Angelica Lagergren

Inga kommenterar – varför inte då?

Jag fick en fråga på instagram varför vi valde att stänga av kommentarsfältet när vi gick ut med att vi ska skilja oss. Jag känner att det var för det bästa. Vi har två barn och även om det säkerligen skulle kommit in mest kärlek vet jag att det finns troll som läser och även kommenterar. Jag tycker att det är onödigt att utsätta mig själv för den vågen av hat som kunde komma. Jag är som många av er som läser bloggen sen länge, en känslig människa. (HSP-person, mer om det längre fram.) Jag ville helt enkelt skydda mig själv så mycket som möjligt. Jag önskar så att jag kunde säga att elaka kommentarer och påhopp inte biter på mig, men det gör de. Men kärleken övervinner allt. Klyschigt, men sant!

IMG_9466

Att gå igenom en skilsmässa är tufft, riktigt tufft. Att göra det inför tusentals människor är svårare än jag trodde att det skulle vara. Nu har jag ju satt igång kommentarsfunktionen igen här i bloggen och alla kommentarer som kommer in är inte snälla. Jag godkänner inte alla, men jag vill heller inte bara släppa igenom det snälla/fina. Men jag blir så glad över er alla som tar er tid att läsa och skicka pepp, det betyder så himla mycket för mig. Det är för er jag skriver och det är tack vare er bloggen växer varje dag. Så tack!

instagramFölj gärna mig på instagram, angelicalagergren heter jag där.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angelica

    Ville bara säga att jag tycker du gjorde helt rätt i att stänga ner kommentarsfältet. Jag har läst vissa av kommentarerna du fått och jag vet att någon här skrev att du kunde ha en moderator. Jag förstår det och förstår att det är skrivet med välvilja. Men det är ju inte problemet, problemet är att folk är ouppfostrade och vissa även elaka, de tror att bara för att de sitter bakom en dator så kan de skriva vad som helst. Att de inte behöver stå för att du läser det och kan bli ledsen. Folk behöver lära sig lite rätt och fel. Jag läser Bellas blogg också och oh lord vad folk hittar fel, på allt. Men att ta bort de elaka kommentarerna hjälper ju inte utan vi andra måste hjälpa er som bloggar istället. Att ryta ifrån, att säga att det inte är ok med nätmobbning och elakheter.

    Önskar dig stort lycka till med allt och jag tyckte det din vän sagt om att det finns en anledning till att framrutan är stor och backspegeln liten var klockrent. Det bär jag med mig.

  2. Maria

    Jag förstår inte hur man kan skriva elaka kommentarer till någon i ett sådant här läge? Kämpa på Angelica! Förstår att du har det väldigt tufft och speciellt med tanke på barnen. Blir ledsen bara av att tänka på det och om det skulle hända mig själv och mina barn. Du är verkligen stark och jag tror och hoppas att allt snart lugnar ner sig lite. Många varma Styrkekramar och tankar!

  3. Marre

    Jag började läsa er blogg 2014 när du var med barn och väntade Alice. Jag var själv gravid då och ville följa en familjeblogg.. Jag har följt er blogg enda sen dess och även fast jag aldrig träffat er i verkligheten så blir det som att jag känner er som bekanta på något sätt. Jag vart så ledsen för er skull när ni gick ut om skilsmässan. Kan knappt föreställa mig hur tufft detta måste vara för er det ni går igenom just nu. Försök förlita dig på ödet, att det som sker händer pga en anledning för att visa dig att det kommer bli bättre. Livet är för kort för att vara olycklig, mår man inte bra i ett förhållande då ska man inte stanna för barnens skull.
    Stor styrkekram

  4. Elin Johansson

    Stor kram! Förstår att det är tufft, men du låter sund i dina tankar om att det bästa inte har hänt än. Håller helt med. Angelica, vill du pausa så gör det. Vi är här och väntar tills dess att du är redo.

    Alla elakheter som du har fått ta emot saknar jag ord för. Som om du inte hade nog just nu. Jag blir både förbannad och vill skälla ordentligt på folk. Blir ledsen när jag tänker på att dina barn kommer att kunna läsa så mycket elakt om sin mamma.
    Förstår verkligen inte. Så mycket skit det finns i människor. Du behöver inte det. Du ska inte utsätta dig för de idiotiska kommentarerna. Jag som privatperson slipper undan men för att man har ett visst typ av yrke så går det att kasta hur mycket skit som helst.
    Ett förslag skulle kunna vara att låta en moderator godkänna dina kommentarer på dina sociala medier. Så du får tid och fokus till annat. Kanske Jessica/er assistent kan styra upp det? Dessutom borde de som kommenterar vara ihopkopplat med facebook.
    Enough is enough!

    Till dig som skriver idiotiska kommentarer: SLUTA GENAST! VI andra vill inte läsa idiotiska kommentarer.

