Angelica Lagergren

Jag i tre roller

Jag såg att Bella skrivit ett inlägg som heter ”Jag i tre roller”. Ett väldigt intressant och bra inlägg, jag tänkte därför göra ett liknande som hon gjort.

Jag som mamma: 
Jag har verkligen fått ett bättre tålamod sen jag blev mamma. Det är liksom på ett annat sätt nu. Tidigare i livet hatade jag att vänta, nu måste jag bara acceptera att saker och ting tar längre tid. Jag vill låta barnen öva på att göra saker själva. De får alltid börja borsta tänderna själva, sen tar jag över. Jag vill att de ska hjälpa till att bära sitt glas eller sin tallrik till matbordet när vi ska äta. Nästa steg är att de ska hjälpa till att plocka undan. Jag lär barnen att fråga varandra om den andra vill ha en kram. Senast i morse fick jag förklara för Alice att Philip inte ville ha en kram. Hon blev ledsen, för allt hon ville var att ge honom kärlek. Men han bara skrek. Han ville absolut inte ha en kram av henne.

Jag som partner:
Eftersom jag gått igenom en skilsmässa, eller gått igenom… Jag går igenom en skilsmässa. Jag är på god väg att ta mig igenom den, men än är jag inte där. Hur som helst, eftersom jag går igenom en skilsmässa reflekterar jag en hel del över det som varit. Hur jag varit som partner. Hur jag VILL vara som partner. Jag är en påhittig och spontan person men har insett att jag trivs bra med att bara sitta hemma och prata. Och vara nära. Det måste inte hända hundra saker hela tiden. Ibland behöver livet få stanna upp lite. Ibland måste man få andas.

IMG_9128

Jag som vän och kollega:
Som vän hoppas jag att jag är kärleksfull och lyssnar. Jag har några riktigt nära vänner som vet allt om mig och sen har jag många kompisar. När jag känner någon väl och litar på den personen har jag inga problem med att öppna upp mig. Ibland kanske lite för mycket. Mina närmsta vet verkligen exakt allt om mig. Det finns ingen mur, ingen fasad. När man är så öppen som jag är, tror jag att de är lite lättare att bli sårad. Jag tror och hoppas att mina vänner vill mig väl. Och jag vill kunna lita på mina närmsta till 100%. Precis som jag hoppas att de kan lita på mig. Jag vill kunna öppna mitt hjärta och veta att det jag sagt stannar där.

Just nu har jag bara Jessica som jobbarkompis. Jag skulle säga att jag är en kollega som höjer stämningen. Jag försöker se allt jobb vi gör som något kul. Jag försöker säga högt flera gånger per dag, att vi just nu har våra drömjobb. Det går bra för företaget och vi har möjlighet att planera vår tid. Som kollega skulle jag kunna bli mer stresstålig. Jag kan bli lite otrevlig när vi är under press och tighta deadlines. Jag och Jessica fungerar som bäst tillsammans när vi ligger i fas och planerar vårt arbete. Jag kan skjuta på saker lite för längre, det ska jag bli bättre på.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.