Angelica Lagergren

Så kan en jobbdag se ut

Ni är några som undrat hur en jobbdag ser ut för mig och Jessica och de kan se väldigt olika. Fram tills i måndags jobbade vi 25% var inne hos LOPPI i stan. Då var vi alltid med på deras måndagsmöten, skrev artiklar för veckan och gjorde listor och annonsartiklar. Sen satt vi hemma/i stan/på Åkersberga-kontoret och skrev resterande timmar av våra 25%. Resten av tiden la vi på blogg, podd, instagram och youtube. Youtube ligger lite på is just nu, men det blir nya tag där. Nu när vi inte längre jobbar på LOPPI (men bloggar kvar!) har vi mycket mer tid för våra egna kanaler. Just nu känns det helt rätt. Att satsa på oss och vårt företag. Cissi som jobbade hos oss har börjat plugga, så hon är inte längre anställd. Men jag hoppas att vi kan hitta tid och jobba tillsammans igen i framtiden.

Men idag, en ganska vanlig jobbdag i våra liv. Vi startade med en morgonpromenad, ett perfekt sätt att få frisk luft, motion och energi. Jag vet att vårt upplägg på jobb är ovanligt och lyxigt och jag är tacksam över att kunna ha det såhär. Många som jobbar heltid får klämma in ett träningspass under lunchen, med mitt fria jobb kan jag ta en paus när som helst och träna.

jeans_lagergren

Efter promenaden hoppade vi in i bilen och åkte och handlade massa saker vi behövde till dagens plåtning. Vi båda gör ett samarbete med Pärsons (ni vet företaget som gör pålägg). Vi hjälpte varandra att plåta till blogginläggen och här är några bilder som inte ska vara med i det samarbetet.

angelica_Lagergren

Jag dammade av min kamera från Olympus och bilderna blev verkligen så fina tycker jag. När vi var i Grekland hamnade min kamera från Panasonic under vattnet. Två gånger. Jag och Jessica skulle ta fina bilder vid havet men ja, det gick som det gick. Det blev några bilder men kameran kraschade helt. Den var riktigt bra att filma med, jag saknar den. Men jag är glad att min Olympus är hel och tar bra bilder!

P1060499

Sekunderna innan kameran dog… 

När vi hade plåtat klart alla bilder till samarbetet åt vi lunch. Idag blev det en sallad med fetaost. Vi brukar kolla på något på youtube när vi äter, idag blev det ett klipp med Therese Lindgren. Jag tycker att hon är rolig, lättsam och intressant att titta på. Efter lunchen satte vi oss och skrev texterna till inläggen. Jag skrev även klart ett inlägg för Telia som jag också samarbetar med.

Jag fick frågan hur det går till när vi gör samarbeten i bloggen, podden och instagram. Vi får förfrågan från säljarna på LOPPI om vi vill göra olika samarbeten. För mig är det viktigt att det är varumärken jag kan stå för när jag tackar ja. Det spelar ingen roll om det är superbra betalt om det inte känns bra i magen. Jag vill inte skriva om saker som inte passar in här eller som jag inte kan stå för.

Vid 15:30 packade vi ihop för dagen och gick ner till förskolan och hämtade hem barnen. En härlig dag med bara roliga och kreativa arbetsuppgifter. I morgon kommer vi sätta oss och fortsätta skriva på vår barnbok. Jag längtar! Jag ska på KBT också och äta lunch med Annika.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fanny

    Va härligt de låter! Skönt att kunna styra sina dagar så, man får nästan byta tror ja:p jobbar just nu 7-17 varje dag med patienter hela dagarna med en kort 30 minuters rast per dag:( är tandhygienist, o ändå tjatar de att vi måste göra mer o mer o mer, kan tyvärr inte dela på sig själv

  2. Sofia

    Tack för en fantastisk blogg. Jag undrar vad du använder för sminkprodukter och om du kan skriva lite om dina sminkningsrutiner. Behöver alla tips och idéer man kan få till bra sminkorodukter framförallt för en snygg bas.
    Tack på förhand Sofia

    1. Angelica Lagergren

      Tack för fin kommentar Sofia! 🙂 Jag kan absolut skriva ett inlägg om det. Tack för tips! Kram Angelica

  3. Sofia

    Gillar verkligen din blogg!
    Tycker du är klok och rolig.
    Runt barn och jobb verkar vi tycka väldigt olika. Jag hade verkligen jobbat på och inte gjort massa annat så jag kunde hämta barnen tidigare!!! Barnen är bara små en gång

    1. Angelica Lagergren

      Ja, vi tycker olika där 🙂 Jag vet att mina barn mår bäst av rutiner och fasta tider. Mitt jobb är allt annat än rutiner och fasta tider. De skulle inte må bra av att bli lämnade kl 10 ena dagen, 07:39 ibland och bli hämtade 17:30 ena dagen. Jag känner att detta passar vår familj väldigt bra. Kram

      1. Emma

        Håller med Sofia. Mina barn är riktiga rutinmänniskor. Trodde inte det gick o älska samma samma som dem gör, blir hejdlösa utbrott annars. De behöver att morgnarna ser likadana ut. Men blir ändå enbart glada när jag hämtar dem tidigare än ”vanligt” på föris för hur mycket de än tycker om föris älskar de mer att vara hemma o få tid med sina föräldrar. Ett litet barns föräldrar är i nästan alla fall deras största idoler.

        1. Sofia

          Usch vad jag tycker det är tråkigt när mammor ska ge varandra ”välmenande” små pekpinnar! Att hämta sina barn 15:30 och ändå få ihop en heltidstjänst är väl fantastiskt?!

          1. Hannie

            Håller med om att 15.30 låter som en jättebra tid att hämta barn! Uppfattar det som att Alice, Philip och Elsa drar massa fördelar av att ni har ett sådant flexibelt jobb som dessutom ligger nära förskolan. Många barn med föräldrar med ”vanliga jobb”, blir ju en bra dag hämtade 16.30 och inte allt för sällan senare än så! Vill också börja min jobbmorgon med en uppfriskande promenad, måste ge så mycket energi och kreativitet. Tycker iallafall att ni är grymma!

          2. Emma

            Handlar inte om att 15.30 är sent, eller att ”många andra jobbar senare och hämtar senare” utan det handlar om att många förskolor inte tillåter att handla o träna när barnen är där. Att det ska göras efter hämtning.Många förskolor är stenhårda med hur barnen får vara på förskolan och då handlar de inte om att de ska ha ”lika tider för rutinerna” utan att de ska vara där när föräldrarna jobbar och INGET annat. På förskolan där mina barn har de till och med sagt åt föräldrar som de vet ”hoppat in och köpt mjölk” att de får vänta med det tills de hämtat barnen. Sen kan jag personligen tycka annorlunda men det är reglerna där mina barn går. De skulle aldrig gå med på att jag handlade, tränade, gick till banken/frisören eller vad som. Så frågan är VAD säger ER förskola om ditt och Jessicas upplägg? Tycker er förskola att ni får ”göra vad ni vill för att ert jobb är fritt” ?