väldigt sorgligt.

    3. Angelica

      Jag måste i det här fallet hålla med. Slöseri att skattepengar går till dessa företag när samma hjälp hade kunnat fås från t.ex. sjukvårdsupplysningen för en betydligt billigare skattepeng. Toppen om man har vattkoppor men i övrigt är det ett oerhört slöseri av skattepengar när folk kollar upp minsta lilla för att det är så smidigt utan att tänka på konsekvenserna för samhällets kassa.

  5. Hanna

    Men herregud, varför ta med barnet till en vårdcentral eller köra med KRY för en ögoninflammation? Läs på 1177 och använt sunt förnuft. Vilket du förmodligen gjorde och kunde därmed lista ut ”behandlingen” själv. Hela inlägget känns som en dålig efterhandskonstruktion för att göra reklam och därmed få betalt.. Känns inte äkta alls och man blir inte sugen på att använda Kry på grund av detta inlägg.

  6. Tess

    Glöm inte att det är viktigt att tvätta ögat utifrån och in. Alltså dra med bomullen/padden utifrån tinningen och in mot ögonvrån och använd inte samma pad flera gånger. Vi har ju som mest klet inne i ögonvrån så det är därför man ska avsluta därinne. Ni kanske redan visste men tipsar ändå. Hälsar sjuksköterskan 🙂