Angelica Lagergren

Köttätare igen, eller?

Igår kom min älskade mamma och hjälpte mig med barnen. Jag fick en läkartid på kvällen eftersom jag var övertygad om att jag hade fått halsfluss (Elsa har det) eller öroninflammation. Men icke. Efter flera tester visade det sig att jag har en klassisk förkylning. Nässpray och mer alvedon och ipren får det bli. Och vila. Det är länge sen jag kände mig såhär hängig som jag gjort de senaste dygnen. Jag har bara velat sova. Kroppen värker och febern stiger. Eller idag är jag faktiskt lite piggare som tur är.

FullSizeRender

En bild från i söndags när jag var med i Nyhetsmorgon. Efter min medverkan har jag fått fler intervjuförfrågningar till olika saker. Så himla kul tycker jag. IMG_1973

God frukost med rökt skinka och avokado. Och massa chiliflakes. Jag fick en fråga om jag äter kött igen. Och nja. Nej. Det skulle jag inte säga att jag gör. Eller haha jo. Ibland. Jag har känt ett sug efter kött den senaste månaden och har då tillåtit mig själv att äta det. Då bara svenskt och ekologiskt. Jag har järnbrist och vet inte om det är därför jag känt ett sug på sista tiden. Men hur som helst så äter jag nog till 90% vegetariskt med vissa inslag av kött. Jag är inte mycket för det där med att sätta en etikett på mig själv.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hedvig

    Hej Angelica

    svensk kött är inte bättre än något annat kött som många kan tro. Och Ekologisk är inte mycket bättre än icke-ekologiskt kött.

    Djuren föds upp och lever under vidriga förhållanden och dödas på löpande band. Innan dem slaktas så kolmonoxid bedövas dem, något som ger dem stark panik och ångest. Halsen skärs upp och djuren hänger upp och ner för att avblodas.

    Allt detta för att människor ska äta deras kroppsdelar.

    http://www.djurfabriken.se finns videor om hur djuren behandlas i industrierna.

    Jag blev vegan för djuren. Bästa jag nånsin gjort! ❤️

    Ha det så bra i Torkekov!

    Kram

    1. Petra

      Fast har man valt att äta mer vegetariskt för att värna om miljön, så är ju svenskt och ekologiskt bättre än produkter från andra länder.
      Sen kan man ju handla från en lokal bonde istället från ett industrimärke.

      1. Vanja

        Fast det där att djuren får halsen avskuren och hängs upp och ner för att blodet ska rinna ut är väl ändå halalslaktning och det är väl inte tillåtet i Sverige?

    2. Jenny

      Fel Hedvig. Förstår att du gärna sett att alla var veganer, för djurens skull. Men att påstå att kött är kött bara för den sakens skull är patetiskt. I Sverige är det långt strängare krav på både djurhållning och slakt än i många andra länder. Svenskt kött är ett bättre val alla gånger, både för djuren och för miljön. Ekologiskt svenskt kött är att föredra men så länge det åtminstone är svenskt så har vi kommit en bra bit på väg.

  2. Sara

    Hej! Tack för en fin blogg! Jag försöker få min sambo och barn att äta mer vegetariskt men vi har fastnat i paj och lasagne träsket. Provade halloumistroganoff med god succé, undrar om du kan göra ett inlägg om dina fem bästa recept så man kan få lite inspiration 😀 kram