Angelica Lagergren

Sluta upp nu, det räcker!

Jag blir helt matt av att gå in och läsa kommentarsfältet inne hos Bella. Hon hade skrivit ett inlägg om att Sally hade satt i halsen i bilen och inte fick luft. Ni kan läsa hennes inlägg här. Ibland struntar jag i att läsa kommentarerna där, för jag vet ofta att människorna där spårar ut. Som på det här inlägget där hennes dotter sätter i halsen i bilen och hon berättar hon hon agerade. Då får hon den här typen av kommentarer:

kommentarJa… det är ju väldigt lätt hänt att det ligger ett och annat och skräpar i bilen. Så jag tycker inte att det är något konstigt alls. Mina barn är experter på att stoppa ner saker i sina fickor.

kommentar1

Och den här typen av kommentarer blir jag så irriterad över… ”Jag hade stannat direkt”. Jag är ÖVERTYGAD om att Bella (och ALLA andra mammor) gör exakt så gott de kan. Att hon stannade så fort hon kunde.

komm

Jag tror inte att Bella skrev det här inlägget för att visa upp sig från sin bästa sida. Hon delar med sig av sin vardag och när en sån här sak händer är det klart att hon skriver om den. Jag tycker att det var ett bra och viktigt inlägg. Det fick mig att tänka till och kolla en extra gång vad som ligger i baksätet hos barnen.

kommentar2

Och den här kommentarer har jag egentligen ingen kommentar till. Den är bara vidrig. Jag förstår inte riktigt… Har folk inte lärt sig det här med att ”har man ingenting snällt att säga så behöver man inte säga någonting alls”. Jag tycker att alla människor har rätt till att ha en åsikt, men dumma kommentarer som den här borde inte skrivas.

P1010790

Jag tycker att det räcker nu. Kan vi inte alla bara göra vårt bästa för att vara snälla mot varandra? Stötta varandra? Visa kärlek och respekt. Inte sprida näthat och hårda ord. Okej? Det måste få ett slut nu. Kan vi utgå ifrån att alla gör sitt bästa när det kommer till föräldraskap? Tänk vilken skräck att köra bilen och höra sitt barn kräkas och sätta i halsen. Det sista man behöver höra i en sån situation är hur dålig mamma man är. Det räcker nu. Nu får det vara nog. Sprid kärlek. Välj kärlek och värme och gör det nu.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Bella lägger ner mkt tid på sig själv precis som du, ni kanske skulle ta och lägga lite tid på era barn ist? Få dem blöj och nappfria? Läsa en bok? Mkt tid på att sköta er jävla, skriva om ert goda moderskap etc. Tror också hon gjorde sitt bästa i denna situation men kommentarena är en samling av allt hon gjort sen hon fick barn.

  2. Sophie

    Sluta bli så kränkta av allt då? Kanske för vanligare med tjejer som ger taskiga kommentarer, men låt det rinna av istället. Om alla slutade gå igång så otroligt mycket på allt så skulle det tillslut inte bli roligt att skriva syrliga kommentarer. Sedan tycker jag även att det är allas fulla rätt att skriva vad de vill, i enlighet med yttrandefriheten, hur lite man än må hålla med. Vill man bara ha positiva kommentarer kanske man ska hålla sin blogg till familj och vänner?

    1. Angelica Lagergren

      Det handlar ju inte om att bara vilja ha positiva kommentarer. Det handlar om vett. Vad man skriver och inte. Jag är helt för att alla människor får ha en åsikt. Men det finns ju olika sätt att framföra sina åsikter på. Jag tycker absolut inte att alla ska hålla med mig, absolut inte. Men att skriva elaka kommentarer är så onödigt!

    2. Annika

      sluta bli kränkt ? alltså detta gör mig så jäkla irriterad. problemet är ju alla , ofta kvinnor som sitter vid sin dator och skriver syrliga kommentarer. varför är det ok att göra det vid en dator ?? inte sjutton är det någon som har den typen av formulering i verkliga livet ?? hur skulle en arbetsplats se ut ?? vänskaper hade gått i kras direkt, kärleksrelationer likaså. ska man låta alla kommentarer rinna av sig i vardagen med ? om kommentarerna sett ut som de Bella får ? nej, så många fler mobbade människor på arbetsplatser etc. handlar inte om yttrandefrihet, utan snarare vanligt vett! har själv 2 barn och kan bara säga hur mcyekt grejer som hamnar i soffor, gammal mat bit på golvet som blivit hård, mm… tror folk på allvar att vi föräldrar ser varenda liten farlig fälla varenda sekund ? leksaker som går i sönder och det ligger en liten bit på golvet? vi har ett ständigt påslag av oro och kollar allt vi kan. men dom små liven hittar bannemej nått ”farligt ” ändå. nej nu är jag så trött på dessa kommentarer. bra du tog upp det Angelica kram

      1. Sophie

        Problemet är att du inte kan välja vilka uttalanden som är ok och inte, det som för den ene är OK att diskutera är för den andre helt olämpligt. I verkliga livet kan man, precis som du säger, välja att undvika en person du tycker är otrevlig – i vissa fall går det ej och ja, då kan man välja att låta det rinna av eller låta det äta upp all din energi. På en blogg har alla fri access och bloggare (som Isabella) har gjort stora pengar på just ett hett klimat i kommentarsfältet). Om alla slutade kommentera mindre trevliga kommentarer är jag rätt säker på att fenomenet skulle dö ut – och säkert många bloggar också där halva nöjet är att läsa kommentarsfältet.

