Världens finaste tatuering på hennes ben – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Världens finaste tatuering på hennes ben

Imorse när jag stod och sminkade mig i badrummet var det väldigt tyst ute i vardagsrummet. Sådär tyst så att man direkt misstänker att det är nåt bus på gång. Jag kikade ut och såg att Alice satt och ritade på ett papper och Philip lekte med några djur. Det är lugnt, tänkte jag. Men när jag fem minuter senare skulle klä på Alice upptäckte jag att ritandet på pappret hade övergått i en tatuering på benet. Kanske världens finaste tatuering.

Hur hade ni reagerat här? Min spontana reaktion på håll, när jag såg att hon ritade på benet var “Neeej Alice, du får inte rita på kroppen…” Men när jag kom närmre och såg vad hon hade ritat, ja då kunde jag inte hålla tillbaka känslorna och det där stolta. Så då sa jag iställer “Men WOW! Har DU ritat den där alldeles själv?! Jag visste inte att du kunde göra såna där gubbar. Den är SÅÅÅ fin!”. Jag fattar att jag reagerade fel… Men hon har på riktigt inte ritat såna här gubbar innan. Jag blev SÅ STOLT!

IMG_1364

Jag skulle ta pennan från henne men då sa hon “Mamma, den måste få fötter först”… Och jag lät henne rita klart. Jag vill lära henne vad som är rätt och fel, men i det här läget gick det inte så bra.

IMG_8434

I tre år och snart fyra månader har jag varit hennes mamma. Den bästa tiden i mitt liv! Hon lär mig så mycket nytt varje dag. Jag har utvecklats otroligt mycket under de här åren som jag haft henne och Philip i mitt liv. Och jag tycker bara att det blir roligare och roligare att vara mamma ju äldre de blir.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Isabell

  Åh så fin. Min arbetskollegas dotter ritade på deras vägg, hon lät den vara kvar på väggen. När dem sen bestämde sig för att ta bort den tatuerade hon in den på handleden istället. Så pass fint. Det kan ju du också göra med denna vackra skapelse 😍

 2. Caroline

  Meeen åh sååå underbar liten figur hon målat!!! Jag skulle reagerat exakt likadant!

  När min brorsa var här med sina barn nyligen fick den ena tag i en penna o målade på sig själv, sin lillasyster och min unge också. Min bror sa till mig att säga åt hon så kanske hon lyssnar bättre än när dom gör det. Men när jag kom in till barnrummet o såg alla fina bokstäverna hon målat på allas armar så bara: “Nu tar jag den här pennan för man får inte måla på sig själv.” Sen skulle jag gå, men var tvungen att vända tillbaka, lita mig mer och viska: “Men vet du, det blev jätteFINT!!!” För att sen släta över med ett: “Fast man får egentligen inte.” Kom sen ut till min bror o bara skrattade o kände mig som den där busmoster som uppmuntrar glädjen i att skapa mer än att hålla på regler om vad man ska o inte ska. Lite värre kändes det en stund senare när jag upptäckte en krumelur på väggen också… men men… Att måla på kroppen känns ändå helt okej, det försvinner ju ett fort. 🙂

 3. Anna s

  Jag tror att hon vet att man inte får måla på benen ändå. Hon gjorde det ju i smyg 🙂 det är nog bara bra och kul att gå över gränserna ibland 🙂 fin huvudfoting var det ju 🙂

 4. Helena

  Enligt giftinfocentralen är det till och med ofarligt att suga på bläckpennor så om det är bläcket du oroar dig över tror jag inte det är någon fara 🙂 låter min son göra det mesta som inte är direkt livshotande eller skadligt. Tänker att han så småningom lär sig vad som är “lämpligt” och brukligt och inte.

 5. Carola

  Jag tycker att du gjorde helt rätt! Roligt att få beröm för att hon lyckats göra en fin gubbe, snarare än att få skäll för att hon ritat på sitt ben. Min syster har låtit alla sina tre barn rita på sig själva om de absolut har velat det. Jag kan lova att ingen av dem har lidit av det och ingen av dem ritar på sig själva nu när de är stora. 🙂