Angelica Lagergren

När ska hon sluta med napp?

Jag fick en fråga om jag inte tycker att Alice ska sluta med napp. Den frågan har jag fått många gånger här i bloggen. Faktiskt bara i bloggen, aldrig av människor in real life. Men jo! Absolut. Jag har ingen tanke att varken Alice eller Philip ska ha napp tills de börjar skolan. Just nu jobbar vi med några andra bitar, så jag låter saker ta sin tid.

syskonen_lagergren

Jag känner också att den här våren och sommaren har varit väldigt stormig för barnen. Även om vi försöker göra allt så bra som möjligt för barnen, har de trots allt hamnat i en ny situation. De bor nu i två olika hem. De ser nästan aldrig sin mamma och pappa tillsammans längre. Vi sköter de allra flesta lämningar via förskolan, av flera anledningar. Även om jag vill tro att barn lätt anpassar sig till nya situationer tror jag att det här har skakat om hela familjen. Inklusive barnen. Så vi tar små steg med det här med att sluta med napp. Det är inte mitt fokus just nu. Jag pratade med tandläkaren om detta sist jag var där och hon var inte heller stressad över det här med napp.

Tips! Här skrev jag en lista med 35 tips på hur man slutar med napp för de som vill läsa.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. M

    Så klok du är ♡ jag tycker att du tänker helt rätt, låt henne ha kvar den tryggheten som nappen faktisk är för många barn, särskilt efter en sån förändring. Du är en jättefin mamma till dina barn,tvivla aldrig på det ♡

  2. Linnea

    Sommar-tips kanske ? Min son blev 3,5 innan han slutade med napp. Vi hade förberett honom och pratat om att hänga upp napparna i trädet till fågelungarna och T.ex. ”Titta den pickar i gräsmattan, den kanske letar efter nappar till sina små bebisar”. Vi bestämde en dag på semestern och förberedde honom att på fredag så hänger vi upp dom i trädet och då brukar fåglarna lämna en present som tack.
    Mycket riktigt, efter nån timme hängde ett paket i trädet. Han är 5 nu och pratar fortfarande om när han fick sin stora vattenpistol av fåglarna ?❤

  3. Nike

    Heja dig! Jag känner inte dig, men tycker du verkar sund och riktigt grym! Det du tror är bäst för dina barn, för dig och för din familj är garanterat det som passar er.

  4. A

    Låter väldigt vettigt. Min son är lika gammal som A och senaste halvåret han fått byta land och språk, fått ett syskon och börjat på förskola. Tänker att om han vill ha napp när han ska sova så får han det, nappen står ju för ngt tryggt och mysigt. Kram!

  5. Anna

    Äsch. Tiden för att sluta med napp kommer. Jag är i motsatt situation och har precis gett upp kampen om att mitt barn ska BÖRJA med napp. Ungen vägrar. Jag har två större barn o den ena har varit en riktig tuttunge o den andra inte. Jag föredrar nappberoende framför typ otröstlig unge i bilen alla dagar i veckan – den dagen man bestämmer sej för att kasta nappen så brukar ju det funka utan problem. Så låt du ungarna njuta av nappen – den kan ju faktiskt vara lite av en lifesaver i många lägen ?
    Heja dej, tycker du är grym! ??❤️