Angelica Lagergren

New York med bästa vännerna

För exakt ett år sen åkte jag, Jessica, Annika, Maria och Andy till New York på livets bästa resa. Det var verkligen en perfekt resa på alla sätt och vis. Jag vill göra om den. Helst nästa år. En dröm vore att ha en sån resa inbokad en gång per år. Vi hade fantastiska dagar där vi åt god mat, drack vin och bubbel, tog massa promenader och shoppade. Jag hade precis avslutat min militärträning med Prince Fitness så jag kände mig fräsch och stark i kroppen. Jag tror aldrig jag ätit så mycket kyckling som då, nu skulle inte den kosten vara ett alternativ.

new_york_lagergren

På ett tak någonstans i New York med världens bästa vänner. bro_new_york

Annika, Jessica, Maria och Andy. puss_new_york

Kärlek på bron. solglasogon_tvillingarna_lagergren

Här var håret långt och svallande. Nästa vecka ska jag fixa färgen och klippa håret lite. Jag tänkte ett tag att jag skulle sätta in nytt löshår, men så blir det inte just nu. tvillingarna_lagergren_newyork

Världens bästa jobbarkompis och tvilling. in_bed_in_newyork

Den där sängen på hotellrummet i New York är den skönaste jag någonsin har sovit i. skilj_dig

Utsikten från vårt rum. new_york_friends

Det är synd att inte Jessica är med på den här bilden… Jag minns den här resan med glädje, värme och kärlek. Men jag minns också att det stormade en hel del i kommentarsfältet här i bloggen. Jag åkte till New York och Stefan var kvar hemma med barnen. Men han jobbade som vanligt och barnen gick på förskola, det var tydligen inte okej. Jag minns att jag då skrev att man tydligen måste skilja sig för att få resa utan man och barn… Då visste jag inte hur det skulle bli och tur är väl det. Vissa saker vill man ju inte veta i förväg.

Har du som läser varit i New York? Vad tyckte du? Du som inte varit där, är det en dröm att åka dit? Jag var ju där i våras också, men den resan var inte alls som den här kompisresan. Jag skulle gärna vilja boka in någon ny resa med de här vännerna. Kanske till Los Angeles i vår!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Älskar New York! Varit där 4 gånger. Både med endast man och även med man och barn. Funkar bra både och, blir bara lite olika upplägg ? Nu ska vi testa Miami, känns spännande! Och du, så snyggt utan löshår! Känns lite mer ”moget” eller hur jag ska uttrycka det ? Kram

  2. Evelina

    New York är en underbar stad, blir glad bara av att se dina bilder….Skulle verkligen vilja dit igen, gärna med några härliga vänner….Kom precis hem från en resa till LA med familjen, det kan jag varmt rekommendera. Älskart!! Dit kommer vi snart åka igen.

  3. Angie

    Helt rätt att inte sätta i löshår. Har du sett på uppdrag granskning eller känner du bara inte att du vill av andra anledningar just nu? Oavsett tycker jag att du passar jätte bra i den längd du har nu 🙂

    Älskar NY! Varit där två gånger och kommer definitivt åka tillbaka.

    Och jag tycker Eva här nere resonerar jätte konstigt, men hennes val får stå för henne. Så får alla andra semestra med och utan barn precis som de vill.

  4. Carro

    Jag älskar NY! Ett av mina absoluta favoritresemål, men definitivt inte mest lämpliga resemålet att ta med små barn till, tycker jag, så självklart får man åka på semester utan sina barn, Jag & min sambo reser iväg minst en gång per år utan våra barn, vår relation mår gott av det. Barnen är med mor & farföräldrar samt på fsk & har det alldeles strålande. Jag tror att det mest är avundsjuka som säger att man inte får semestra utan sina barn…

  5. Tess

    Har 3 städer som bor i mitt hjärta. New york, Melbourne och Malmö! Varit i New york två gånger, en på våren och en på hösten och det var lika fantastiskt båda resorna. Man tröttnar liksom aldrig 🙂

  6. Lisa

    Hej Angelica!
    Kan inte du skriva ett inlägg hur du lärt känna dina närmsta vänner? Jag trodde t.ex. tills för inte alls länge sen att Andy och Maria var ett par för att du alltid skrev om dem tillsammans ? (tänk vad normer får en att dra snabba slutsatser haha). Jag skulle tycka det var roligt att få veta hur du känner t.ex Andy, Maria, Ida och Annika
    ❤️

  7. Dessan

    Ååå med York bästa stället jag var där 2008 så det är ett tag sen. Gjorde min första och ända tatuering där för att bär med det minnet. Att man var där. Så underbar stad och bara gå och gå upptäcka nya saker hela tiden. Drömmen är åka ditt igen en dag! ?? trevlig helg!

