Angelica Lagergren

Andra advent i en släde

Vilken härlig start på den här dagen! Barnen vaknade 07:30 nära, nära mig. Maria sov över inne i Alices rum och vi har ätit en lång frukost med bland annat apelsiner och croissanter. Mums! Nu ska vi gå ut på en långpromenad i solen. Eller egentligen började inte morgonen optimalt. Jag märkte att vi inte hade nåt vatten, det har varit någon läcka här i Åkersberga. Det är nyttigt att sånt här händer då och då. Då inser man verkligen hur beroende man är av vatten. När vattnet kom igång efter två timmar jublade jag. Det är mycket man inte kan göra utan vatten. Som diska, duscha, tvätta sig eller spola toaletten ordentligt. IMG_3475

Barnen har lekt att de åker i en släde nu på morgonen. IMG_3477

Det gick undan. Det är svårt att få till skarpa bilder. Nu måste vi skynda oss ut innan solen försvinner.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Var med om att bli utan vatten på jobbet en gång, vi fick skicka hem eleverna. Var att sitta i telefonen och ringa vårdnadshavare hela förmiddagen och vissa svarade inte eller hade bytt nummer utan att informera om saken. Det var lite läskigt, vi fick gå till en annan skola med de eleverna och sitta i ett rum och titta på film, någon undervisning kunde vi inte ha. Fördelen var dock att vi fick korrekta uppgifter efteråt började svara i telefonen samt berättade när de bytte nummer. Nu var det här inte speciellt allvarligt, men tänker om det skett en olycka som brand eller liknande. Det är jätteviktigt att kontaktuppgifter stämmer till vårdnadshavare och andra anhöriga.

    1. Petra

      Jag har löst din kommentar flera gånger men jag förstår inte… VARFÖR kunde ni varken ha undervisning eller vistas i lokalerna för att det inte fanns vatten i kranana?? Varför var eleverna ”tvugna” att gå hem?

      1. Rebecca

        Jag gissar att det kanske var så att barnen inte kunde använda toaletterna eller att det fanns vatten till matsalen. Varken dricksvatten eller möjlighet till att diska efter alla ätit. Beroende på antal barn så blir det ganska snabbt äckligt.

      2. Frida

        Tänker att om det inte finns vatten kan man inte spola i toaletter, laga mat eller så 🙂 då blir det svårt att bedriva verksamhet!

  2. Inne hos Ina

    Jag bodde i Östersund när vattenparasiten spreds i allt dricksvatten för några år sedan. Vi fick koka allt vatten utom duschvatten i flera månader sen. Vad jag uppskattade att bara kunna ta vatten direkt ur kranen sen!

  3. Fredrik Johansson

    Vattentips: Jag har fryst vatten som jag kan ta fram om det t.ex. skulle vara så att det inte kommer vatten ur kranen.

    1. Eva

      Va? Är ju bara att ha en större behållare med vatten stående någonstans för nödfall? Så byter man ut det t.ex. en gång i månaden…