Jag vill att hemmet ska kännas som mitt – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Jag vill att hemmet ska kännas som mitt

Inlägget innehåller adlinks*

Jag börjar komma i ordning mer och mer här hemma men jag är långt ifrån klar. Blir man någonsin helt klar? Jag tror inte det, men jag hoppas verkligen att jag snart ska känna att det här hemmet är mitt och barnens helt och hållet. Jag ska få hjälp i helgen och sätta upp sängbord och sänglampor, igår var Acko här och satte upp en tavla i sovrummet. Snart är det så gott som klart där inne. Jag tycker så mycket om den här bänken från Jotex. P1000654

Bänk “Istorp” från Jotex. Den bubbliga krukan (jag har den mindre varianten) och den stora vita är även de från Jotex. Postern kommer från Desenio.se. Guldkorgen har jag fått i ett bud så jag vet tyvärr inte var den kommer ifrån. Lagerhaus borde ha liknande.

P1000662

Mina växter har jag lyckats hålla levande och jag är så glad över det. Bara EN av alla jag köpte här ute på växtförsäljningen i Åkersberga har dött, och det var för att jag dränkte den. Jag är med i gruppen växtgäris på FB och där får jag en hel del tips och råd. Jag har testat bjuda in fler i den gruppen, men det verkar som att den är full för tillfället.

P1000669

Mattan inne i Philips rum köpte jag på H&M och jag blir glad när jag ser den. Jag tycker verkligen att den är fin med alla pastelliga färger och roliga namn. Jag behöver lägga lite tid och kärlek på barnens rum nästa gång de är hos Stefan. Det behöver komma upp tavlor på väggarna och fler förvaringslösningar. Jag vet bara inte riktigt vad det ska vara för möbler än. P1000679

På väggen i hallen när man kommer in har jag två krokar och en skruv. Där skulle jag behöva sätta upp fler krokar för jackor. Just nu hänger mina väskor där och det blir en fin inredningsdetalj tycker jag. Den här väskan kommer från River Island. P1000702

Och angående gröna växter. När jag var hos Annika i helgen fick jag med mig ett skott på den här rosa växten. Någon av er som vet vad den heter? Hur vet jag när jag ska sätta över den i en kruka? Jag har flera små skott i glasvaser i köket som jag skulle behöva plantera. Men det känns liksom tryggare att ha de i vatten, haha. Så rädd för att de ska dö när de kommer över i jord. Växterna blir nästan som små bebisar för mig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna Kajson

  Det är en sorts palettblad och när du ser att de har vita små rötter som sticker ut så planterar du dem i små krukor med jord (och när de växer plockar du bort lite blad från toppen om du vill ha en fylligare, lägre växt – annars blir den lång och ranglig men det är ingen fara för man kan alltid rensa den och plocka nya blad – och dem kan du ju ge bort så som Annika gjorde till dig :)) <3. Jag vill komma hem till dig och mysa snart och se huset, får jag det?

   1. alice

    tips! köp såjord på blomsterlandet!
    den är gjord för spröda rötter och sticklingar/skott!!
    den är inte lika “tung” som vanlig jord..
    tips är oxå att anpassa krukan efter sticklingens storlek.. börja med en liten kruka och öka allteftersom rötterna tar över jorden i krukan och de börjar få det trångt

 2. Cattis

  Ett palettblad är som en dröm att driva upp 🙂 Bara att låta rötterna komma (det dröjer inte länge) och sen planterar du den i en liten kruka. De gillar inte att ha för mycket utrymme till en början. Sen när den känns trångbodd byter du kruka. 🙂 Jag har hela huset fullt av dessa palettblad, helt plötsligt fick “växtdödaren” gröna fingrar! När den börjar sloka lite vill den ha vatten. 🙂 Lycka till!

 3. Sara

  Det är en av många olika palettblad som finns . Kan vara china Rose eller chokolade coverd Cherry.. men finns sjukt många sorter och de växer som ogräs 🙂

 4. Linn

  Du har fått Palettblad! De är ganska lättskötta och behöver egentligen inte rotas i vatten innan du planterar dem i jord, man kan göra lite som man vill. Tror det viktigaste är att bara noga med att varken övervattna eller torka ut bara 🙂

 5. Emma

  Växten på nedersta bilden är ett palettblad. Finns i 100-tals olika varianter, former och färger. Ska gärna få sol för att få starkare färger. Jag (har ca 35 olika sorter hemma 🙈) brukar vattenrota dem och sen när de fått rötter planerar jag dem bara som vanligt med jord i en kruka. Kräver rätt mycket vatten men visar när den är törstig och växter som ogräs 🙂