Angelica Lagergren

Lättare att somna och skönare att vakna

I samarbete med Philips Wake-Up Light 

philips_wake_up_light

Det här med att somna har jag haft svårt för i olika perioder i livet. När jag var liten hade jag ibland problem med att somna. Nu under våren och sommaren, efter skilsmässan, har jag haft svårt att koppla av och varva ner. Jag tyckte därför att det här samarbetet med Philips Wake-Up Light kändes spännande att testa på. Min låtsaspappa Acko hade en Wake-up Light när jag var yngre, men då var den lampan betydligt större. Jag har fått testa Philips senaste modell som heter ”Philips Somneo Sleep & Wake-Up Light” och den är mer än bara en väckarklocka.

Under hösten och vintern är det många som tycker att det är kämpigt att gå upp när det är mörkt ute. Det är liksom mörkt när man vaknar och åker till jobbet och mörkt när man kommer hem igen. Just nu känns ju våren och sommaren rätt långt borta… Att knappt få se nåt ljus alls under dagen kan få vem som helst på dåligt humör.

philips_wake

Philips Wake-Up Light hjälper mig att vakna på morgonen med hjälp av ljus som sakta blir starkare och starkare. Som en soluppgång! Men också med hjälp av ljud, mitt favoritljud är havet eller fågelsång. Jag måste säga att det är ett betydligt mycket skönare sätt att vakna än mobilens pipiga och rätt irriterande larm. Jag ser fram emot att testa den med barnen också och se vad de tycker.

angelicalagergren

Sen jag började med min KBT har jag valt att inte ligga och scrolla på mobilen innan jag somnar, eller precis när jag vaknar. I somras använde jag mig mycket av meditation på youtube för att få hjälp att somna. Philips Wake-Up Light har en nedvarvningsfunkion som jag älskar. Den kallas för RelaxBreath och den lyser rött och med hjälp av ljuset vet jag hur djupa och långa andetag jag ska ta. Precis som meditation fungerar, men alltså med hjälp av ljus. Den har även en solnedgångsfunktion, som gradvis gör ljuset mörkare och mörkare.

wake_up_lagergren

Det finns en hel del inställningar att pilla med. Det går att variera styrkan på ljuset, jag testade max första morgonen men för mig var det lite för starkt när man är sådär nyvaken.

wakeup_philips

Efter att ha testat den här i snart en månad känner jag mig faktiskt mer utvilad när jag vaknar. Det är ett skönare sätt att vakna än ett vanligt larm, men även ett härligt sätt att somna. Jag använder inte nedvarvningsfunktionen varje kväll, men de kvällar jag har svårt att somna tar jag hjälp av den. Ett ytterligare plus med lampan är att det går att ladda mobilen i den, och den går att använda som en högtalare. Vill du läsa mer om Somneo och andra smarta lampor som Philips har kan du klicka här.

I samarbete med Philips Wake-Up Light 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. O.

    Jag brukar ogilla reklaminlägg, men jag har själv kollat in dessa, så tack för inlägget!
    Ett litet PS bara att tänka på, det är bra om du länkar så det öppnas i en egen ny sida och inte i samma som din blogg låg, för då försvinner liksom din blogg. Och så måste man spara länken för att sedan gå tillbaks till din blogg.
    Hoppas du förstod.
    Brukar vara lätt att ställa in. 🙂

    Kram!