Angelica Lagergren

Krocka med en älg

För några dagar sen när jag var hemma hos mamma var jag några sekunder ifrån att krocka med en älg. Jag hade släppt av mamma och rullade ut från hennes uppfart med bilen. Då, från ingenstans hoppade en stor älg ut mitt framför bilen. Jag skrek! Jag har bara sett älg i det fria en gång förut och det var på betydligt mycket längre avstånd. Som tur var körde jag inte fort, min skräck är att krocka med ett djur på en motorväg. Eller ja, min skräck är att krocka punkt. Jag har som tur är aldrig gjort det och jag hoppas att jag ska slippa det. Har ni som läser bloggen krockat med något djur någon gång?

P1050220

Torekov i somras, nu är vi snart där igen. Vi sitter på tåget som ska ta oss till Göteborg. Där ska vi byta tåg och sen blir det nog taxi från Båstad.

P1050295

Det ska bli underbart att få hänga med den här människan en hel helg. Vila, äta god mat och skriva massor på barnboken står på schemat. Jag hoppas att det finns ved så att vi kan sitta framför brasan ikväll. P1050345

Så gullig liten unge från i somras när vi plåtade ett samarbete med Elly Pistol. Jag har med mig mjukiskläderna ner även denna gång. Så skönt att bara krypa upp i soffan i mjuka kläder. Ikväll är det Idol också, wihooo!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. L

    Min kompis hade varit på familjemiddag och tog bilen hem. Hon åkte på motorvägen och trots att det var viltstängsel krockade hon med en älg i hög hastighet. Hon dog.

  2. Jennifer

    Vi krockade faktiskt med en älg med tåget förra veckan… Det var inte riktigt lika illa som att göra det med en bil eftersom tåget körde så fort men det var fortfarande förskräckligt läskigt!

  3. FruBryngelsson

    Ja och min familj krocka med en stor älg när jag. var 11 år, vi hade änglavakt och kom undan med skärsår som gick att sy, dock blev rädslan för att vara på vägen och för att dö brutal, och inte blev det bättre när vi tre år senare krocka med en buss…men samma sak där ÄNGLAVAKT!!!
    Har alltid en plan i huvet när vi åker med barnen ifall nått ska hända, hur går ja till väga och hur ska ja lösa allt. Vidrigt men sant!!!
    Hoppas alldrig jag eller ni får uppleva detta…dom psykiska ärren är värst!!!???
    Stor kram

  4. Caroline

    Jag körde på en katt en gång…:( Katten kom upp ur ett buskars precis vid bilen och jag tok bromsade men det gick inte….Katten dig direkt och jag fick panik. Kunde inte stanna och kolla på den! Så körde fram 300 meter, parkerade och ringde min mamma och bror som fick flytta den bort från vägen och hitta kattens ägare. Även om det är 2,5 år sen kan jag fortfarande få ont i magen och dåligt samvete över det som hände, uschn inte kul alls!

  5. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Nej har tack och lov inte gjort det. Förra sommaren (16) körde jag en av sonens pappas raggarbilar, en uggla flög ut på vägen så höll på att köra på den då den dök precis framför ljuset. Som tur var åker man rätt sakta med raggarbilen men var läskigt ändå. En av passagerarna berättar dock att han och hans kompis kört på en uggla helt en gång, den hade fastnat fram i huven.

  6. Dani

    Jag har, vet inte hur jag ska förklara men krockat känns som fel ord, men körde på motorvägen när en fågel åker in i rutan så att den spräcks. Jag var så skrämd visste inte vem eller vad jag skulle ringa eller göra, så ringde pappa. jag kommer inte ihåg exakt vad vi gjorde efter det men vi anmälde det, och rutan blev fixad. Men efter jag blev mamma känner jag en otrolig rädd för att krocka med barnet i bilen, känns som om det är vanligt. eller gud förbjuder köra o skada någon annan.

  7. Simona Alf

    Inte jag men en kompis. Han körde motorväg och ett plötsligt kom det en bjässe älg! Han hade tur att det inte var en passagerare! Då älgen for rakt igenom framrutan med rumpan. Rullade upp på taket och landade bakom bilen och kröp över till andra sidan motorvägen. 8 skott krävdes det för att älgen som led skulle avlida. Hade han haft en passagerare hade den troligtvis dött på momangen 🙁 så läskigt! Han fick inga skador som tur var! Bilen var bara att skrota.

  8. Julia

    Ja, jag lyckades köra köra på och rakt över ett rådjur. Min sambo fick panik och sprang ut ”Du måste ringa polisen och erkänna!!!” ”Du DÖDADE HONOM” ?? så jah ringde och ”erkände” mitt brott och allt gick väldigt bra( ja för oss alltså)..

  9. Sandra

    Jag har tack och lov aldrig krockat med ett djur men var med i en bilolycka på motorvägen för några år sedan. Bilen fick vattenplaning i en ganska hög hastighet och idag har jag whiplash och en nervskada i ena armen.

  10. Tess

    Jag körde på en fasan för några veckor sedan och det var så obehagligt!! Känslan när den träffade bilen var fruktansvärd.. Sen låg den och flaxade och kämpade så jag fick gå ut ur bilen och se hur pass skadad den var. Den var nästan helt söndertrasad men levde så jag tog mod med mig, backade och körde på den igen. Då dog den direkt och slapp sitt lidande men fy fan vad jag grät på vägen hem… Kan bara tänka mig vilken fasa det är att köra på ett större djur :/

  11. Emma

    Min pappa har krockat med en älg en gång, gick som tur var väldigt bra. Har däremot en kompis pappa som också gjort det och han är förlamad från armhålorna och neråt. En annan kompis, hennes man krockade med en älg för 2 år sedan och var en hårsmån från att inte klara sig, fick ligga i respirator flera dagar m.m. Han har lite svårt med minnet och fick en whiplash-skada.
    Massa kramar!!

  12. Lena

    Japp, mamma körde och jag satt på passagerarsidan en mörk novemberkväll när ett rådjur hoppade rakt in i sidan på bilen och bröt nacken. När vi ringde kunde det inte komma en viltvårdare på flera timmar och djuret led verkligen så jag fick lov att avliva det. Var INTE kul. Nånstans.