    /mvh en trogen läsare och lyssnare som har fått nog!!!

    #backaangelica #näthat

  5. Elin

    All styrka och kärlek till dig och dina barn. Du kommer klara det här. Du är stark. Du har din familj. Det kommer vara som en bergochdalbana men den kommer successivt plana ut ?

  6. Michaela Dahlin

    Skulle också ta åt mig! Det kan inte vara lätt att få så mycket påhopp. Men som du skriver. Ta åt dig av all kärlek du får. Det blir alltid bra i slutänden! <3 KRAM

  7. Michaela

    Skulle också ta åt mig! Det kan inte vara lätt att få så mycket påhopp. Men som du skriver. Ta åt dig av all kärlek du får. Det blir alltid bra i slutänden! <3

  8. Cecilia

    Kram till dig! Jag är väldigt tacksam för att du nämner hsp. Har aldrig fattat att det är just precis vad jag är också. Njut av kvällen och unna dig något som gör dig gott!

  9. Evelina

    Tycker du gör helt rätt som väljer att stänga av kommentarer eller ta bort kommentarer. Man är nog så skör när man går igenom det som du gör. Lyssnade på podden idag och började gråta flera gånger, minns själv hur ont det gjorde. Och det där med att ni jämförde HUR ont det faktiskt gör, det är så svårt att föreställa sig den smärtan utan att varit med om det själv. Men jag känner som du, det finns inget värre jag varit med om än en skilsmässa, och då har jag ändå växt upp i ett hem med en psykiskt sjuk mamma och misshandel… Att skiljas ÄR som att någon dör, det är NÅGOT som dör. En relation man varit en del av länge och blivit en del av. Klart det blir konstigt när den försvinner. Jag hörde faktiskt när jag skiljde mig att man ska ge det ett sorgeår, lite som man gör vid dödsfall. Man behöver gå igenom alla högtider själv exempelvis, utan den andra vid ens sida. Självklart är det individuellt, men jag skulle tro att de allra flesta behöver tid att sörja och bearbeta det som hänt. Blir så glad över att du verkar ha BÄSTA stödet runt dig, det är en stor tröst kan jag tänka mig ♡♡♡
    Kramar

  10. AngelicasVärld

    Gumman – Förstår precis…att separera är svårt nog utan påhopp, kommentarer och elakheter! Andas, låt det ta tid att landa å följ ditt hjärta så kommer du komma starkare ur detta!

  11. Ida

    Jag har reagerat på hur trolligt det varit i ditt kommentarsfält och hur trollfritt det varit hos Stefan. Undrar om det beror på att det fortfarande år 2017 finns så otroligt skilda förväntningar på män och kvinnor. Att det är kvinnan som ska bära relationen, ta ansvar för familjen och upprätthålla äktenskapet. Sorgligt, orättfärdigt och orättvist! Vi som läsare vet inte och behöver inte veta allt om era skäl för skilsmässa. Det är helt och hållet er ensak. Varm kram och all lycka till er alla i det nya liv som väntar.

  12. C

    Jag skrev en kommentar till ditt försvar häromdagen men den kom inte heller med. Hoppas de här två dagarna går fort så att du snart får krama barnen igen

  13. Johanna

    Jag brukar inte heller kommentera så ofta, men har följt bloggen länge. Är imponerad av både dig och Jessica som är så öppna och generösa mot oss läsare med era liv. Det är många igenkänningar och kul att ”lära känna” er via blogg och podd. Pepp och kram till er!

  14. Jenny

    Jag brukar verkligen inte kommentera, men ville bara slänga in lite kärlek. Jag har följt både dig och Jessica sedan innan ni startade podden och tycker verkligen ni både verkar vara genuint snälla, ödmjuka och bra människor. Det var med sorg i hjärtat jag läste att ni skulle skilja er, för på något konstigt sätt känns det som ni är mina bekanta… Jag blir uppriktigt illamående av att läsa vad folk har skrivit, och arg när jag tänker på all skit du får ta emot för det här. Vad som har hänt och varför har vi faktiskt inte rätt att få veta, även om ni är offentliga personer. Jag önskar dig all lycka och du ska veta att det är betydligt fler personer som hejar på dig än de som skriver hatkommentarer. Glöm inte det! Kramar

  15. Jenni

    Jag gick igenom en skilsmässa vintern 2013/2014. Det var tufft, men väldigt rätt beslut. Barnen var då 3 och 5 år. Omge dig med personer som ger dig styrka och kärlek. Välj noga vad du skriver i bloggen för att minimera påhopp. Framför allt, glöm inte att du är stark! Du kommer ta dig igenom detta. ?

  16. marie

    Jag önskar jag hade en del av ditt mod. Jag beundrar dig, ditt kämpade och mod så mycket. Önskar jag hade bara en.liten liten del av det. ❤