Angelica Lagergren

Inte alltid en supermamma

Det här med att vara en supermamma eller powermama när man inte känner sig helt hundra, det är inte helt lätt. Till stor del känner jag att jag är en bättre mamma sen skilsmässan. Jag känner mig tryggare och säkrare i min roll som mamma. Jag vet att jag klarar av att ta hand om barnen på egen hand. Det visste jag ju innerst inne tidigare också, men nu VET jag säkert. Det är liksom inga problem. Jag har mer energi nu. Jag tankar energi när jag inte har barnen, men jag tankar även energi när jag är med barnen. De ger mig så mycket.

IMG_8456

Puss på liten Sprallis. Tänk vad fort tiden har gått och vad stor hon är nu. Hon berättar om saker hon gjort när hon varit i pappahuset. Hon visade att S hade köpt en reflex till henne som hon har på jackan. Hon berättade att han hade en likadan och hon var så stolt över det.

Dagar som dessa, när jag är så förkyld att jag inte ens hör någonting, ja då känner jag mig inte som en supermamma. Jag har tinat fryst mat och planerar att gå och lägga mig samtidigt som barnen. Efter middagen ska vi på ett litet kalas hemma hos Jessica, Ibbe och Elsa. Jessica har bjudit in till glöggmingel och det ska såklart bli mysigt. Annika och Frans kommer, barnen blev så glada när jag berättade det. nattning_barn

Nu när vi kom hem från förskolan satte vi oss i soffan alla tre. De tittar på en film och jag skriver här i bloggen. Jag håller tummarna för att en bra natt gör att jag känner mig piggare i morgon. Jag har köpt pepparkaksdeg så jag tänkte att vi skulle baka när de kommer hem från förskolan. Jag vill starta julen tidigt i år och dessutom är pepparkaksdeg något av det godaste jag vet. Mums!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fanny

    Kanske bara jag, men är de så bra o gå på kalas om du e sjuk? Tänker på smittorisken, och att de e bättre för dig o vila? Har själv sämre immunförsvar o hoppas att folk e hemma när de är sjuka..

    1. Maria

      Håller med så i din kommentar. Jag har haft sjukt dåligt immunförsvar sen jag föddes. Jag är sjuk ungefär 2-3 ggr per månad enbart pga stt hag smittad av att folk i min närhet går hemifrån sjuka. Jag älskar att jobba på förskola med det går inte för alla skickar sina barn till förskolan sjuka så jag är liksom sjuk hela veckorna. Är väldigt tråkig stil att gå iväg sjuk tycker jag 🙁