Angelica Lagergren

Svaren på frågestund del 3

Här finns svaren av frågestund del 1, och här av del 2. 

FRÅGA: Nyfiken på om du & Jessica gick i samma klass på grundskolan? gymnasiet? Och om ni båda tycker att det var rätt, med facit i hand.

SVAR: Jag och Jessica gick i samma klass 1-5 och i olika klasser i åk 6. Sen samma klass igen 7-9 och sen olika gymnasium. Jag trivdes bäst med att gå med Jessica men det var skönt att få en egen identitet och egna vänner i gymnasiet.

221600_9074185095_8947_n

Efter gymnasiet pluggade jag tv-journalistik. Här kan ni läsa om Simona som ni ser i bild som födde hemma på badrumsgolvet. 

FRÅGA: Jag har en fråga som är svår och kanske lite för privat så du behöver inte svara. Vi vet ju att skilsmässan kom som en chock och att det var Stefans initiativ, men i efterhand har du ju ändå sagt och insett att det var bäst så och att ni var väldigt olika och sådär. Kan du känna nånstans att det var ”skönt” att Stefan tog beslutet om skilsmässan? Vet ju att du mår väldigt dåligt över det och sådär och förstår det till 100%, det måste ha varit och är fortfarande så tufft. Hoppas du tar min fråga på rätt sätt. Och hoppas du får må bättre snart.

SVAR: Jag tycker inte att det var skönt egentligen. Jag tycker att vi kunde gett det en sista chans. Familjerådgivning osv. Men som jag sagt innan, det måste båda vilja. Han hade redan bestämt sig och redan gått vidare med sitt liv. Nu i efterhand är jag glad att det blev som det blev, vi var inte bra för varandra. Vi tog inte fram varandras bästa sidor. Och jag är lyckligare utan honom.

FRÅGA: Vad är ditt bästa tips till en blivande mamma? Vad önskar du att du hade vetat innan du fick barn?

FullSizeRender-1

SVAR: Att försöka lyssna på sin magkänsla, bvc och någon utvald nära. ALLA och då menar jag exakt alla vill komma med goda råd om förlossning, amning, anknytning, matning, blöjor, sövning osv. Man blir tillslut galen på alla ”tips”. Välj ut några som du känner dig trygg med att vända dig till med dina frågor.

Här skrev jag en lista med ”15 faser alla med en nyfödd bebis går igenom”. 

FRÅGA: Tror du er fd blogg hade negativ inverkan på äktenskapet? Hade ni skiljt er vid denna tidpunkt även utan sociala medier? Hur tror du sociala medier överlag kan påverka relationer?

SVAR: Svårt att svara på. På många sätt förde den oss närmre varandra. Vi förstod varandra på ett sätt. Jag kommer aldrig mer att blogga med någon jag är i en relation med, så där är väl egentligen svaret. Jag tror sociala medier kan påverka relationen negativt på ett långsiktigt plan.

img_4288-1

FRÅGA: Gissar att du inte publicerar denna men forsöker…Hur känner du omkring exponering av Dina barn och att tjäna pengar på Dina barn…?

SVAR: Bloggen/podden/instagram är mitt jobb. Det är det som ser till att jag kan betala hyra och ställa mat på bordet. Jag skriver aldrig utlämnande om barnen så jag ser inga problem i att de är med i min blogg.

FRÅGA: Jag undrar hur det går med killen du dejtade, har det blivit seriöst?

SVAR: Jag passar på den frågan. Det är bara för rörigt.

FRÅGA: Nu är ju era barn lite äldre än min(a). Jag är gravid i v 22 och dottern fyller 1 nu i veckan. Kommer att ha ca 15-16 månadere mellan dem. Tycker att det är svårt med mat till äldsta dottern. Känns som att vi inte gör annat än att äta. Jag matar och hon plockar lite själv. Men hur kommer det bli i april? Just nu äter vi frukost, mellis , lunch, mellis och middag och flaska välling innan läggning. Hur gjorde ni/du med mat till Alice när Philip kom? Kommer du ihåg? Vad äter dem nu?

SVAR: Jag skriver ett enskilt inlägg om detta. Kram

FRÅGA: Hej! Här kommer både en fråga och ett tips: Har ni ett mångfald- och genustänk när ni skriver er bok? Tanken slog mig i morse när jag läste för min ettåring, att det verkligen behövs barnböcker som är lite normbrytande! Vi har läst några underbara böcker med bra mångfald- och genustänk, men de är alldeles för svåra att hitta! ”Melvin, Elsa och Krokodilia” (och de två andra böckerna i samma serie) är ett bra exempel – här finns många olika människor representerade (precis som världen ser ut liksom), både i form av sexuell läggning, yrken, religioner, olika ursprung, handikapp, familjekonstellationer osv. Förlaget Olika Förlag ger också ut en del normbrytande böcker för barn men annars är de flesta barnböcker, både vad gäller text och illustration, enormt stereotypa. Hur tänker ni kring det?

SVAR: Även denna fråga får ett enskilt inlägg längre fram. Vi tänker absolut på det, men just nu är vi bara i uppstartsfasen av boken.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Andrea

    Åh, vad kul att min fråga får ett eget inlägg! Trodde att du skulle hoppa över den eftersom det var ett tagen sen dina barn var små!

  2. Amanda

    Hej. Jag är i samma situation som dig, jag och min man ansökte om skilsmässa i somras. När jag läser din blogg könner jag igen mig. En sak funderar jag över, du skriver att du saknar familjelivet med Stefan, men saknar du honom? Jag håller nämligen på att gå sönder av saknad. Såklart efter den familj vi hade, men främst efter honom. Att få krama, ligga i hans famn och bara vara nära. Har du något tips på hur man kommer över det?

    Tack på förhand, älskar din blogg!

  3. Josefina

    Hej! Hur känns det för dig efter Stefans senaste inlägg på instagram där han hyllar sin nya kärlek? Fick själv lite ont i hjärtat ? kram

  4. Felicia

    Kanske den konstigaste frågan jag någonsin kommer ställa, ignorera den om du inte känner för att svara med, jag satt o funderade på hur man tar upp det här med skilsmässa? Du har ju sagt att det kom som en total chock för dig? Satte ni er för att prata o han tog upp det då? Eller var det under familjerådgivning? Har så svårt att se hur det sker ”praktiskt”? Om Du förstår vad jag menar? Jag försöker bara tänka in i situationen, hade min man o jag suttit i soffan o han haspat ur sig att han ville skiljas hade jag bara skrikit rakt ut! Förstår till 1000% om det är alldeles för privatfråga! Bara mina kvällsfunderingar här när man ligger o ammar 😉 kram o trevlig kväll finaste Angelica!

      1. Angelica Lagergren

        Det är nog inte så lätt att säga. Vi kände båda att det låg nåt i luften och att vi behövde prata. Så jag började med att säga att jag funderat på vår relation och kände att vi behövde göra nåt mer för att få det att fungera. Och då sa han, ”Ja, jag har också funderat. Jag vill skiljas” och då var det liksom bestämt. Vi tog av oss ringarna i samma stund. Otroligt smärtsamt och sorgligt.