  8. Rebecca

    Åh jag och min nyblivna man ska åka till new york nästa vår! Kollar hotell varje dag, tycker det är sååå svårt att veta om det är bra hotell eller inte. Har du några tips? Var bodde ni på den här resan? 🙂

  9. Malin

    Hej!

    Jag åker till New york om 3 veckor! med min syster har velat åak dit enda sedan jag blev besatt av Sex and the city för 12 år sen (klyschigt). Jag är gravid i veckan 22 då men mår jättebra så hoppas det kommer bli underbart ändå! Ser så mycket fram mot att få äta en ”deal closer”. Bokade ni bord på Standard innan ni åkte? BTW så kommer min dotter vara på förskolan och min man jobba och jag har NOLL dåligt samvete över det, reflekterar inte ens över det, Kram!

  10. Eva

    Men om du nu skulle åka iväg på semester utan barnen medan barnen är kvar på fsk så skulle jag tycka det är lika fel. Barnen är lediga när en förälder är ledig. Spelar ingen roll om föräldrarna är tillsammans eller inte.

    1. Angelica Lagergren

      Hej Eva. Ok. Så om Stefan och hans nya åker på semester en vecka och jag har barnen… Då ska jag OCKSÅ ta semester och sitta hemma med barnen? Eller? Det är klart som korvspad att JAG då får jobba och barnen får gå på förskolan. Allt annat låter HELT SJUKT!

          1. Eva

            Så bekvämt för frånskilda föräldrar då, de kan alltid ta semester när de är barnfria och så får de alltid ha semester ifred! Medan barnen aldrig får semester.

          2. Angelica Lagergren

            ”Bekvämt” är inte ett ord jag använder i samband med skilsmässan. Smärtsam, jobbigt och tufft – ja. Att gå igenom en skilsmässa är allt annat än bekvämt.

    2. Alex

      Men herregud! Varför har folk så mycket åsikter om hur andra gör? Shit sköt er själva. Det som inte skadar någon, varför bry sig Sp mycket??

      1. J

        Alltså va? Det är väl självklart att barnen kan gå på förskola om en förälder reser iväg? Så om min man är på fotbollsresa med sitt grabbgäng så ska han ha med vår dotter? Eller betyder det att han eller jag aldrig får åka på nåt sånt nu när vi blivit föräldrar? Trams! Kan även säga att jag jobbar på fsk och handlar Alltid innan jag hämtar ?
        Kram till dig Angelica!

        1. Eva

          Han ska ha med dottern eller så ska du också ha semester så barnet är hemma, ja. Förskolan är inte till för att föräldrarna bekvämt ska kunna åka på nöjesresa. Dessutom så har en förälder sällan obegränsat med semesterdagar, varför vill en inte tillbringa de få dagarna med sina barn? Fotbollen finns kvar också när barnen är äldre…

          1. Rebecka

            Men herregud Eva du måste ju tänka till en gång extra innan du yttrar dig. Du behöver inte sprida din bitterhet. Alla gör det som är bäst i sin egen familj!!

          2. Eva

            Jag blir bara ledsen för barnens skull, barn behöver ledig tid med föräldrarna. Jag är förvånad över att så många försvarar föräldrarnas rätt till semester medan barnen är på fsk, samtidigt som så många förundras över fulla förskolor där barnen har samma blöja från 8-16… Inte konstigt de är fulla med den svenska attityden att barnen ska vara på fsk 24/7 från 11 mån ålder. Vad är nästa, julöppna förskolor så föräldrarna får ha egentid på julafton?

          3. Ylva

            Eva, jag förstår att du menar väl för barnens skull. Och de allra flesta föräldrar pusslar så mycket det bara går för att vara mycket med barnen. Men att föräldrarna någon gång gör något utan barnen eller tillsammans som par är inte förfärligt. Jag har gått hos psykolog för att jag höll på att gå in i väggen. Vi pratade mycket om livspusslet och om återhämtning. Att vara med sina barn är fantastiskt men är man i stort behov av att stressa ner och återhämta sig så räknas enligt psykologen inte detta som återhämtning. Återhämtning kan istället vara någon form av fysisk aktivitet, en fika med en vän, några dagar bortrest etc. Det är olika hur olika familjer lyckas få till återhämtning samt hur mycket återhämtning olika personer behöver. Viktigast är dock att det inte har något att göra med hur mycket/lite man älskar eller månar om sina barn. För deras skull är det jätteviktigt att orka med livspusslet och be om hjälp för tid till återhämtning. Men alla har inte mor- och farföräldrar som kan hjälpa till. Jag lovar dig att rent samhällsekonomiskt är det billigare att låta barnen vara kanske totalt 50 timmar extra/år på förskolan för att de föräldrar som inte kan få avlastning på annat sätt ska ha möjligt till återhämtning. Tröttast vinner inte och ingen tackar dig när du blir utbränd!

