Det här med att påverkas av vädret – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Det här med att påverkas av vädret

Jag är en känslomänniska och har alltid varit det. Jag styrs mycket av mina känslor. När saker är väldigt bra blir jag orolig att något dåligt ska hända. Helt fel tankesätt, jag vet. Men sån är jag. Jag försöker jobba med den biten av mig själv. Jag vill kunna njuta och må bra när det faktiskt är bra. Inte tänka “Det är för bra för att vara sant, snart kommer något riktigt dåligt hända”. Jag fick ett sms från en av mina bästa vänner. Han skrev “Tänk att du har grön och en röd box. Allt du inte kan påverka lägger du i den röda boxen och ödslar ingen energi på. I gröna boxen har du allt som du kan påverka”. Fint och klokt sms.

IMG_8148

Älskade vän. <3 Han betyder så otroligt mycket för mig. 

Jag är också en människa som påverkas av vädret. Idag är Stockholm grått, kallt och regnigt. Jag försöker göra samma sak där, inte låta mig påverkas, men det gör jag. Och jag kom på nu att jag ju har PMS. medicinen jag äter fungerar men tar liksom inte bort allt det där negativa och deppiga. Men jag känner att jag i alla fall inte är det minsta arg eller irriterad. Det är alltid något.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Låter som du beskriver mig, är också just så där. Är HSP-personlighet eller om jag är empat har inte riktigt kommit på skillnaden. Empater har tydligen ännu känsligare sinnesliv, och jag är känslig. Känslig PMS, gråter alldeles för lätt, känner av människor, påverkas av ljud och ljus. Ser innan andra, det är tungt ibland men jag försöker tänka att vi alla har fått olika egenskaper och några fick ett känsligare känsloliv.

 2. Anna

  Jag har en fråga om din PMS medicin. Jag har insett att jag också har PMS och extrem mensvärk, kan inte ens gå 2 dagar i månaden pga smärta. Jag fick p-piller men gick upp 5 kg på en månad. Fåfäng som jag är har jag då hellre ont. Vilken medicin äter du och hur funkar det? Har du märkt någa biverkningar? Jag har också fått barn om det nu har något med saken att göra. Men både värk och humör blev sämre när jag fått barn…

  1. Jessica

   Jag gick också upp 4 kilo på en månad men fortsatte med p-pillren eftersom det inte passade att få mens då. Plötsligt hade jag gått ner all kilona igen.