Angelica Lagergren

Kommunikation är A och O i en relation

Jag har fått höra från allt och alla att det är viktigt med kommunikation i en relation. Egentligen i alla relationer, inte bara i en kärleksrelation. När det kommer till jobb, kompisar och familjemedlemmar är ju kommunikation också viktig. Att kunna vara rak, ärlig och tydlig. Att prata, lyssna och förstå varandra är så viktigt. När det inte fungerar blir det ofta missförstånd. Jag har lärt mig mycket av mitt äktenskap som inte höll och tar med mig lärdomarna in i framtiden.

Jag har faktiskt inte varit den bästa på att lyssna. Jag vet det. Jag är medveten om att jag tar mycket plats, ibland för mycket. Jag behöver bli bättre på att ta in andra människor och bli lite mer lyhörd. Det är så nyttigt för mig att rannsaka mig själv. Jag ser på mig själv på ett annat sätt nu än jag gjorde för bara ett halvår sen. Jag inser mina fel och brister men också mina fantastiska och bra sidor. För jag vet att jag har många fina sidor också, såklart. För att få en relation (vilken som helst) att fungera krävs det att båda ger och tar. Att båda jobbar mot samma mål. Jag och Stefan gjorde inte det. Vi gick sida vid sida, men inte tillsammans. Vi gick mot olika mål.

A9A4000

Den här bilden får symbolisera att jag ibland borde tänka innan jag pratar. Jag fick en fråga här i bloggen om jag sagt alla elaka saker under PMS och nej. Visst är jag extra hård och vass då och säger saker jag ångrar, men jag har sagt saker jag ångrar annars också. Och det jobbar jag på nu. Att bli en snällare version av mig själv. Jag kan absolut inte skylla allt på PMS, men mycket. Och jag kan tacka premalex för mycket, den medicinen blev räddningen för mig och mitt mående.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anne

    Du kanske blir jättearg nu. Men jag misstänker ett samband mellan din och Jessicas otroligt tighta relation och dessa problem. Reagerade tidigt på er podd hur du körde över Jessica. Inte lyssnade på vad hon sa och bara ignorerade henne gnm att själv babbla på. Jag menar inte att du gjort det för att vara elak, det är nån slags jargong ni byggt upp. Du är så säker på ER att du litar på att relationen håller det. MEN att sen gå vidare med andra relationer och göra samma sak och ta för givet att den andra står ut, då blir det fel. Har ingen aning om du känner igen dig i min teori?
    Jag har märkt att du blivit medveten om det i systerrelationen. Så väx vidare underbara kvinna. Att se sina misstag och ändra dem. Vilket mod och vilken styrka!

  2. Stina

    Kloka ord! Kommer ihåg från ett tidigt bloggavsnitt att du sa att du hellre pratar och inte gillar att lyssna på folk och att det andramänniskor säger inte intresserar dig. Tänkte då på att det lät väldigt konstigt och barnsligt. Om man inte är intresserad av andra hur kan man då ha bra relationer.

  3. Fanny

    Håller med dig till viss del, men samtidigt måste ju folk säga till när det är nägot. Vissa människor förväntar sig typ att man ska kunna läsa tankar, men vem kan det?! Du är bra som du är. Kram?

  4. Gabrielle

    Hur menar du med gemensamma mål med sin partner? Blir nyfiken. Tänker på det där med att gå sida vid sida men inte mot samma mål. Man har ju givetvis olika mål som individer med exempelvis karriär. Men hur tänker du att skillnaden är att gå sida vid sida och att gå mot samma mål?
    Kram!

    1. Jannie

      Jag funderar på samma sak, hakade upp mig i texten på just det stället. Jag tror att nyckeln inte ligger i att ha samma mål, man är ju olika människor som du också säger.

      Men istället att genom kommunikation se till att man har motsvarande förväntningar på livet, att båda vet om den andras drömmar och mål och kan anpassa sitt liv, sin vardag och sina förväntningar enligt det! Liksom om ena parten siktar högt och vill bli proffsmusiker så kan den andra anpassa sina förväntningar på förhållandet och inse att det inte kommer bli många lördagskvällar i soffan med godispåse och chips. Förväntningar. Kanske det var det Angelica menade också.