Angelica Lagergren

Oj, jag slutade helt med det!

När barnen var nyfödda och små var jag väldigt noga med att tvätta kläderna (i parfymfritt tvättmedel) innan de använde de första gången. Det har jag slutat med nu. Av två anledningar. Dels är det en hel del kläder som jag tycker slits onödigt mycket när de tvättas och sen är jag lat. Så dåligt, I know. Men är det viktigt att de tvättas innan de används?

IMG_1614

Igår fick de varsin pyjamas av mig från Lindex. Så himla fina! Acko var här på middag, vi åt vegetarisk köttfärsås med pasta och massa broccoli. Elsa och Jessica var också här och åt, så himla mysig kväll. Alice och Philip var dock väldigt trötta och somnade strax efter 19. Jag fick flera timmar av jobb och sen såg jag Bachelor. Jag hade otroligt svårt att somna och låg mellan båda barnen i över två timmar och vred och vände på mig innan jag tillslut äntligen somnade. Jag har inte så många timmars sömn i kroppen idag, men det får gå i alla fall. Dags för dagens tredje (!) kopp kaffe och svara på massa mail. Vid 09 kommer Jessica hit och plåtar ett samarbete till bloggen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Har jobbat i klädaffär, kläder kommer tillbaka från kunder, ramlar ner på golvet, folk har pillat på dem, och de är fulla med kemikalier, tex anti- mögelmedel för att klara av att ligga nerpackade. Jag tvättar alltid allt nytt och i parfymfritt förstås.

  2. Sandra

    Min dotter fick en allergisk reaktion i lördags på fötterna och benen för att jag inte tvättat ett par nya byxor från Hm.. tyvärr är de fulla med kemikalier 🙁

  3. Anna

    Jag tvättar alltid i neutral parfymfritt, min dotter tål inte något annat, så fort jag testat annat får hon utslag. Henne kläder tvättar jag alltid innan användning annars reagerar hon med utslag. Försöker tvätta sonens också men är inte lika noga med de. Jag tvättar de i samband med all annat tvätt

  4. E

    Tvättar alltid min sons nya kläder. Många gånger har jag köpt några nya plagg samtidigt och tvättar då ofta på något snabbprogram utan tvättmedel alls. Annars så får de åka med i den vanliga tvätten innan de används. Använder alltid parfymfritt tvättmedel, sist luktade tvätten jättestarkt då hade jag råkat köpa milt parfymerat ist. Min mans kläder åker också igenom tvätten innan de används, bara mina som inte gör det. Jag gillar att använda kläderna på direkten och tycker många plagg tex HM snabbt blir tråkiga efter några tvättar.

  5. Petra

    De flesta kläder fraktas med båt under längre tid. Det är vanligt att de behandlas med kemikalier för att kläderna inte ska skrynklas samt även behandlas för ev skadedjur som kan finnas vid fabriker och transporter. Utöver det är det också mycket överskottsfärg i plagg som mattas av i det första tvättarna. Svarta eller mörka plagg tenderar att vara färgade fler gånger då en dålig infärgning av en ljusare kulör gör att plagget får bli mörkt istället och färgas därmed fler gånger. Sen får man själv känna om det är viktigt att tvätta sina plagg eller ej innan. Många som arbetar i butiker och packar upp kläder har vanligen handskar på sig. Det kan ju vara en indikation på att huden kan reagera beroende på hur känslig man är.

  6. Petra

    De flesta kläder fraktas med båt under längre tid. Det är vanligt att de behandlas med kemikalier för att kläderna inte ska skrynklas samt även behandlas för ev skadedjur som kan finnas vid fabriker och transporter. Utöver det är det också mycket överskottsfärg i plagg som mattas av i det första tvättarna. Svarta eller mörka plagg tenderar att vara färgade fler gånger då en dålig infärgning av en ljusare kulör gör att plagget får bli mörkt istället och färgas därmed fler gånger. Sen får man själv känna om det är viktigt att tvätta sina plagg eller ej innan.

  7. Sandra

    Min man jobbade på Stadium förut och har berättat hur skitiga nya plagg oftast är efter transporter, legat på lagret, blivit tappade på golvet, provade av mängder med människor och kanske hängt flera veckor i butiken. Så jag tvättar alltid nya kläder, både våra och barnens.

    1. Nathalie

      Precis! Å alla människor som kanske tagit i kläderna, Gud vet vad dom gjort med sina händer innan! ? Tvättar alltid kläderna även till mig själv!

  8. Tessan

    Jag är rätt noga med det, men jag har hållt på i över 5 år nu så det är inget som känns jobbigt utan det bara går på rutin ? Slänger alltid nya plagg direkt i tvättkorgen & köper bara parfymfritt tvättmedel. Men jag är rätt doftkänslig jag själv & gillar inte doften av starkt tvättmedel i mina egna kläder 😉

  9. Julia

    Jag har hört att det tar 30 tvättar innan kemikalier & gifter är ur kläderna. Sen om det stämmer vet jag inte, jag är för lat för att leta reda på forskning kring det ? men det har satt sig i huvudet, så här tvättas allt innan det används. Både på vuxna & barn.

      1. Eva

        Tvättmedel är också kemikalier och gifter… Så det där är nog bara något som någon har hittat på. Jag menar, vi lägger ju till kemikalier och gifter i kläderna varje gång vi tvättar med tvättmedel…

  10. Emmelie

    Vad roligt jag och en kompis diskuterade just det här i helgen. Och vi är precis som du, var noga när barnen var riktigt
    Små men har slutat med tiden. Kram

  11. Emma

    Jajaja! 🙂 Tvätta alltid nya kläder (när det finns möjlighet). Nya kläder riskerar att innehåll mycket kemikalier. Speciellt till barn är det viktigt att tvätta. ”När barn utsätts för samma mängd av ett kemiskt ämne som en vuxen så får barnet i sig mer av ämnet i förhållande till sin kroppsvikt.”

  12. Linda

    Jag har aldrig tvättat mina barns kläder innan de används… och har alltid tvättat dem i vanligt tvättmedel. Ja jag är lat men de har aldrig haft eksem eller torr hud ? Ha en fin dag !