        1. Annika

          eller så säger jag till personen i fråga att lägga av. åsikter och feedback i all ära. men någon gräns finns det och det tror jag säkert du förstår sophie. att låta allting rinna av är inte riktigt så jag är. men vi är alla olika, tack och lov. finns dessutom stora bloggar som har trevlig ton . visst, kan komma upp nån kommentar där personen inte tycker samma och påpekar det, men inte i den utsträckningen som på bellas blogg. du måste väl ändå tycka dessa ”åsikter” är rätt överdrivna, elaka och ibland otroligt töntiga ? annars är jag säker på att du bara vill få igång en het disskussion här. du har uppenbarligen fått igång mig iafall. men nu har jag sagt mitt, får hoppas att är som en gås då, eller värre, den som är otrevlig.

    3. Maria

      Väl skrivet Sophie! ? Naturligtvis ska man inte blogga om man inte kan ta olika typer av åsikter. Sedan är det ju uppenbart att kvinnor (framförallt Angelica) är så oerhört lättkränkta. Hugo Rosas skulle inte ens älta en kritisk kommentar, men det finns så många exempel på kvinnliga bloggare som inte klarar av sitt jobb. Angelica är det perfekta exemplet på det, hennes blogg blir mindre och mindre personlig med tiden, så småningom har hon inget mer att skriva om eftersom allt begränsas med tanke på att hon är överkänslig. Tillslut slutar hon blogga.. Kom ihåg var ni hörde det först! Lycka till Angelica ?

  3. Angelica

    Missförstå mig rätt nu. Just nu är det ju så synd om så många kvinnor därute.. Visst! Självklart! Det ena och det andra lyfts fram. Hur män behandlar kvinnor. Hur män beter sig mot kvinnor. Kvinnosynen.
    Men själv har jag mer reagerat på, och äcklat mig av HUR KVINNOR BEHANDLAR KVINNOR! Hatet. Mobbningen. Ordvalen. Kränkninga. Förtalet. Det är fruktansvärt. Men då är det ingen som bryr sig. Då är det inget metoo. Då beter sig alla som det passar dom.
    Män som kränker kvinnor… javisst. Men alla dessa kvinnor då som kränker kvinnor varenda minut, sekund. Vad har hänt…:(

    1. Sofia

      Absolut, kvinnors hat mot kvinnor är hemskt och fruktansvärt. Precis som Angelica skriver, har man inget snällt att säga, säg inget alls. Men att du reagerar mer på kvinnors kränkningar än mäns är sjukt tycker jag… kvinnors kvinnohat leder inte längre än så, just fula ord och mobbing typ (vilket självklart är hemskt och fel) medans männens kvinnohat leder till misshandel, våldtakt och i många fall mord… det är ganska stor skillnad i min värld.

      1. Angelica

        Som jag skrev i början, missförstå mig rätt!!
        Men faktiskt så ser jag ingen stor skillnad i sin helhet. Sen såklart, från fall till fall, självklart!!!! Men det var inte det jag var ute efter.
        Kvinnor är faktiskt inte heller bara snälla… Mobbning visst, och alla dessa kränkningar. Men misshandel är faktiskt mycket mer vanligt än man tror.
        Men min kommentar handlade ju faktiskt om, från Angelicas inlägg, att nu får det faktiskt vara nog!
        Det handlade inte om vilken av alla förnedringar kvinnor och män utsätts för av kvinnor och män. Utan hur fruktansvärt hemskt det är att kvinnor trycker ner varandra på ett så hemskt sätt. (Tröttmössa men hoppas du förstår lite bättre nu)
        Kvinnors kvinnohat leder inte längre än vart…?!

  4. Edith

    Håller helt med! Och trist Trycka ner varandra hela tiden! Men är det inte shälva iden med en blogg att andra ska gå in och tycka olika och kommentera? Eller är tanken att man ska bara säga snälla saker och alltid hålla med bloggaren? Undrar jag som.inte förstår vitsen med att lägga upp livet på Internet! 🙂

  5. Agneta

    Men det visar svart på vitt hur många hemska människor det finns i detta land. Varför läser man en blogg man stör sig på? Jag tycker det är vidrigt. Dessa kvinnor och män ska kanske uppfostra våra barn, jag lämnar mitt barn i skolans värld till människor som sitter och mobbar på nätet. Eller de som kommenterar kanske inte jobbar, jag hoppas inte det iallafall .

  6. Tess

    Jag håller med i allt. Jag läste kommentaren och tänkte mig hur det hade sett ut Irl.

    T ex jag sitter med en kompis på ett kafé och berättar om händelsen. Varpå min kompis svarar ”men vem har…” (som Hanna ovan).
    Gör man så?
    Har man inget snällt att säga måste man inte säga det högt och verkligen inte till någon som varit med om något så läskigt.

    Läste kommentaren för min man och vi kan enigt svara : JA! på frågan om fruktbart i bilen som småbarnsförälder. Det händer faktiskt även om man är noga med att kolla med jämna mellanrum.

  7. Angie

    Håller helt och hållet med dig. Man behöver inte stötta alla kvinnor i allt bara för att man själv är kvinna MEN man behöver inte heller trycka ner en annan kvinna bara för att man inte håller med. Vissa kvinnor (OBS långt ifrån alla) verkar bli hemska människor när de blir mammor, eller så har de det inom sig innan, men att det kommer fram när de blir mammor. Helt sjukt att andra kvinnor tar sig rätten att kommentera andras mödrarskap på det viset. Läser en annan bloggerskas blogg som precis fått barn och det var då de elaka kommentarerna eskalerade.

  8. Jessica

    Bra skrivet Angelica! Jag klarar knappt av att läsa kommentarerna, speciellt i Bellas blogg. Blir fly förbannad på folk som ska lägga sig i ALLT! Jag beundrar er bloggare att ni orkar! Folk är ju helt från vettet emellanåt. Kärlek till dig och alla andra fantastiska mammor!