          4. Ylva

            Eva, jag förstår att du menar väl för barnens skull. Och de allra flesta föräldrar pusslar så mycket det bara går för att vara mycket med barnen. Men att föräldrarna någon gång gör något utan barnen eller tillsammans som par är inte förfärligt. Jag har gått hos psykolog för att jag höll på att gå in i väggen. Vi pratade mycket om livspusslet och om återhämtning. Att vara med sina barn är fantastiskt men är man i stort behov av att stressa ner och återhämta sig så räknas, enligt psykologen, inte ta hand om barnen som återhämtning. Återhämtning kan istället vara någon form av fysisk aktivitet, en fika med en vän, några dagar bortrest etc. Det är olika hur olika familjer lyckas få till återhämtning samt hur mycket återhämtning olika personer behöver. Viktigast är dock att det inte har något att göra med hur mycket/lite man älskar eller månar om sina barn. För deras skull är det jätteviktigt att orka med livspusslet och be om hjälp för tid till återhämtning. Men alla har inte mor- och farföräldrar som kan hjälpa till. Jag lovar dig att rent samhällsekonomiskt är det billigare att låta barnen vara kanske totalt 50 timmar extra/år på förskolan för att de föräldrar som inte kan få avlastning på annat sätt ska ha möjligt till återhämtning. Tröttast vinner inte och ingen tackar dig när du blir sjukskriven, allra minst barnen!

          5. Ylva

            Eva, jag förstår att du bara vill väl. Men de flesta föräldrar gör allt för att pussla så de kan vara så mycket som möjligt med sina barn. Men någon sorts återhämtning utanför familjelivet kan man behöva. Jag har gått hos psykolog eftersom jag höll på att bli utbränd. Vi pratade mycket om livspusslet och vikten av återhämtning. När man är väldigt stressad och har svårt att varva ner räknas tyvärr inte tiden med barnen som återhämtning. Detta enligt psykologen. Då kan man behöva en promenad, en fika med en kompis eller en weekend med sin partner. Alla har inte möjlighet att få hjälp av far- och morföräldrar. Om barnen får gå 50 timmar ”extra”/år på förskolan så är det klart billigare samhällsekonomiskt jämfört med sjukskrivningar. Och som sagt, de allra flesta pusslar så att barnen ska få 6 veckors ledigt på sommaren, inte för långa dar och ytterligare ledigt vid bl.a. jul och påsk. För vi vill vara med våra barn. Men olika människor har också olika behov av återhämtning. Det har inget att göra med hur mycket/lite man älskar sina barn. Tröttast vinner inte och ingen tackar dig när du blir sjukskriven. Allra minst dina barn. En kollagas barn frågade henne precis innan hon fick diagnosen utbrändhet ”varför är du inte glad längre mamma”.

        2. Jojo

          Instämmer! Jag och min syster åker utomlands några dagar i november. Min man jobbar och barnen är på förskolan sina vanliga tider. Jag har inte ens tänkt tanken att det skulle vara ”fel”. Tack och lov bor vi i Sthlm där det är helt okej för förskolan att barnen är där medan en förälder har semester. 🙂

        3. Jojon

          Instämmer! Jag och min syster åker utomlands några dagar i november. Min man jobbar och barnen är på förskolan sina vanliga tider. Jag har inte ens tänkt tanken att det skulle vara ”fel”. Tack och lov bor vi i Sthlm där det är helt okej för förskolan att barnen är där medan en förälder har semester. 🙂

    3. Sophie

      Svår fråga, du lägger inte fram det helt pedagogiskt heller 🙂 Förstår dock vad du menar, men det kanske löser sig ändå eftersom de nu inte behöver ta gemensam semester? Kanske inte helt rätt att en enskild individ ska ta på sig hela samhällsutvecklingen. Tror dock att vi som är småbarnsföräldrar nu måste backa lite och se till barnens rätt till tid hemma snarare än vår rätt till tid borta. Visst är förskola toppen, men det har sålts in så effektivt att föräldrar nu tror att barnen har det bättre där än hemma. Vet folk i min närhet som tagit semester för att fixa i trädgården medan barnen är i förskolan en hel vecka, men det anses ju helt normalt nu för tiden. Nä, mer fokus på barnens rättigheter tycker jag (gäller förstås båda föräldrarna)

  11. Julia

    Jag tillhör de få som inte alls lockas av New York… vet inte om det är USAs president (vill inte stödja deras ekonomi) eller staden i sig, men har noll sug att åka dit. Haha… Kul hur olika man kan tycka!